صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۷ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
همسایه بورس/24

سنگینی ریسک‌های سیستماتیک بر بازار سهام

گزارش «همسایه‌بورس» به موضوعاتی نظیر ریسک‌های سیستماتیک، علل نوسان گروه پالایشی، آخرین وضعیت گروه فلزات اساسی و خودروهایی بورسی می‌پردازد.
کد خبر : 382056

به گزارش خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بازار سهام پس از پشت سر گذاشتن یک هفته پر التهاب و متشنج، در هفته گذشته با معاملات متعادلی همراه بود. هرچند سایه ریسک سیستماتیک بر روی بازار همچنان سنگینی می‌کند اما تقسیم سود‌های بالا در مجامع شرکت‌ها، افزایش قیمت دلار در سامانه نیما و همچنین افزایش تقاضا در بورس کالا بار دیگر موجب شد تا سرمایه‌گذاران حقیقی مایل به سرمایه‌گذاری در این بازار باشند.


میانگین ارزش کل معاملات روزانه در طی هفته گذشته بیش از 1172 میلیارد تومان و میانگین ارزش معاملات خرد نیز 988 میلیارد تومان بوده است. شاخص‌کل نیز با کاهش 326 واحدی نسبت به هفته گذشته به 211018 رسیده است.


گروه خودرو


گروه خودرو که در طی دو هفته گذشته به دلیل ریزش بازار، یک دست با صف فروش و فشار عرضه مواجه بود، در طی هفته گذشته نیز منفی دنبال شدند اما نکته قابل توجه در این گروه کاهش فشار فروش در روزهای پایانی هفته و افزایش حجم معاملات بوده است. 


دو نماد «خودرو» و «خساپا» به عنوان لیدر این گروه نیز در روزهای پایانی بار دیگر صف خرید را تجربه کردند. اما نمادهای «خلنت»، «خموتور» و «ختور» در بین نمادهای قطعه‌ساز با صف خرید همراه بودند.


گروه پالایشی و روانکار


بازگشایی نمادهای زیر مجموعه گروه روانکار در طی هفته گذشته یکی از دلایل کاهش سرعت در افت شاخص کل بوده است.


نمادهای «شبهرن»، «شسپا» پس از گذشت 25 روز مجددا به تابلو بازگشتند. این دو نماد به ترتیب با رشد قیمت 15.58 درصد و 14.84 درصد مور بازگشایی قرار گرفتند. همچنین نماد شنفت در هفته گذشته  نسخه اصلاحه شده از مجوز افزایش نرخ محصولات خود را در سامانه کدال بازنشر کرد.


طبق اطلاعیه منتشر شده، حدود 30% از 280 ميليون ليتر روانكار فروخته شده طي سال 1397 را روانكارهاي بنزيني و ديزلي تشكيل مي‌دهند كه تقريبا 53% از این مقدار مربوط به روانکارهای بنزینی و 47% مربوط به روانکارهای دیزلی است.


از سوي ديگر طي سال 1397حدود3 ميليون ليتر از اين محصولات که عمدتا بنزینی بوده‌اند به بازارهاي بين‌المللي صادر شده است. نرخ لوبكات در ارديبهشت سال 1398، حدود45.000 ريال بوده كه نسبت به ميانگين سال گذشته بيش از 100%افزايش يافته است. اين افزايش به دليل محاسبه نرخ لوبكات بر اساس ارز سامانه نيما اتفاق افتاده و يارانه اي نيز به شركت‌هاي مصرف كننده اين ماده تعلق نمي‌گيرد. با توجه به شرايط بازار پيش بيني مي‌شود كه طي سال 1398 نيز همين تركيب فروش رعايت شود. نمادهای گروه پالایشی نیز با توجه به افزایش قیمت نفت و رسیدن تا محدود 72 دلار، بار دیگر با افزایش تقاضا و صف خرید همراه بودند.


گروه فلزات اساسی


نمادهای گروه فلزات اساسی در طی هفته گذشته با توجه به اخبار تحریم این گروه توسط دولت امریکا و همچین بالا گرفتن جنگ تجاری میان امریکا و چین، معاملات نسبتا متعادلی را دنبال کردند. هرچند از پارمترهایی همانند افزایش تقاضا در بورس کالا، افزایش نرخ دلار نیمایی به عنوان عوامل مثبت برای افزایش تقاضا در هفته‌های آتی نام برد.  شرکت آهن و فولاد ارفع در هفته گذشته مجمع عمومی عادی سالیانه خود را برگزار کرد و  به ازای هر سهم  100 تومان از 111 تومان سود خود را تقسیم کرد.


گروه معدنی


شرکت وله برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده سنگ آهن در دنیا خبر از فرو ریختن سد باطله در یکی از معادن خود داده است. این خبر موجب افزایش قیمت سنگ آهن تا قیمت 101 دلار در بنادر چین شد. اما با توجه به جو حاکم در بازار بورس تهران، این خبر چندان مورد توجه فعالین بازار قرار نگرفت و نمادهای «کگل»، «کگهر» و «کچاد» منفی دنبال شدند.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر