صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸

تغییر نگاه برای تولید داخل ‌

ظرفیت تولید در ایران بسیار بالاست و نیروی نخبه در كشور وجود دارد، اما متاسفانه موانعی وجود دارد كه ارتباط صنعت و دانشگاه را برقرار نمی‌كند.
کد خبر : 382005

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه جام‌جم در یادداشتی نوشت: خودكرده را تدبیر نیست. اگر نگاهی به تجارت كشور بیندازیم متوجه خواهیم شد خون خارجی‌ها از ایرانی‌ها رنگین‌تر است. فرض كنید شركت‌های پتروشیمی كه كالاهای خود را با قیمت پایین‌تر در اختیار كشورهای خارجی قرار می‌دهند، بخواهند با شركت‌های داخلی معامله داشته باشند. در این صورت سریعا تقاضای پول نقد می‌كنند؛ در حالی كه برای خریدار خارجی تخفیف‌هایی را در نظر می‌گیرند و كالا را با دور زدن تحریم‌ها به دستشان می‌رسانند بدون این‌كه 70 درصد پول را بتوانند داخل كشور بیاورند.


منظور از این مثال نگاهی بود كه در كشور نسبت به واردات و تولید وجود دارد و تا زمانی كه نگاهمان نسبت به تولید داخلی و تقویت آن تغییر نكند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. این در حالی است كه ظرفیت تولید در  ایران بسیار بالاست و نیروی نخبه در كشور وجود دارد، اما متاسفانه موانعی وجود دارد كه ارتباط صنعت و دانشگاه را برقرار نمی‌كند.


صنعت قطعه‌سازی ایران كه یك صنعت مادر شناخته می‌شود و از خودرو تا اسباب‌بازی را در خود جای می‌دهد از توجه ویژه‌ای برخوردار نیست در حالی كه اگر رانت واردات را از بین ببریم و تولید داخل را به‌صرفه كنیم تا 80 درصد می‌توانیم خودكفا شویم.


رفتاری كه اكنون با تولیدكننده داخلی می‌شود دقیقا همان چیزی است كه دشمنان ایران می‌خواهند؛ سركوب، سختگیری در معاملات و سلب امكانات. اگر نگاهی به تاریخ كشورهای تولیدكننده بیندازیم، خواهیم دید دولت‌ها چگونه برای سربلندی كشورشان از تولیدات خود حمایت كردند و اكنون به یك قطب صادراتی تبدیل شدند. تولیدكنندگان توقع زیادی ندارند، اما اگر همان رفتاری كه با تولیدكنندگان خارجی شود با آنها شود نیمی از مشكلات حل خواهد شد.


در شرایط فعلی همه مواد اولیه و ماشین‌آلات مربوط به قطعه‌سازی در ایران وجود دارد اما از این ظرفیت استفاده نمی‌شود. به عنوان مثال برای تولید یك قطعه نیاز به فولاد داریم كه مواد اولیه آن در داخل موجود است. همچنین ظرفیت پتروشیمی‌ها بسیار بالاست و اگر برنامه‌ای برای تكمیل زنجیره این صنعت داشته باشیم دیگر نور‌علی‌نور خواهد شد. دستیابی به همه این امكانات، امكان‌پذیر است و فقط نیاز به تغییر نگاه به تولید داخل دارد.‌


منبع:جام‌جم


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر