صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۶ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
استاد دانشکده دامپزشکی اهواز:‌

دام‌ها در مناطق سیل‌زده علیه بیماری هاری واکسینه شوند

استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت:‌ توصیه می‌شود که دام‌ها در مناطق سیل‌زده علیه بیماری هاری واکسینه شوند.
کد خبر : 381278

محمد راضی جلالی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص احتمال شیوع بیماری هاری در مناطق سیل‌زده گفت: هاری بیماری شایعی نیست و فراوانی زیادی ندارد و به صورت موردی دیده می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در مناطق آسیایی - آفریقایی شیوع این بیماری بیشتر است، افزود: در ایران شیوع هاری بسیار پایین است.


استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: یکی از منابع اصلی انتقال بیماری هاری، حیوانات حیات وحش هستند و در صورت شیوع می‌تواند همه پستانداران را درگیر کند.


راضی جلالی با تأکید بر اینکه سیل و مشکلاتی که ایجاد کرد، سبب تغییر محل زندگی حیات وحش شده است، ادامه داد: بسیاری از حیوانات منابع غذایی خود را در این سیل از دست دادند و به همین دلیل به سمت فضاهایی مانند مناطق کشاورزی تغییر مکان داده‌اند و به مناطقی که انسان در آن زندگی می‌کند، نزدیک شده‌اند.


وی با اشاره به اینکه ممکن است اتفاقاتی رخ دهد، افزود: در سال 97 در منطقه شوشتر شاهد سه مورد هاری بودیم. به همین دلیل ظنّ این موضوع ایجاد شده که ممکن است شوشتر کانون این ویروس باشد.


استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز تأکید کرد: باید پس از فروکش کردن سیل تمهیدات لازم برای پیشگیری از بروز این بیماری در نظر گرفته شود.


راضی جلالی تصریح کرد: واکسن هاری به‌صورت رایگان تزریق می‌شود، به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که در این منطقه زندگی می‌کنند، حیوانات خانگی خود را علیه بیماری هاری واکسینه کنند.


وی تصریح کرد: محل گازگرفتگی توسط حیوان هار باید با آب و صابون شسته تا از گسترش این بیماری جلوگیری شود، همچنین این بیماری از طرف حیوان اهلی که دچار بیماری هاری شده است منتقل می‌شود. به همین دلیل دامپروران و افرادی که با حیوانات خانگی سروکار دارند، در معرض خطر هستند و باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

برچسب ها: دام مناطق سیلزده
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
هوشنگ
15:19 - 1398/02/24
واکسینه کردن دام چه ربطی به سگ داره؟؟؟