استانیشدن انتخابات مثال عینی از چاله درآمدن و در چاه افتادن است
امیرحسین ترابی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره طرح استانی شدن انتخابات اظهار کرد: موافقان استانی شدن انتخابات، تخصصی شدن فعالیتهای مجلس و پرهیز از پرداختن به مطالبات جزئی و کماهمیت را از مهمترین مزایای آن میدانند اما این مسئله ابهاماتی جدی نیز دارد.
وی افزود: نخستین مشکل این طرح، زیرسؤال بردن رسالت مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت در پیگیری مطالبات مستقیم مردم است؛ مردم از نماینده حوزه انتخابیه خود انتظار دارند پیگیر ریز مسائل و مشکلات آنها باشد و این مستلزم ارتباط و مشارکت مستمر آنها با نماینده شهرشان است، در حالی که مطابق این طرح محدوده مسئولیت نماینده بسیار کلانتر از حوزههای کوچک خواهد بود و وقت کمتری صرف این حوزهها میشود به طور خلاصه این طرح ارتباط نزدیک انتخاب کننده و منتخب را از بین خواهد برد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه رازی بیان کرد: ایراد بعدی طرح استانی شدن انتخابات، محروم کردن اقلیتهای قومیتی و مذهبی از داشتن نماینده در مجلس است. تصور کنید که یک اقلیت مذهبی در حوزه انتخابیه خود غالب است، با اعمال این طرح اقلیت مذکور چیرگی خود را در استان از دست داده و نمیتواند نماینده داشته باشد، این مسئله با قانون اساسی تناقض دارد و همچنین مشکلات امنیتی ریز و درشت را در پی خواهد داشت. البته راهکارهای پیشبینی شده مثل تبصره «داشتن حد نصاب رأی در حوزههای شهرستان» تا حدودی این ایراد را رفع میکند ولی نمیتواند به طور کامل مشکل را حل کند.
ترابی تصریح کرد: بی تردید یکی از ابهامات وارد به انتخابات مجلس هزینههای انتخاباتی سرسامآور برخی نمایندگان است، طرح مذکور به این مشکل دامن خواهد زد. زیرا حوزه فعالیت انتخاباتی نامزدها از شهرستان به استان تغییر کرده و بالطبع هزینه بیشتری را در پی دارد.
وی عنوان کرد: مشکل بعدی تکیه این طرح بر تحزب فعال است، در حالی که در نگاهی واقعبینانه تحزب در کشور ما ناقص و راکد است و جناحهای سیاسی در بستر واقعیت فعال هستند. با اندکی بررسی بیشتر علاوه بر ایرادات محتوایی از این دست به ایرادات شکلی از قبیل نحوه حضور نامزدهای مستقل، نحوه نظارت و سرکشی نمایندگان به شهرستانهای کمتر برخوردار، شفافیتهای مالی انتخابات و... نیز برمیخوریم.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه رازی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات مطرحشده میتوان گفت طرح استانی شدن انتخابات مشارکت عمومی در انتخابات را به طور چشمگیری کاهش خواهد داد و مطمئناً بزرگترین ایراد این طرح نیز همین موضوع است.
انتهای پیام/4122/4118/پ
انتهای پیام/