رخوت شورای عالی انقلاب فرهنگی بیسابقه است
سیدمحمد حسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به تشکیل نشدن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در بحث مسائل فرهنگی و هنری و هم بهویژه در مسائل دانشگاهها نقش بسیار تعیینکنندهای ایفا میکند و الان هم که تحولات کشور تحولات سریعی است نیاز است که این قرارگاه فرماندهی فرهنگی و آموزشی کشور فعال باشد.
وی افزود: همان دو هفته یک بار هم که جلسه تشکیل میشد این گلایه وجود داشت که تعداد جلسات برگزار شده شورایعالی انقلاب فرهنگی کفاف مباحث موجود را نمیکند، چون فرض کنید نقشه مهندسی فرهنگی کشور در دستور کار بود، گاهی اوقات چند ماه طول میکشید و ما برخی طرحهای دیگر نیز داشتیم، بهعنوان مثال سند موسیقی، تئاتر و اسناد بالادستی دیگری را که بایستی مجموعه به تصویب برساند، گاهی اوقات فرصت نمیشد و در دستور کار قرار نمیگرفت.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد: اینکه برگزاری جلسات شورایعالی انقلاب فرهنگی اصلاً چند ماه تعطیل شود و جلسات برگزار نشود و حتی جلساتی هم که برگزار میشود خیلی بحثهای جدی و اساسی نداشته باشد، به یکسری مسائل معمولی اکتفا شود، این به زیان کشور خواهد بود و در هیچ دورهای چنین رخوتی حاکم نبوده است.
در دولت دهم بعضی از جلسات به ریاست رئیس مجلس برگزار میشد
حسینی خاطرنشان کرد: در دولت دهم نیز اگر در جلساتی رئیس جمهور نبود، رئیس مجلس شورای اسلامی ریاست جلسه را به عهده میگرفت و جلسات برگزار میشد؛ حتی شوراهای فرعی ادواری شورای عالی انقلاب فرهنگی خیلی منظم تشکیل میشد؛ مثلاً ما شورای فرهنگ عمومی کشور را هر دو هفته یک بار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهصورت منظم با حضور همه اعضایی که بودند تشکیل میدادیم.
این عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: وقتی که خود شورای عالی انقلاب فرهنگی جلساتش بینظم باشد و تشکیل نشود، مسائل روی هم انباشته میشود و کار پیش نمیرود و حتی از نظر جنبههای نظارتی هم دیگر نهادها و دستگاهها به آن بها نمیدهند.
وی عنوان کرد: اسناد خیلی خوبی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است و به نوعی باید نظارت کند ولی وقتی شورا ضعیف باشد و وقتی جلسات شورا تشکیل نمیشود، وزارتخانهها و سازمانها توجهی به اجرای این مصوبات نمیکنند.
نقشه مهندسی فرهنگی کشور در دولت یازدهم به بایگانی رفته است
حسینی ضعف دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی را پیگیری نکردن اسناد مهم دانسته و تصریح کرد: نقشه مهندسی فرهنگی کشور که سال 86 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و اساتید زیادی از حوزه، دانشگاه، پژوهشگران و کارشناسان نشستند و در نهایت در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده، در آغاز دولت یازدهم که بایستی اجرایی و عملیاتی شود کلاً به بایگانی سپرده شده است.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد: نه رئیس جمهور و نه حتی معاون اول حتی یک جلسه هم برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور تشکیل ندادهاند؛ وقتی که در بالا چنین کمکاری و بیعملی را مشاهده کنیم، خب این روحیه تسری پیدا میکند به بقیه مجموعهها و شیرازه کار از هم گسیخته میشود.
وی با بیان اینکه رخوت موجود در توجه به کارکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی مایه تأسف است، اذعان کرد: یکی از مسائلی که باید در کشور برای آن راه علاجی پیدا شود همین است که اگر رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به وظیفهاش عمل نکرد، چه کسی باید او را مؤاخذه کند؛ ما حتی در آن زمان بحثمان این بود که مجلس شورای اسلامی باید نقش نظارتی خودش را در این امر دقیق داشته باشد؛ اگر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا نمیشود، نمایندگان مطالبه کنند، نمایندگان فقط بر مصوبات خودشان نظارت نکنند چون مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در حکم قانون است اما اگر به آنها توجه نشود، مناسب نیست.
شورایعالی انقلاب فرهنگی وظیفه نظارت به اوضاع فعلی دانشگاهها و مدارس را دارد
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی اعلام کرد: هم در دانشگاهها مشکلاتی داریم و هم در مدارس؛ مشکلات فرهنگی که همگی شاهد بودیم در همین ماه مبارک رمضان بر علیه حجاب که یک مسئله شرعی و عرفی در جامعه است، عدهای تظاهرات کردند؛ در مدارس نیز، آموزش و پرورش وضعیتش با همین رقص و آواز و این برنامههایی که اخیراً شاهد بودیم مشخص است.
حسینی اشاره کرد: در مسائل فرهنگی نیز فضای کلی جشنواره فیلم و عکس و فیلمهایی که الان اکران میشوند یا صحنههای تئاترهای اکرانشده فعلی باید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت شود، این شورا باید از مسئولان مربوطه مطالبه کند و اگر این شورا تعطیل باشد هر دستگاه و هر نهادی هم کار خودش را انجام میدهد و ما آسیبهایش را بعدها میبینیم.
وی تأکید کرد: حالا در کوتاه مدت شاید مسائل فرهنگی خیلی بروز و ظهور نداشته باشد اما در درازمدت این کمکاریها، این بیتوجهیها عواقب و پیامدهای بسیار سنگینی برای کشور خواهد داشت.
رئیس جمهور باید ملزم به حضور در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد/احتمال برگزاری به ریاست نواب رئیس
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در باره احتمال برگزاری جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست نواب رئیس این شورا، گفت: اصل باید بر این باشد که رئیس جمهور، رئیس جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد. چون رئیس جمهور، رئیس قوه مجریه است و دستگاههای زیرمجموعهاش باید مصوبات شورا را اجرا کرده و عملیاتی کنند.
حسینی اضافه کرد: وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی و بسیاری از این دستگاهها زیرمجموعه رئیس جمهور هستند، وقتی رئیس جمهور در جلسات شورا نباشد بعداً هم معلوم نیست که این اعضا چقدر اعتنا و توجهی به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشند.
وی اظهار کرد: اگر واقعاً رئیس جمهور بخواهد به همین رویه ادامه دهد، جلسات باید با ریاست نایبرئیس اول یا دوم تشکیل شود؛ چون ما شوراهای دیگری هم داشتیم که آنها را تعطیل کردهاند؛ چهبسا این شورا را هم بخواهند تعطیل کنند. آقای رئیس جمهور ممکن است اعتقاد نداشته باشد، مثل اینکه ایشان مجمع تشخیص را شرکت نمیکنند یا بحث برنامه ششم توسعه که میخواهد نوشته شود، ایشان در مجمع مطرح کرده بودند که این کار ریاست جمهوری است، نیازی به نوشتن برنامه نداریم؛ نظرات شخصی که نمیتواند معیار کار باشد؛ پنج دوره مثلاً برنامهریزی شده، بعد دولت میخواهد کنار بکشد.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی بیان کرد: این متأسفانه به خاطر ضعف مجلس هم هست که یک رئیس جمهور اینگونه بهصراحت بیتوجهی میکند به روندی که در کشور بوده و ضوابطی که وجود داشته و همه اینها جای سؤال و بررسی دارد و رئیس جمهور باید پاسخگو باشد. در گذشته هم گاهی اوقات مواردی پیش میآمده در دولتهای قبل، بالاخره واکنشی صورت میگرفته است.
حسینی عنوان کرد: در وهله اول باید مطالبه جدی مسئولان کشور، شخصیتها و رسانهها این باشد که خود رئیس جمهور جلسات را تشکیل دهد؛ اگر دیگر به هیچوجه ایشان حاضر نیست این کار را بکند، باید فرد دیگری این جلسه را برگزار کند؛ تعطیلی یک شورای مهمی مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کشور آسیب زیادی دارد، اگرچه الان مشکلات اقتصادی دامنگیر است و مسائل دیگر را تحتالشعاع قرار داده؛ ولی نمیشود از این کمکاری هم اغماض کنیم.
انتهای پیام/4115/ن
انتهای پیام/