صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۴ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۳
گزارش مرکز تحقیقات استراتژیک بین‌المللی؛

عربستان در صدر کشورهای خاورمیانه در زمینه مخارج نظامی قرار دارد

مرکز تحقیقات استراتژیک بین‌المللی آمریکا با ارائه گزارشی از میزان هزینه‌کرد نظامی کشورهای جهان اعلام کرد که در سال 2014 آمریکا با 581 میلیارد دلار هزینه‌کرد، در صدر فهرست 15 کشور پرهزینه جهان در عرصه نظامی قرار گرفت.
کد خبر : 3821

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، مرکز تحقیقات استراتژیک بین‌المللی «آی‌آی‌اس‌اس» اعلام کرد پس از 3 سال آرام، در سال 2014 مخارج نظامی در جهان (به نسبت 1.7 درصد) به ویژه در کشورهای در حال توسعه افزایش یافت که در این میان، کشور عربستان در صدر پر خرج‌ترین کشورهای خاورمیانه قرار دارد. همچنین رژیم صهیونیستی نیز در جایگاهی هم‌رتبه عربستان قرار گرفته است.


این گزارش مختصر برگرفته از محتوای کتاب «موازنه نظامی» چاپ 2015، در پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقات «آی‌آی‌اس‌اس» منتشر شده است.


براساس این گزارش، «جان چیپ‌من» مدیرکل و رئیس اجرایی مرکز تحقیقات مستقل و جهانی‌ای است که مرکز آن در لندن قرار دارد و به تحقیقات در زمینه امنیت جهانی، خطرات سیاسی و تنش‌های نظامی می‌پردازد.


همچون سال‌های گذشته، امسال نیز آمریکا با 581 میلیارد دلار هزینه‌کرد، در صدر فهرست 15 کشور پرهزینه جهان در عرصه نظامی قرار گرفته است. در این فهرست، چین با 129.4 میلیارد دلار در رتبه بعدی جای دارد و عربستان با 80.8 میلیارد دلار در رتبه سوم قرار گرفته است. روسیه با 70 میلیارد دلار و انگلیس با 61.8 میلیارد دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند. اسرائیل نیز با 23.2 میلیارد دلار در رتبه 13‌ام قرار دارد.


در این گزارش آمده است: در سال 2014 هزینه‌های نظامی در جهان 1.7 درصد افزایش یافت. در این میان کشورهای در حال توسعه به ویژه در آسیا و خاورمیانه و مناطق هم‌جوار روسیه شاهد بیشترین افزایش بودند. باوجود این، پراکندگی جغرافیایی هزینه‌های دفاعی به دنبال بحران مالی سال 2008 در بیشتر کشورهای عضو «ناتو» همچنان در حال تغییر است.


باوجود اینکه ارتش آمریکا توانایی قدرت‌نمایی نظامی در اروپا را ندارد، فرایند «برقراری توازن» در سال 2014 شاهد کاهش نیروهای آمریکایی در اروپا و افزایش آن‌ها در خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه بود. این گزارش نشان می‌دهد که توان نظامی آمریکا در 171 کشور جهان کاهش یافته است و بیشتر این کاهش را می‌توان در میان کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه مشاهده کرد.


این گزارش می‌افزاید: اواخر سال 2014 در خاورمیانه، گروه داعش به سرعت در سوریه و عراق به پیشروی خود ادامه داد و منجر به افزایش فعالیت‌های نظامی کشورهای منطقه شد. سال 2014 با اقدام آمریکا در گسترش نیروهایش تحت عنوان ماموریت‌های مستشاری و آموزشی در عراق پایان یافت و کشورهای عضو ائتلاف بین‌المللی مبارزه علیه داعش توانستند به برخی مواضع این گروه تروریستی در عراق حمله‌ کنند.


«چیپ‌من» رئیس اجرایی مرکز تحقیقات «آی‌آی‌اس‌اس» گفت: واقعیت استراتژیک سال 2015 بازگشت تنش به اروپا، تهدیدات مکرر گروه‌های افراطی در خاورمیانه و نفوذ آن‌ها در آفریقا است.


پیشتر مرکز بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم گزارش کرده بود: پادشاهی عربستان بالاترین میانگین هزینه‌های تسلیحاتی جهان در سال 2013 را انجام داده است چنانچه سعودی‌ها در این سال تنها 67 میلیارد دلار از کل یک تریلیون و 747 میلیارد دلار (مجموع هزینه‌کرد نظامی جهان) را انجام داده است که 14 درصد نسبت به سال گذشته (2012) افزایش داشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر