صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۷ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
منصورزاده:

توسعه سیاسی و اقتصادی در گروه توسعه فرهنگی است

سرپرست مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی گفت: توسعه فرهنگی جوامع گریزناپذیر است و بدون توسعه فرهنگی، توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی رقم نخواهد خورد.
کد خبر : 382619

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یوسف منصورزاده پیش از ظهر امروز در نشست علمی تخصصی که به‌مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، به تبیین سه مفهوم فرهنگ، موزه و سنت پرداخت و گفت: این سه واژه که به‌عنوان شعار روز جهانی موزه‌ها انتخاب شده، از بهترین واژه‌هایی است که در حوزه اجتماعی می‌توان از آن نام برد و به عنوان اصیل‌ترین و عمیق‌ترین واژه‌ها به‌شمار می‌آید.


وی با بیان اینکه جامعه‌ای که بدون فرهنگ باشد هیچ مسیری را نمی‌تواند طی کند، افزود: رشد و توسعه هر جامعه وابسته به فرهنگ آن است. توسعه فرهنگی باعث توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع خواهد شد، بنابراین باید تلاش کنیم تا توسعه فرهنگی در جامعه گسترش یابد.


سرپرست مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی تصریح کرد: از توسعه فرهنگی قبل از جنگ جهانی حرفی نبود، اما بعد از جنگ جهانی، توسعه فرهنگی از حاشیه به متن جامعه منتقل شد به‌طوری‌که یونسکو دهه 90 را دهه چرخش فرهنگی اعلام کرده است.


وی فرهنگ را زیرساخت توسعه اجتماعی نامید و یادآور شد: برای اینکه جامعه بشری به‌سرعت در مسیر جهانی شدن قرار بگیرد، باید در این مسیر حوزه فرهنگ را بسیار مورد توجه قرار دهد، زیرا این موضوع در معرض آسیب جدی است.


منصورزاده تنوع فرهنگی را در اصل و اساس توسعه جوامع فرهنگی بسیار مهم برشمرد و ادامه داد: باید برای حفظ تنوع فرهنگی در مقابل جهانی شدن ایستادگی کرد. فرهنگ‌هایی از اصالت بیشتر برخوردارند که با پاسخ به مشکلات رایج جامعه از طریق رسالت اصلی فرهنگ به آن بپردازند. به همین منظور است که توسعه فرهنگی در این جوامع گریزناپذیر است و بدون توسعه فرهنگی، توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی رقم نخواهد خورد.


وی به معیار و سنجش توسعه فرهنگی در هر جامعه اشاره و از موزه به‌عنوان شاخص اصلی توسعه یاد کرد و گفت: اگر مراجعه مردم به موزه‌ها از نظر کمّی و کیفی افزایش می‌یابد، نشان می‌دهد که توسعه فرهنگی در آن جامعه ایجاد شده است زیرا موزه‌ها مهم‌ترین منابع فرهنگی شناخته می‌شوند.


انتهای پیام/4072/4090/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر