صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
لاسجردی در گفتگو با آنا:

انفجار نفت‌کش‌ها در بندر فجیره ساختگی است

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تناقض‌های موجود بین آمار امارات و عربستان در مورد انفجار فجیره گفت: به نظر می‌رسد این ماجرا ساختگی باشد.
کد خبر : 380903

حسن لاسجردی در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب‌آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در تحلیل انفجار چند نفت‌کش سعودی-اماراتی در بندر فجیره اظهار کرد: «انفجارهای روز گذشته بندر فجیره دارای چند نکته کلیدی و نامعلوم است».


وی با اشاره به اینکه علت و عامل وقوع انفجار فجیره نامعلوم است، ادامه داد: «در اطلاعیه وزارت امور خارجه امارات صرفاً از این اتفاق به عنوان خرابکاری نامبرده شده، ولی مشخص نیست انفجارها در کجا، به چه علتی و  با چه اهدافی صورت گرفته‌اند».


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل اضافه کرد: «نکته دوم انفجار در بندر فجیره اظهارات متناقض دولت امارات و عربستان سعودی است. ابتدا دولت امارات انفجارها را رد کرد، ولی کمی بعد وقوع اتفاق را تأیید کرد. رفت و برگشت خبر نشان می‌دهد که به انفجار فجیره نباید به عنوان حادثه‌ای عادی نگریسته شود».


لاسجردی حادثه انفجار فجیره را به دیده شک و تردید نگاه کرد و گفت: «به نظر می رسد این موضوع حادثه عادی نیست و ابهام بسیار بزرگی در آن وجود دارد».


وی با بیان اینکه حمایت عربستان سعودی از امارات در حادثه انفجار نفت‌کش‌ها در فجیره مشکوک است، عنوان کرد: «حادثه انفجار فجیره خودساخته است و شاید سعودی و اماراتی‌ها قصد دارند با این کار آتش ناامنی در خلیج‌فارس را شعله‌ور کنند».


این تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی هدف اصلی این کار را ورود هر چه سریع‌تر نیروهای آمریکایی به خلیج‌فارس دانست و افزود: «برخی محافل خبری نیز قصد داشتند، انفجار دیروز فجیره را به انصارالله و حوثی‌های یمن مرتبط کنند که این مورد ثابت نشد».


وی تأکید کرد: «با  توجه به نکات پر از ابهام و مجهول در حادثه فجیره، ساختگی بودن این ماجرا بیشتر به ذهن متبادر می‌شود».


به گزارش آنا، «خالد فالح» وزیر نفت عربستان در این خصوص اعلام کرد: «از پنج نفتکش حادثه‌دیده در بندر فجیره امارات، دو نفتکش متعلق به عربستان بوده است». از سوی دیگر یک گروه حقیقت‌یاب بین‌المللی وارد بندر فجیره امارات شدند تا در روند تحقیقات حادثه نظارت کنند. گرچه هیچ گروهی مسئولیت حوادث بندر فجیره را برعهده نگرفته است، ولی برخی منابع سعودی-اماراتی در تلاش‌اند تا این حوادث را به ایران ربط دهند؛ موضوعی که «پائولو ون شیراک»، رئیس مرکز تحقیقات سیاست بین‌الملل واشنگتن آن را رد کرد و گفت: «هیچ نشانی دال بر دست داشتن ایران در حمله به (نفتکش‌های) بندر فجیره (امارات) وجود ندارد».


المیادین روز گذشته در خبری اعلام کرد که در پی انفجاری بزرگ هفت الی ۱۰ نفتکش امارات در بندر فجیره سوخته و سبب آتش‌سوزی در این بندر شده است. همچنین اعلام شد که انفجارها میان ساعت چهار تا هفت بامداد شنبه رخ داد و شاهدان عینی از پرواز جنگنده‌های آمریکا و فرانسه بر فراز منطقه خبر دادند، ولی ساعتی بعد از سوی منابع رسمی و دولتی امارات اعلام شد که هیچ انفجاری رخ نداده است.


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر