صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
ابوترابی عنوان کرد؛

ثبت بیش از ۳۶۶ هزار ولادت در سال گذشته

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: طبق آمارهای سال گذشته ۳۶۶ هزار و ۵۱۹ مورد ولادت ثبت شده که بر این اساس به ازای ولادت هر ۱.۶/۶ پسر ۱۰۰ دختر به ثبت رسیده است.
کد خبر : 382623

به گزارش خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیف‌الله ابوترابی در نشست خبری با اصحاب رسانه که قبل از ظهر امروز برگزار شد، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان و میلاد امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: سی‌ام اردیبهشت‌ماه روز ملی جمعیت نام‌گذاری شده است و بنا به پیشنهادی که به شورای فرهنگ عمومی شد این روز نام‌گذاری شد به‌طوری‌که شورای راهبردی جمعیت را در استان‌ها داریم تا بر اساس منویات رهبری درخصوص جمعیت نشست‌هایی را برگزار کنند و در سال گذشته بیش از ۱۰۴ نشست شورای جمعیت را برگزار کردیم و موضوعات مختلف درباره جمعیت مورد بررسی قرار گرفت.


وی ادامه داد: در سطح ملی اقداماتی در جهت تسهیل ازدواج انجام دادیم و تکریم سالمندان با هدف سلامت نگهداری آن‌ها و تبدیل محیط‌ها به محیط سالمند دوست و ارتقای امید به زندگی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ازجمله اقداماتی بود که در شورای اجتماعی صورت گرفته است.


سخنگوی سازمان ثبت‌احوال درباره عملکرد سال ۹۷ سازمان ثبت‌احوال در کشور گفت: کل ولادت‌های ثبت‌شده در سال گذشته ۳۶۶ هزار و ۵۱۹ نفر بوده که از این تعداد، ۷۰۴ هزار و ۶۷ نوزاد پسر و ۶۶۲ هزار و ۴۵۲ نوزاد دختر به ثبت رسیده است. طبق آمار به‌دست‌آمده در سال گذشته به ازای هر ۱.۶/۶ پسر ۱۰۰ دختر به ثبت رسیده است.


ابوترابی با بیان اینکه ۷۷ درصد ولادت‌ها در شهرها رخ داده است، ادامه داد: ۹۹ درصد ولادت‌ها در مهلت قانونی ۱۵ روزه به ثبت رسیده است که در این اقدام نهادهای مختلف همکاری داشتند؛ میزان عمومی ناخالصی ولادت ۱۷/۱ درصد بوده است و استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان و خراسان جنوبی دارای بیشترین ولادت ثبت شده بوده‌اند.


وی افزود: استان‌های گیلان، مازندران، البرز، مرکزی و سمنان کمترین ولادت ثبت‌شده را در سال گذشته داشتند؛ همچنین میزان میانگین سن پدران در زمان اولین تولد فرزند ۳۳/۷ سال و سن مادران در زمان اولین تولد ۲۹ سال است. در سال گذشته ۱۹ هزار و ۹۱۱ دوقلوزایی، ۶۴۶ مورد سه‌قلوزایی، ۲۱ مورد چهارقلوزایی داشتیم که چهارقلوزایی را در استان‌های اصفهان، فارس، خوزستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، تهران، سمنان و همدان شاهد بودیم؛ از طرفی دو مورد نیز پنج‌قلوزایی را در استان اصفهان و مرکزی شاهد بودیم.


سخنگوی سازمان ثبت‌احوال درباره بیشترین نام‌های ثبت شده با فراوانی بیش از ۱۰ هزار نفر گفت: اسامی امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس و محمدطه بیشترین ثبت را برای پسران در ثبت‌احوال داشته و اسامی فاطمه، زهرا، هلما و زینب بیشترین ثبت برای دختران در سازمان صورت گرفته است.


ابوترابی درباره فوتی‌های سال گذشته گفت: تعداد کل فوتی‌ها ۳۷۷ هزار و ۲۴۵ نفر بوده که از این تعداد بیش از ۲۱۱ هزار نفر مرد و ۱۶۵ هزار و ۶۷۵ نفر نیز خانم بودند. در سال گذشته به ازای هر ۱۲۷ فوت مرد، ۱۰۰ زن فوت کردند؛ همچنین ۹۸ درصد فوتی‌ها در مهلت قانونی ۱۰ روزه به ثبت رسیده است.


وی در ادامه به مهم‌ترین علل مرگ‌ومیر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: بیماری‌های قلبی و عروقی با ۳۸/۶ درصد، سرطان و تومور با ۱۱/۳ درصد و بیماری‌های تنفسی با ۹/۸ درصد سه عامل مهم در بروز مرگ‌ومیر در سال گذشته بوده است. مرگ ناشی از حوادث رانندگی پایین بوده اما در سال گذشته ۱۰ هزار و ۲۸۴ مورد داشتیم که ۷ هزار و ۹۹۴ نفر مرد و ۲ هزار و ۲۹۰ نفر خانم بودند.


سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور درباره رخداد طلاق و ازدواج در سال گذشته گفت: ۵۴۹ هزار و ۸۶۱ مورد ازدواج و ۱۷۴ هزار و ۶۹۸ مورد طلاق در سال گذشته به ثبت رسیده است؛ میانگین سن مردان در اولین ازدواج ۲۷/۵ سال و سن بانوان ۲۳/۴ سال بوده است و میانگین سن مردان در طلاق ثبت‌شده ۳۶/۹ سال و سن بانوان ۳۲/۱ سال است؛ از طرفی میانگین عمومی ازدواج ۷ مورد به ازای هر هزار نفر بوده است.


وی تصریح کرد: ۵ استان خراسان شمالی، اردبیل، کردستان، لرستان و خوزستان بیشترین ازدواج را به ثبت رسانده و ۵ استان سمنان، البرز، تهران، بوشهر و اصفهان کمترین ازدواج را داشتند. میزان عمومی طلاق نیز ۲/۲ نفر به ازای هر هزار نفر بوده است.


ابوترابی گفت: استان‌های خراسان رضوی، تهران، کردستان، قم، گیلان و اردبیل بیشترین طلاق را داشتند و از طرفی استان‌های سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی، هرمزگان و بوشهر کمترین طلاق را داشتند؛ شورای اجتماعی در موضوع کاهش طلاق اقدامات مؤثری را انجام داده و هم‌اکنون طلاق در حالت سکون قرار دارد.


وی با بیان اینکه درخصوص تغییر نام خانوادگی در سال گذشته با کاهش روبه‌رو بودیم اظهار کرد: در سال گذشته شاهد تغییر نام خانوادگی ۱۷۵ هزار و ۹۵۷ نفر بودیم. درحال حاضر ۲۰۰ هزار نام برای مردان و ۲۲۰ هزار نام برای بانوان در بانک اطلاعاتی ما به ثبت رسیده است و از طرفی کمیته نام‌گذاری ما نیز فعال است و در سال گذشته یک هزار و ۱۳۳ نام جدید را قبول کرد و از این تعداد ۹۵۱ نام به تصویب رسید. همچنین در سال گذشته ۷۶ هزار و ۲۵۵ هم‌وطن درخواست تغییر نام داشتند.


سخنگوی سازمان ثبت‌احوال درباره تعویض شناسنامه گفت: در سال گذشته ۴ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۲۸۳ مورد تعویض شناسنامه داشتیم و از این تعداد ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۶۴۰ مورد بالای ۱۵ سال و یک میلیون و ۴۱۶ هزار و ۱۳۰ مورد زیر ۱۵ سال بودند. تعداد شناسنامه المثنی بالای ۱۵ سال ۴۴۸ هزار و ۳۸۰ مورد و زیر ۱۵ سال ۲۸ هزار و ۱۳۳ مورد بوده است.


ابوترابی درباره کارت‌های هوشمند ملی گفت: تا بیستم اردیبهشت سال جاری ۵۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۸۲۷ نفر مراحل تکمیل ثبت‌نام را برای دریافت کارت ملی هوشمند طی کردند که برای ۴۵ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۹۱ نفر کارت ملی صادر شده و از این تعداد نیز ۴۴ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۸۲۰ نفر کارت ملی هوشمند را دریافت کردند. از طرفی ۱۰ میلیون نفر هنوز برای ثبت‌نام اقدام نکرده‌اند و بنا داریم این پروژه را تا پایان سال ۹۸ به اتمام برسانیم.


وی خاطرنشان کرد: افرادی که بعد از تکمیل مراحل ثبت‌نام رسید دریافت کرده‌اند می‌توانند با همین رسید از خدمات دستگاه‌ها استفاده کنند.


سخنگوی سازمان ثبت‌احوال درباره سن قانونی ازدواج برای دختران و پسران گفت: طبق قانون مدنی دختران بالای ۱۳ سال و پسران بالای ۱۵ سال می‌توانند ازدواج خود را در دفاتر ثبت‌احوال ثبت کنند و افرادی هم که زیر این سن هستند می‌توانند با مراجعه به قوه قضائیه و دریافت حکم رشد ازدواج کنند.


ابوترابی درباره صدور شناسنامه برای افراد بالای ۱۸ سال گفت: در سال گذشته برای دو هزار و ۶۹ نفر شناسنامه صادر کردیم و همچنین یک هزار و ۴۱۷ نفر از فرزندان آن‌ها نیز دارای شناسنامه شدند. ما حتی نقاط محروم را نیز رصد کردیم و با ایجاد ۵۰۰ ایستگاه سیار اقدامات مربوط به صدور شناسنامه و کارت ملی هوشمند را انجام دادیم و طرح اصلی ما در مناطق محروم روستاگردی و شناسایی افراد فاقد شناسنامه است.


سخنگوی سازمان ثبت‌احوال درباره چاپ کارت ملی تولید داخل گفت: چاپخانه دولتی مسئول این موضوع است و اولین محموله را هفته گذشته از آن‌ها تحویل گرفتیم.


وی در پایان درباره اقدامات سازمان ثبت‌احوال در مناطق سیل‌زده گفت: بعد از وقوع سیل در استان‌های گلستان، لرستان، خوزستان و فارس اقدامات خود را برای صدور شناسنامه‌های مفقودی آغاز کردیم تمام مراحل صدور شناسنامه برای سیل‌زدگان به‌صورت رایگان صورت گرفت.


انتهای پیام/۴۱۱۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر