صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۲۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
سریال‌ آمریکایی ایران‎‌هراسی؛

بازی تاج و تخت ترامپ با حکام عربی توسط چاشنی ایران‌هراسی

برخی از کشورهای عربی با محور عربستان و امارات در بازی ترامپ قرار گرفته‌اند و در این پازل و سریال تکراری علیه ایران و محور مقاومت مبارزه می‌کنند.
کد خبر : 382592

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، چاه و طناب پوسیده، حکایت ارتباطات این روزهای جهان عرب به رهبری عربستان سعودی با آمریکا در دوران ترامپ است. کشورهای عربی بعد از بیداری اسلامی برای فرار از این موج به سمت آمریکا و تکیه بر این کشور روی آوردند تا بتوانند از سیلاب مردمی این انقلاب‌ها جان سالم به در ببرند.


اکنون همکاری برخی از کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در جهت مقابله با ایران وارد فاز دیگری شده است. کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با هدایت سعودی و امارات بسیار علاقه‌مند هستند تا نوک پیکان دشمنی جهان اسلام و عرب را از رژیم اشغالگر قدس به سمت ایران نشانه بگیرند و همکاری‌های اطلاعاتی، امنیتی و تجاری زیادی هم در این زمینه در حال صورت گرفتن است.


در آذر ماه سال گذشته بود که وزیر امور خارجه آمریکا با صراحت اعلام کرد که مقامات ارشد سعودی برای امنیت رژیم اشغالگر قدس با آنها در زمینه‌های امنیتی و تجاری همکاری کافی و لازم را دارند.


روابط پنهانی سعودی با رژیم صهیونیستی آشکارتر می‌شود


روابط پنهانی سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی برای بسیاری از مردم جهان اسلام و عرب آشکار شده است. روزنامه هاآرتص چندی پیش در گزارشی اعلام کرد که جلسات منظم با شرکت کارشناسان از کشورهای اردن، عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا در خصوص بررسی اقدامات جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.


این فضاسازی‌ها بعد از روی کارآمدن دونالد ترامپ علیه محور مقاومت تشدید شده است. عربستان سعودی در ماه گذشته بود که 37 جوان و نوجوان این کشور را که 33 نفر از آنها شیعه بودند را به اتهامات واهی گردن زد؛ اتهاماتی که در هیچ دادگاه صالحی هرگز به اثبات نرسید. نقطه اوج تقابل برخی از کشورهای عربی با ایران در حادثه اخیر فجیره رخ داد؛ البته آنها به صراحت و روشنی دست داشتن ایران در این حمله را اعلام نکردند، ولی رسانه‌های وابسته به مراکز دولتی این کشورها ایران را متهم کردند؛ حادثه‌ای که هیچ ادله‌ای از آن علیه ایران در دست نیست و ابهاماتی زیادی دارد که کشورهای عربی به سرکردگی عربستان و امارات برای جامعه جهانی روشن نکرده‌اند.


از طرفی ترامپ‌، رئیس‌جمهور آمریکا هم بعد از جلوس در کاخ‌سفید برای جلب میلیاردها دلار درآمد نفتی از عربستان دست این کشور را برای خون‌ریزی بیشتر باز گذاشت. حتی زمانی که جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در ترکیه به قتل رسید، ترامپ در اقدامی عجیب با حمایت از سعودی‌ها به ایران تاخت. وی در 29 آبان سال گذشته در بیانیه‌ای گفت: «دنیا جای خطرناکی است. کشور ایران به عنوان مشتی نمونه خروار، مسئول یک جنگ نیابتی خونبار علیه عربستان سعودی در یمن است؛ ایرانی‌ها تلاش دارند که تلاش شکننده عراقی‌ها برای رسیدن به دموکراسی را ناکام بگذارند. ایرانی‌ها بسیاری از شهروندان آمریکایی و دیگر انسان‌های بی گناه را در خاورمیانه به کام مرگ کشانده‌اند.» این موضوع نشان می‌دهد که عزم ترامپ برای دوشیدن دلارهای نفتی از شیوخ عرب خلیج فارس بسیار جدی است و در این مسیر هر چیزی را فدای دلار می‌کند.


حمایت و همکاری کشورهای عربی از مواضع ترامپ برای مقابله با ایران


«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجی امارات به تازگی اعلام کرده بود که کشورهای هم‌ پیمان واشنگتن با آمریکا برای مقابله با تهدیدهای ایران همکاری کافی دارد.ترامپ هم برای دریافت دلارهای بیشتر نفتی از این کشورها خودش را ناجی جهان عرب و کشورهای خلیج فارس معرفی کرد و در یک سخنرانی بسیار قابل تأمل اعلام کرد که کشورهای عربی بدون حمایت آمریکا یک هفته هم دوام نمی‌آوردند، به همین دلیل باید هزینه این موضوع را به‌ آمریکا بپردازند.


بسیاری از تحلیل‌گران بر عقیده هستند که تحولات اخیر و همکاری محور غربی، عربی، عبری برای اجرای طرح «معامله قرن» است. به همین دلیل، ترامپ در نخستین اقدام ضد ایرانی خود تعهدات آمریکا در برجام را نادیده گرفته و از توافق‌ هسته‌ای خارج شد. همچنین رئیس‌جمهور عجیب و غریب آمریکا عزم خود را در به اصطلاح از بین بردن و ساقط کردن جمهوری اسلامی جزم کرده است. گماردن افراد تندرو و رادیکال در سیستم تصمیم‌گیری امنیتی و سیاست‌خارجه آمریکا دلیلی بر این مدعا است. «جان بولتون» همکار نزدیک سازمان منافقین به سمت مشاورت امنیت ملی کاخ سفید منصوب می‌شود و مایک پمپئو که سابقه سیاهی در سازمان اطلاعاتی آمریکا دارد به وزارت خارجه می‌رود. آیت‌الله خامنه‌ای هم سال گذشته به نقش آمریکایی‌ها برای  ایجاد «تابستان داغ» اشاره کردند که با شکست روبرو شد.


حالا آنها قصد دارند با طرح اتهامات واهی و جعلی علیه ایران و محور مقاومت حضور نظامی خود در منطقه را تقویت کنند و با سیاست و تاکتیک «مرد دیوانه» نوعی جنگ اقتصادی - روانی علیه جمهوری اسلامی ایجاد کنند. ماجرای مشکوک انفجار فجیره و حمله موشکی دیروز به سفارت آمریکا در بغداد هم در این پازل دیده می‌شود. کشورهای عربی به رهبری عربستان و امارات هم در این پازل همه‌جانبه از ایالات متحده حمایت می‌کنند. از طرفی، محور مقاومت در مقابل اقدامات ثبات‌زدای آمریکا منفعل نبوده و با حضور در عرصه‌های مختلف، در مقابل راهبردهای منطقه‌ای کاخ سفید ایستاده است. مقاومت همواره برای حمله به دشمنان خود هشداری‌های لازم را از پیش داده و هر زمانی که به دشمنان حمله کرده است، مسئولیت آن را پذیرفته است. آخرین اقدام بزرگ محور مقاومت در یمن انجام شد. حمله نیروهای مردمی یمن به تأسیسات نفتی عربستان سعودی که در عمق هزار کیلومتری صورت گرفت، موجی از نگرانی و ترس و رعب را در حاکمان سعودی به وجود آورد.


از سوی دیگر، ایستادن کشورهای عربی خلیج فارس در کنار مقامات رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که آنها بیشتر به دنبال ایجاد فضایی برای متشنج جلوه دادن منطقه هستند تا در نهایت اعلام کنند که دلیل این تشنج در منطقه ایران و سیاست‌های تهران است.


به آمریکا باج نمی‌دهیم


این همه ماجرا نیست و ماجرای تحریم کشورهایی که با جمهوری اسلامی تجارت کنند - از جمله ایران- نیز یکی از وجوه عناد بدخواهان انقلاب اسلامی است. با این حال، «سعد جواد قندیل»، سفیر جدید عراق در تهران درباره این تحرکات به خبرگزاری آنا گفته بود که بغداد و تهران به‌طور کامل با یکدیگر همکاری خواهند کرد و ما به توافقات خود با ایران ادامه می‌دهیم تا از مرحله تحریم‌ها بگذریم. عراق در زمینه رابطه خود با ایران به آمریکا باج نخواهد داد و ما این تحریم‌ها را غیرقانونی می‌دانیم.


البته یک بام و دو هوای ترامپ کماکان ادامه دارد. او شب گذشته در گفتگو با رسانه مورد علاقه‌اش «فاکس نیوز» گفته بود که به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد. ترامپ در ادامه مصاحبه بر مخالفت خود با مداخله نظامی در دیگر کشورها ادامه داد اما اشاره کرد که توسعه برنامه هسته‌ای ایران می‌تواند یک استثنای ضروری برای هجمه نظامی ایجاد کند. وی به فاکس نیوز گفت: «من نمی‌خواهم بجنگم. اما وقتی شما با موقعیت‌هایی شبیه ایران روبرو هستید نمی‌توانید به آن‌ها اجازه بدهید سلاح هسته‌ای داشته باشند. شما اصلاً نمی‌توانید اجازه وقوع چنین اتفاقی را بدهید.»


برخی از حکام کشورهای عربی هم بیشتر برای امنیت تاج و تخت خودشان به آمریکا پناه برده‌اند و نمی‌دانند که برهم زدن امنیت منطقه و کمک برای توقف صادرات نفت ایران به ضرر خودشان است.


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر