مجازات ۵ تا بیش از ۲۵ سال برای مجرمان اسیدپاشی تعیین شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن با ماده (1) این طرح با 147 رأی موافق، 16 رأی مخالف و چهار رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
ماده ۱ این طرح به شرح زیر است: هر کس عمداً با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر، با هر میزان غلظت موجب جنایت بر نفس و عضو شود، در صورت مطالبه از ناحیه مجنی علیه یا ولی دم حسب مورد با رعایت شرایط مقرر در کتاب قصاص، به قصاص نفس یا عضو محکوم میشود.
تبصره- ریختن اسید یا سایر ترکیبات شیمیایی بر روی فرد، فرو بردن اعضای بدن در درون اسید و اعمالی نظیر آن در حکم اسیدپاشی است.
ماده ۲ مصوب طرح مذکور نیز به شرح زیر است:
هرگاه شخصی مرتکب جرم موضوع این قانون شود و مجازات آن قصاص نباشد یا به هر علتی مانند فرار مرتکب یا مصالحه اولیای دم، قصاص اجرا نشود، مرتکب علاوه بر پرداخت دیه یا ارش مطابق مقررات مربوطه، به ترتیب زیر مجازات میشود:
الف- در جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت بزهدیده به حبس تعزیری درجه یک (حبس بیش از ۲۵ سال)
ب- در جنایتی که میزان دیه آن بیش از نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه 2 (حبس بیش از ۱۵ تا ۲۵ سال)
پ- در جنایتی که میزان دیه آن از یک سوم تا نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه 3 (حبس بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال)
ث- در جنایتی که میزان دیه آن تا یک سوم دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه 4 (حبس بیش از پنج تا ۱۰ سال)
تبصره ۱- به منظور حمایت از بزهدیدگان موضوع این قانون در مواردی که به علت مرگ یا فرار، دسترسی به مرتکب ممکن نیست، دیه از اموال وی و در صورت نداشتن مال یا کافی نبودن آن، تمام یا باقیمانده دیه از بیتالمال پرداخت میشود. همچنین در مواردی که مرتکب شناسایی نشود، دیه از بیتالمال پرداخت میشود.
تبصره ۲- هرگاه پس از دریافت دیه از بیتالمال، مرتکب دستگیر شود، حق قصاص برای بزهدیده یا اولیای دم محفوظ است؛ لیکن بیتالمال با توجه به امکانات مالی بزهدیده یا اولیای دم، حق رجوع به آنها را دارد.
انتهای پیام/4123/ن
انتهای پیام/