ایمنسازی یا بازسازی؛ مسئله این است
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رتبهبندی سراهای دانشجویی قدمی برای بهسازی شرایط زندگی دانشجویان از سوی صندوق رفاه دانشجویان و سازمان امور دانشجویان معرفی شد. طرحی که طی چندین سال به اتمام خواهد رسید و تمامی سراهای دانشجویی را به رتبههای برتر برساند.
در همین راستا رؤسای دانشگاهها تا ۲۵ اردیبهشتماه با اعلام آمادگی مکتوب باید نسـبت به تکمیـل اطلاعات رتبهبندی کالبـدی سـراهای دانشجویی (ارتقا و تعمیر و تجهیز خوابگاهها) در سامانه خوابگاهی صندوق رفاه دانشجویان اقدام میکردند. پس از آن کارشناس صندوق رفاه دانشجویان از سراهای دانشجویی متقاضی تعمیر و بازسازی بازدید میکند و پس از آن تفاهمنامه بین صندوق رفاه دانشجویان و دانشگاه به امضا میرسد که نهایتاً ۵۰ درصد هزینه ارتقای سراها به عهده دانشگاه و مابقی هزینه ارتقاء بر عهده صندوق رفاه دانشجویان است.
پسازآن نیز توسط کارشناسان صندوق و گزارش پیشرفت کاربر مبنای تفاهمنامه امضاشده مجدد ارزیابی میشود و سهم صندوق مطابق گزارش کارشناسی و بر مبنای تفاهمنامه منعقدشده حداکثر تا ۵۰ درصد اعتبار در نظر گرفتهشده بابت طرح ارتقای پرداخت میشود.
معیارهای بازسازی خوابگاهها در سال 98
در سال 98 بازسازی سراهای دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان، تعمیر و تجهیز سیستم گرمایش و سرمایش، تأسیسات مکانیکی، تأسیسات برق، سیستم انتقال فاضلاب، آشپزخانه داخل سرا دانشجویی، دستشویی، حمام، درب و پنجره اتاقها، رنگآمیزی، موزاییک و سنگ کف، گچ کاری خوابگاهها مطرح است.
همچنین ساخت پله فرار، ایزوگام پشتبام، نما، محوطه سرا، کنترل تردد، آسانسور و سایز تجهیزات ضروری سرا همچون یخچال، تخت و فرش و.. از دیگر مواردی است که در بازسازی سراهای دانشجویی در سال جاری موردتوجه صندوق رفاه دانشجویان قرارگرفته است.
جای خالی قدمت ساختمان در این معیارها بهطور چشمگیری مطرح است، در حالی که بعضی از سراهای دانشجویی دانشگاههای برتر و مادر بیش از 50 سال قدمت دارد و از شرایط نامناسبی برخوردار هستند.
لزوم ایمن سازی پیش از بازسازی
طرح بازسازی سراهای دانشجویی گامی مثبت در جهت بهبود شرایط زندگی دانشجویان ساکن سراهای دانشجویی است اما منوط بر اینکه سراهای دانشجویی مورد ارزیابی و نظارت قرار بگیرد، بازسازی (تعمیر و تجهیز) خوابگاهها باید منجر به افزایش ایمنی ساختمان شود. برخی از امکانات سراهای دانشجویی که تعمیر و تجهیز میشوند، نیاز به بازدید و مراقبت دارد که صندوق رفاه دانشجویان باید به این امر اهتمام ویژهای داشته باشد تا از مشکلات احتمالی پیش رو جلوگیری کند. در سال گذشته چندین دانشجو بر اثر گاز گرفتگی راهی بیمارستان شدند که یکی از آنان نیز جان باخت، این خسارت جبران ناپذیر باید درس عبرتی در راستای نگهداری خوابگاههای دانشجویی باشد.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/