صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۸ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
علی سنبلی*

جناب قاضی‌القضات سخن همچنان باقی است

در بحث شفافیت اموال مسئولین، قوه‌ قضائیه باید با فرستادن لایحه‌ای به مجلس آن را اصلاح کند که این اموال برای عموم مردم هم قابل‌ رؤیت باشد.
کد خبر : 381940

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چهارشنبه گذشته مصادف با 25 اردیبهشت‌ماه اولین دیدار فعالان دانشجویی با حجت‌الاسلام رئیسی به‌عنوان رئیس قوه قضائیه برگزار شد؛ با توجه به‌وقت محدود 10 دقیقه‌ای که برای هر تشکل در دیدار فعالان دانشجویی با رئیس قوه قضائیه در نظر گرفته شده بود، برخی سخنان و چالش‌های مهم این قوه که مورد سؤال است در اذهان باقی ماند.


ازجمله:


1- مصداق شفاف اتهام تشویش اذهان عمومی چیست؟ چرا باید این اتهام تبدیل به بازیچه‌ای برای سرکوب برخی جنبش‌های عدالت‌طلبانه شود و ترس از آن حق هرگونه اعتراض را از مردم سلب کند.


2- رئیس دستگاه قضا چه سازوکاری برای برخورد با مفاسد درون قوه قضائیه دارد که مثل دولت قبل رسانه‌ای کردن نام قضات فاسد صرفاً تبدیل به یک شوی رسانه‌ای نشود.


3- قوه قضائیه چه تدبیری در مورد شاهدهای آماده و پولی در بیرون از دادسراها دارد؟ با ایجاد یک سامانه ساده ثبت شهادت به‌سادگی می‌توان این معضلی که چندین سال مردم با آن دست‌به‌گریبان هستند را حل کرد.


4- قدرت دادستانی‌ها در استان‌ها، به دلیل برخی ملاحظه‌کاری و مصلحت‌اندیشی‌ها و آشنابازی‌ها به‌شدت محدود است. به‌عنوان نمونه بحث پاداش میلیاردی اوقاف تبریز که دادستان محترم باید به‌عنوان مدعی‌العموم ورود پیدا می‌کرد و ابعاد قضیه را برای عموم روشن می‌کرد  به دلایل برخی فشارها اتفاق نیفتاد.


5- بحث توضیحات قاضی‌القضات در مورد رویکرد رسانه‌ای قوی، قوه‌ قضائیه برای مقابله با شبهات احتمالی ایجادشده از سوی رسانه‌های معاند در اذهان مردم قانع‌کننده نبود.


6- در بحث شفافیت اموال مسئولین، قوه‌ قضائیه باید با فرستادن لایحه‌ای به مجلس آن را اصلاح کند که این اموال نه‌تنها برای قوه‌ قضائیه بلکه برای عموم مردم قابل‌رؤیت باشد.


همچنین در قضیه‌ حقوق‌های نجومی و اجرای ماده‌ 29 قانون ششم توسعه که طبق آن تمام حقوق‌ها و مزایای کارمندان دولت باید در سامانه‌ای ثبت شود که از این افتضاح جلوگیری شود. ولی شاهد به فراموشی سپرده شدن این مهم هستیم.


چرا حقوق و مزایای کارکنان و قضات خود قوه قضائیه به‌صورت شفاف اعلام نمی‌شود؟


* مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز


انتهای پیام/4107/4116/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر