فریضه اهدای جسد به دانشگاههای علوم پزشکی باید فرهنگسازی شود
نادیا شریفی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره لزوم اهدای جسد برای آزمایشگاههای تشریح رشتههای پزشکی گفت: یکی از مهمترین واحدهای درسی دانشجویان پزشکی درس علوم تشریح است که به دو صورت کلاس تئوری و آزمایشگاه عملی برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به وظیفه خطیر پزشکان، شناخت و اشراف دانشجویان به اندامها و ارگانهای مختلف بدن بسیار ضروری است تا درصورت ادامه تحصیلات و اقدام به جراحی به مشکلی برنخورند. از اینرو استفاده از جسد در کلاسهای تشریح دانشگاه بسیار حائز اهمیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به کمبود جسد در سطح دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: روند دریافت جسد از سازمان پزشکی قانونی دشوار شده و افرادی که جسد خود را پیش از فوت به سالنهای تشریح دانشگاه اهدا میکنند، جایگاه رفیعی در راستای علماندوزی و تربیت متخصصان آینده دارند.
شریفی درباره روند اهدای جسد به دانشگاه توضیح داد: داوطلبان اهدای جسد میتوانند با مراجعه به دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و تکمیل فرمهای مربوطه به این امر خداپسندانه اقدام کنند. خانواده فرد مربوطه نیز باید رضایت خود را مبنی بر اهدای جسد اعلام کنند تا بعد از فوت فرآیند استفاده دانشگاه از جسد شروع شود.
وی ادامه داد: بعد از تکمیل فرمهای اهدای جسد لازم است، داوطلب، وراث و وکیل حقوقی دانشگاه برای انجام امور ثبتی و حقوقی به دفتر ثبت اسناد رسمی رجوع کرده و مرحله قانونی را سپری کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران درخصوص فرهنگسازی اهدای جسد به دانشگاهها خاطرنشان کرد: یکی از راههایی که میتوان جامعه را با این اقدام خیرخواهانه آشنا کرد برگزاری مراسم تجلیل برای اهداکنندگان است. استادان دانشگاه برای اهدای جسد خود به سالنهای تشریح پیشگام هستند.
انتهای پیام/4107/4116/پ
انتهای پیام/