خطای محاسباتی معاون سابق رئیسجمهور
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه جوان نوشت: یک: شهیندخت مولاوردی حالا اگرچه در دولت سمت رسمی ندارد، اما همچنان به اظهارنظرهای خاص و جنجالیاش ادامه میدهد. مطابق آخرین اظهارنظر وی «در بحث زنان و برابری در حال در جا زدن هستیم در حالی که کشورهایی مانند عربستان در برخی از مباحث در رتبههای بالاتری از ما قرار دارند.»
مبنای چنین اظهارنظری گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد با موضوع «برابری جنسیتی» است؛ گزارشی که شاخصهای آن با شاخصهای مورد قبول ما فاصله بسیاری دارد و از سوی دیگر بررسی علمی این گزارش نشان میدهد، خطاهای محاسباتی صورتگرفته در تنظیم آن موجبشده تا کشورهایی همچون قزاقستان در شاخصهای مربوط به برابری جنسیتی در مرتبه بالاتری از کانادا قرار گیرد. با بررسی علمیتر این شاخص درمییابیم حتی تعداد تولد نوزادان دختر هم به عنوان یکی از معیارهای برابری جنسیتی مطرح شده و به همین خاطر کانادا که تعداد نوزادان پسرش در بازه زمانی موردنظر از تعداد نوزادان دختر کمتر بوده و نسبت به قزاقستان که روندی معکوس داشته در جایگاه پایینتری قرار بگیرد!
رتبه ۱۴۲ ایران در این گزارش در حالی است که کشوری همچون میانمار با وجود قتل عام، حق تابعیت، حق تحصیل و حتی حق زندگی به زنان و کودکان مسلمان روهینگیایی رتبه ۸۸ دارد. در مورد دیگری «رواندا» که یک کشور آفریقایی دچار مشکلات بسیاری است، در این گزارش و این جدول نهتنها از ایران خیلی بالاتر است بلکه حتی از کشورهایی مانند فرانسه هم بالاتر قرار گرفته. ذکر همین چند مثال شاخصهای نادرست و غیرمنطقی بودن گزارش مجمع جهانی اقتصاد را آشکار میسازد. دو: حالا به سراغ عربستان برویم؛ کشوری که تا سال ۲۰۰۴ زنانش حتی شناسنامه نداشتند و اسمشان در شناسنامه پدرشان ثبت میشد، امکان حضور زنان در پارلمان و انتخابات نیز جزو موارد دیگری است که طی دو سه سال اخیر و با تغییرات گستردهای که با روی کار آمدن محمد بن سلمان در این کشور اتفاق افتاد، رقم خورد. هرچند حق رأی در کشوری پادشاهی و بدون برگزاری انتخابات به جز انتخاباتهای کوچک محلی معنایی ندارد، اما همین حق هم تا چند سال پیش برای زنان عربستانی وجود نداشت. رانندگی برای یک زن عربستانی رؤیا بود و اگر زنی پشت ماشین مینشست با مجازاتهای جدی مواجه میشد. اعطای حق رانندگی زنان با حکم ملک سلمان هم در این کشور جنجال برانگیز شد چراکه جامعه بسته عربستان ظرفیت چنین حکمی را نداشت. با تمام اینها قاطبه تحلیلگران سیاسی تغییرات شکل گرفته در حوزه زنان عربستان از سوی ملک سلمان و پسرش محمد بن سلمان را در راستای حرکت به سوی ایجاد «عربستان مدرن» و اجرای اهداف تعیین شده در سند ۲۰۳۰ ارزیابی میکنند. با تمام اینها عربستان حتی در زمان اجرای برخی بندهای سند ۲۰۳۰ باز هم فعالان حقوق بشری زن و مرد را دستگیر کرده و به زندان انداخت. به گزارش پایگاه «الخلیج آنلاین» این افراد صرفاً به دلیل حمایت از حقوق زنان یا غیره، بازداشت شدند.
سه: مهمترین بخش این ماجرا تضاد شاخصهای ارزیابی برابری و حقوق زنان است. در این شاخصها اغلب به مفهوم خانواده و نقشهای زن و مرد در این ساختار توجهی نمیشود. طبق این گزارش، ایسلند در رتبه اول جدول قرار دارد؛ کشوری که براساس گزارش ۲۰۱۸ سازمان ملل ۶۰ درصد تولد فرزندان خارج از چارچوب خانواده بوده و زنانی که ناچار میشوند بدون حضور پدر بچه، او را بزرگ کنند یا مجبور به سقط شوند، اما چنین مسئلهای تبعیض و پایمال شدن حقوق زنان شمرده نمیشود. بر همین مبناست که رهبر معظم انقلاب تأکید میکنند: «خطای محاسبه در بحث زنان و مشخصاً در موضوع «شاخصه»هایی است که غرب تعیین کرده و بر اساس آن رتبهبندی میکند، آمار میدهد و ما هم در این خطای محاسباتی قرار میگیریم و بعد برای اینکه طبق شاخصهای آنها پیش برویم، در برنامهریزیهایمان دچار اشتباه میشویم.»
منبع: جوان
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/