صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۵ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

ناگفته‌های مادر رامین از پرونده‌سازی برخی جریان‌ها علیه پسرش

مادر یاسین رامین با انتقاد از حکم صادره علیه پسرش اعلام کرد: جریانات سیاسی با هدف انتقام‌گیری از رامین علیه وی پرونده‌سازی کردند.
کد خبر : 382453

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی؛ مردادماه سال 95 بود که برخی از رسانه‌‌ها از بازداشت یاسین رامین فرزند محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی دوره محمود احمدی‌نژاد به‌دلیل اختلاف حساب بین شرکت آلمانی با سازمان هلال‌احمر خبر دادند. در همان ایام نیز دادستان تهران درباره این موضوع اعلام کرد که سازمان هلال‌احمر از یاسین رامین به‌دلیل اختلاف حساب شکایت کرده و برای رامین قرار وثیقه 29 میلیارد تومانی صادر شد که البته رامین به‌دلیل عدم تودیع وثیقه به زندان رفت.


سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر به بهانه تصاحب اموال جمعیت هلال‌احمر از رامین شکایت کرد و پرونده در این خصوص در دادسرای کارکنان دولت تشکیل شد و روند رسیدگی آغاز شد. از طرفی به‌دلیل فعالیت رامین در آلمان، مدارک و اسناد گسترده و جامعی از این کشور به ایران واصل شد و حتی کارشناسانی از آلمان برای دفاع از فعالیت‌ها رامین به ایران آمدند اما در نهایت بعد از گذشت حدود دو سال از این ماجرا حکم یاسین رامین ظهر یکشنبه(29 اردیبهشت سال 98) در دادگاه بدوی صادر شد.


بر اساس این حکم، یاسین رامین به 17 سال حبس محکوم شد و آنچه اجرایی خواهد شد حکم حبس به مدت هفت سال است؛ بر اساس قانون در زمانی که متهم از سوی دادگاه به چند جرم محکوم شده و مجازات برایش تعیین شود، تنها مجازات اشد (بالاترین محکومیت) اعمال خواهد شد.


به‌دلیل حساس بودن این موضوع و اظهارنظرهای متفاوتی که درباره این پرونده صورت می‌گیرد، با سوسن صفاوردی مادر یاسین رامین و معاون بین‌الملل مرکز امور زنان ریاست جمهوری در دوره محمود احمدی‌نژاد هم‌کلام شدیم.


در ادامه گفتگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با سوسن صفاوردی مادر یاسین رامین را از نظر می‌گذرانید.


آنا: جزئیات پرونده پسر شما چیست و سازمان هلال‌احمر بر چه مبنایی از وی شکایت کرده است؟


صفاوردی: در رابطه با پرونده پسرم که چند سالی است به‌‌واسطه اخبار دروغین برخی از خبرگزاری‌های داخلی موجب تشویش اذهان عمومی شده است باید عرض کنم که اولاً جای تأسف دارد که در نظام جمهوری اسلامی ایران، برخی از پایگاه‌های خبری برای رسیدن به اهداف شوم خود از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا نظر خود را در جامعه به اثبات برسانند. حال اینکه روش‌های آنها خلاف نظر اسلام است. پسر بنده به‌‌واسطه ازدواج با هنرپیشه سرشناسی به نام مهناز افشار مورد هجمه هر دو جناح سیاسی قرار گرفت و افراد و نهادهای متصل به هر دو جناح برای انتقام‌گیری‌های سیاسی به هر نحوی علیه پسر بنده فعالیت کردند. در همان اوایل دوران ازدواج یاسین رامین و مهناز افشار بود که موضوع مهریه این وصلت در رسانه‌ها پیچید و رسانه‌ها روی مهریه 26 میلیاردی مانور دادند و از این طریق به پسر بنده هجمه‌هایی را از طریق رسانه‌های به ادعا عدالت‌طلب وارد کردند.


آنا: موضوع فعالیت رامین درخصوص واردات شیر خشک فاسد به کشور چه بود؟


صفاوردی: متأسفانه این موضوع نیز از اساس کذب است و جریانات سیاسی به‌‌دلیل اینکه به‌‌دنبال خراب کردن چهره رامین در اذهان عمومی بودند، بعد از ماجرای مهریه، موضوع واردات شیر خشک فاسد را در رسانه‌ها مطرح کردند و جالب اینجاست که رسانه‌های منتشرکننده این خبر، هیچ سندی را برای اثبات ادعای خود ارائه نکردند و فقط به‌دلیل انتقام‌گیری از وی پرونده‌ای را با موضوع قاچاق دارو و واردات شیر خشک فاسد برای وی ساختند تا به اهداف خود برسند. نکته مهم این است که چرا برخی از رسانه‌ها بدون دلیل و مدرکی این اخبار را بازنشر می‌کردند؟! دو خبرگزاری که هم‌سو با یکدیگر هستند تمام تلاش خود را برای مجرم معرفی کردن یاسین رامین انجام دادند. جالب‌تر اینجاست که بعد از اعلام این خبر، خبری دیگر مبنی بر نابینا شدن کودکان به‌دلیل مصرف شیر خشک‌های وارداتی مخابره شد که جای تأسف دارد. بحث ما اینجاست که اگر این اتفاق افتاده چرا خانواده این افراد اعتراضی نکردند و از طرفی اگر این اتفاق رخ داده است قطعاً پای نهادهای دولتی نیز به این پرونده باز می‌شد که هیچ کدام از این اتفاق‌ها صورت نگرفت، لذا موضوع واردات شیر خشک فاسد توسط فرزند بنده کذب است.


آنا: نظر شما درباره اختلاف حساب شرکت رامین با سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر چیست؟


صفاوردی: به‌‌دلیل همان موضوع انتقام‌گیری و آماده کردن جامعه در خصوص مجرم بودن فرزندم، بعد از موضوع شیرخشک، موضوع دیگری با عنوان اختلاف حساب شرکتی در آلمان با سازمان هلال‌احمر که یاسین رامین مدت کوتاهی مدیرعامل شرکت مذکور بود، مطرح شد و این سازمان معتقد است که رامین اموال هلال‌احمر را به نفع خود برداشته است که این‌طور نبوده و در این راه رسانه‌ها نیز با اینکه هلال‌احمر اعلام کرده بود که این موضوع یک اختلاف حساب داخلی است، موضوع را به سمت فساد گسترده از سوی پسرم بردند و موضوع اختلاف حساب را به موضوع شیرخشک متصل کردند تا به اهداف سیاسی خود برسند. با اینکه در این مدت مسئولان سازمان هلال‌احمر بارها و بارها علیه یاسین رامین و اقداماتش در رسانه‌ها صحبت کردند، اما دستگاه قضائی خانواده ما را از اظهارنظر و درحقیقت دفاع از حق خود در رسانه‌ها ممنوع کرد و سکوت ما در این مدت به‌واسطه تخلف فرزندم نبوده بلکه دستگاه قضائی ما را از مصاحبه کردن ممنوع کرده بود. تمام تلاش سازمان هلال‌احمر در این مدت در راستای مجرم معرفی کردن رامین بین مردم بود.


آنا: آیا مستندات بین‌المللی خود را به دادگاه ارائه ندادید تا در رسیدگی به پرونده تأثیرگذار باشد؟


صفاوردی: در تمام جلسات دادگاه مستندات و مدارک بین‌المللی خود را ارائه کردیم اما گرفتن حق افراد حقیقی از شاکی که جزء نهادهای دولتی است تقریباً در کشور ما امری غیرممکن است و سازمان هلال‌احمر که با پرونده ساختگی اختلاف حساب از پسر بنده شکایت کرده تمام مراحل را از پیش برنامه‌ریزی کرده تا یاسین رامین را در دادگاه مجرم معرفی کند. شرکتی که در آلمان قرار دارد تابع قوانین همان کشور است اما سازمان هلال‌احمر با پرونده‌سازی این موضوع را به مسائل مربوط به فساد گره زد تا یاسین رامین را مجرم معرفی کند. اگر تخلفی هم توسط این شرکت در آلمان رخ داده، باید در همان کشور و بر اساس قوانین کشور آلمان به آن رسیدگی شود. نکته اساسی اینجاست که سازمان هلال‌احمر خودش برای رامین پرونده ساخته و بعدها اعلام می‌کند که موضوع شیرخشک وجود نداشته اما مسئولان این نهاد و افراد سیاسی با این کارها تلاش داشتند تا با احساسات مردم بازی کنند تا پرونده برای رسیدگی به دادگاه تحمیل شود.


آنا: چرا از کارشناسان شرکت‌های آلمانی برای اثبات حقانیت رامین در دادگاه استفاده نکردید؟


صفاوردی: برخلاف قوانین بین‌المللی، رسیدگی به این پرونده طبق قوانین موجود در ایران صورت گرفت و برای یاسین رامین به‌واسطه عدم آگاهی از قوانین موجود در کشور آلمان پرونده‌سازی کردند و در این راه از رسانه‌ها نیز کمک گرفتند تا رامین مجرم شناخته شود. در طول رسیدگی به این پرونده کارشناسان و هیئت‌های آلمانی برای دفاع از اقدامات رامین به ایران آمدند و با مسئولان صحبت کرده و مستندات را به دادگاه ارائه دادند. نکته مهم و البته قابل تأمل بعد از دیدار این افراد با مسئولان این بود که یکی از آنها به ما اعلام کرد که خانم رامین امیدوارم همان خدایی که قبول دارید کمکتان کند چراکه هدف افراد رسیدگی‌کننده به پرونده فهم و درک حقوقی نبود بلکه تنها هدف آنها محکوم کردن فردی به نام یاسین رامین است. جالب‌تر اینجاست که کارشناسان آلمانی که از شرکت شوماخر آمده بودند بر این باور بودند که اگر اقدامات یاسین در آلمان نبود، سازمان هلال‌احمر بی‌نهایت از همه لحاظ با مشکل مواجه می‌شد. حال مسئولان به جای اینکه از وی به خاطر اقداماتش تشکر کنند، وی را مجرم معرفی می‌کنند که جای تأسف دارد.


آنا: هدف افرادی که از هر روشی برای تخریب رامین استفاده می‌کنند چیست؟


صفاوردی: مهمترین هدف افراد و جریانات سیاسی برای هجمه علیه پسرم، انتقام‌گیری‌های سیاسی است و برای رسیدن به اهدافشان پرونده‌سازی می‌کنند. برخی از اصلاح‌طلبان به‌‌دلیل اینکه یاسین فرزند معاون مطبوعاتی در دوره احمدی‌نژاد است با وی مقابله کردند. از طرفی جریان اصولگرا نیز به‌دلیل اینکه پسرم با مهناز افشار ازدواج کرده هجمه‌هایی را علیه وی داشتند.


آنا: با توجه به روی کارآمدن ابراهیم رئیسی در دستگاه قضا امیدی به گرفتن حق خود دارید؟


صفاوردی: با توجه به روحیه‌ای که حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی در اجرای عدالت دارد امیدواریم حق فرزند بنده نیز گرفته شود و از قوه قضائیه درخواست داریم تا عدالت را در این پرونده اجرا کند و چون طرف مقابل ما یک نهاد دولتی است، ورود شخص رئیس قوه قضائیه می‌تواند حق مظلوم را از ظالمان بگیرد که این اتفاق قطعاً موجب اعتماد بیشتر مردم به قوه قضائیه و نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.


آنا: از اتفاقات دادگاه برایمان بگویید؟


صفاوردی: با توجه به اسنادی که ما در اختیار داریم، هر دادگاهی شاکی را محکوم می‌کند، اما در یکی از جلسات دادگاه وکیل اسبق حقوقی سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر بیان کرد که اگر یاسین رامین از این پرونده تبرئه شود و مجرم شناخته نشود، پرونده دیگری را علیه وی خواهیم ساخت به‌ طوری که دادگاه وی را مجرم معرفی کند. ما در همان دادگاه به نماینده دادستان اعلام کردیم که این افراد تهدید می‌کنند و چون پرونده‌سازی می‌کنند برایشان فرقی ندارد که این پرونده به نتیجه برسد یا خیر. نکته دیگر این بود که وکیل سازمان هلال‌احمر اعلام می‌کرد که انتقام مشایی، بقایی و احمدی‌نژاد را از رامین خواهند گرفت. متأسفانه شاکیان این پرونده با چینش ماهرانه اسناد در کنار هم توانسته‌اند این پرونده را به‌وجود آورده و روانه دادگاه کنند.


آنا: صدور حکم یاسین رامین توسط وکیل ایشان رسانه‌ای شد؟


صفاوردی: متأسفانه رسانه‌های داخلی برای رسیدن به اهداف سیاسی خود اخبار را تنظیم می‌کنند و ظهر یکشنبه (29 اردیبهشت) یکی از خبرگزاری‌ها به وکیل پسرم زنگ زد و در حالی که وکیل رامین اعلام کرد که مصاحبه‌ای در این خصوص نمی‌کند اما خبرگزاری مذکور خبر را بر اساس اهداف خودش تنظیم و رسانه‌ای می‌کند که البته ما از این خبرگزاری شکایت کرده‌ایم که چرا حکمی را که در دادگاه بدوی صادر شده است و امکان بازنگری دارد رسانه‌ای کرده است. همچنین درباره پرونده پسرم از محمدعلی نجفی مشاور حجت‌الاسلام حسن روحانی به‌دلیل اعلام خبر وارد کردن شیر خشک توسط آقازاده‌ای معروف، شکایت کردیم. همه این داستان‌ها در شرایطی اعلام می‌شود که در همان دوران ایرج حریرچی سخنگوی وقت وزارت بهداشت اعلام کرد که پرونده رامین ربطی به موضوع واردات شیر خشک ندارد و به‌نوعی این موضوع را تکذیب کرد اما رسانه‌ها باز هم علیه رامین جریان‌سازی کردند.


آنا: به رأی دادگاه بدوی اعتراض می‌کنید؟


صفاوردی: یاسین رامین در دادگاه بدوی به 17 سال حبس محکوم شده است که ما به این حکم با توجه به در اختیار داشتن مدارک مستند اعتراض می‌کنیم و امیدواریم دستگاه قضائی در صدور حکم جدید تحت تأثیر جریانات سیاسی و افراد خاص قرار نگیرد. طبق قانون دادگاه موظف بوده تا از مراجع آلمانی نیز کمک بگیرد اما این کار را نکرد. نکته مهم این بود که اکثر قسمت‌های پرونده به زبان آلمانی بوده و دادگاه به اسناد ترجمه‌شده سازمان هلال‌احمر استناد کرده که فقط مهر این سازمان روی اسناد بود، لذا این اسناد مشروعیت لازم را ندارد. اختلاف حساب به این دلیل بوده که سازمان هلال‌احمر اسناد واقعی را به دادگاه ارائه نکرده که اگر این کار را انجام دهد اختلاف حساب به صفر می‌رسد.


آنا: آیا به تغییر رأی دادگاه امید دارید؟


صفاوردی: متأسفانه دادگاه اسناد و مدارک ما را به‌دلیل فرمایشی بودن مدنظر قرار نمی‌دهد. این درحالی است که اسناد ما کامل است و ما از دستگاه قضائی انتظار داریم تا با توجه به اسناد موجود عدالت را رعایت کند تا حق مظلوم از ظالمان پرقدرت گرفته شود. 


بر اساس این گزارش، حکم یاسین رامین ظهر یکشنبه (29 اردیبهشت) در دادگاه بدوی صادر شد اما به‌ دلیل اعتراض خانواده وی به صدور حکم و از طرفی در اختیار داشتن اسناد و مدارک مستند باید منتظر ماند و دید که آیا دادگاه در رأی صادره تغییری ایجاد خواهد کرد یا خیر؟


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر