صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۷ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
در دانشگاه آزاد کرمان؛

چگونگی نقش زمان در دیه زن و مرد بررسی شد

نقش زمان در دیه زن و مرد با حضور عضو هیئت‌‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در این دانشگاه بررسی شد.
کد خبر : 381555

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمان، کرسی نظریه‌پردازی با عنوان «نقش زمان در دیه زن و مرد» صبح امروز با حضور محمود آقاجانی عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در سالن اجلاس  این دانشگاه آزاد برگزار شد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در این نشست با بیان اینکه  انسان در زندگی دنیوی از حقوقی بهره‌مند بوده و یکی از حقوق نیز حق حیات است، اظهار کرد:  هیچ‌کس اجازه تعدی به این حق عمومی را مانند سایر حقوق ندارد؛ بنابراین اگر فردی عمداً یا سهواً دیگری را از چنین حقی محروم کند باید تاوان آن را بپردازد.


آقاجانی اضافه کرد: در جوامع مختلف بشری به اقتضای شرایط و ضوابط حاکم بر آن مجازات‌های متفاوتی را برای تجاوزگر به این حقوق در نظر می‌گیرند  و البته  این امر اختصاص به جوامع امروزی هم ندارد.


وی خاطرنشان کرد: یکی از شیوه‌هایی که امروزه در برخی از نظام‌ها برای مجازات چنین افرادی که حق حیات دیگری را سلب کنند در نظر می‌گیرند، پرداخت خسارت‌های مالی است که از آن در فقه اسلامی به دیه تعبیر می‌شود.


عضو هیئت‌‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با اشاره به نظر فقها و اندیشمندان امامیه درباره نقش زمان در تحول فقه اجتهادی متذکر شد: بنا بر فرمایش امام خمینی(ره)، زمان و مکان عنصر تعیین‌کننده در اجتهادند، مسئله‌ای که در قدیم دارای حکمی بوده است و به ظاهر همان مسئله در روابط حاکم بر سیاست، اجتماع و اقتصاد یک نظام ممکن است حکم جدیدی پیدا کند.


آقاجانی مطرح کرد: همچنین امام خمینی(ره) می‌فرماید که هدف اساسی این است که چگونه می‌خواهیم اصول محکم فقه را در عمل فرد و جامعه پیاده کنیم تا بتوانیم برای معضلات پاسخ داشته باشیم و همه ترس استکبار از همین مسئله است که فقه و اجتهاد جنبه عینی و عملی پیدا کند و قدرت برخورد در مسلمانان به وجود آورد.


وی با معرفی و تشریح عقاید دیگر علمای موافق و مخالف تساوی دیه زن و مرد تصریح کرد: امروز دیه زن و مرد به صورت تساوی پرداخت می‌شود، طبق تبصره ماده 500 و 501 قانون مجازات‌های اسلامی در جنایاتی که مجنیٌ علیه مرد نیست، معادل تفاوت دیه تا سقف دیه مرد از صندوق تأمین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود.


عضو هیئت‌‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان تشریح کرد: ماده 10 لایحه بیمه اجباری نیز شرکت‌های بیمه را مکلف می‌کند که خسارت وارده به زیان‌دیدگان را بدون در نظر گرفتن جنسیت و دین تا سقف تعهدات بیمه‌نامه پرداخت کند.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر