واكسيناسيون اقتصاد ملی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خیلی صریح باید گفت شرایط كشور ویژه است و جنگ روانی آمریكا علیه ایران بهگونهای دیگر شدت یافته است. علاوه بر افزایش تحریمها، هم جهان و هم افكار عمومی ایران از خود میپرسند: چه خواهد شد؟ و این سؤالی است كه فعلاً هیچکس پاسخی قطعی و دقیق برای آن ندارد.اما آنچه روشن است اینكه كشور باید برای هر شرایط پیشبینینشدهای برنامه داشته باشد و اگرچه به احتمال قریببهیقین، چنین برنامههایی وجود دارد، اما باید پرسید قابلیت اجرایی این برنامهها چیست.
بدیهی است چون آمریكا با کلید زدن دور جدید تحریمها، اقتصاد ایران و قابلیتهای آن را نشانه رفته است، محور برنامههای تدوینشده برای شرایط فعلی، باید اقتصادی باشد كه قطعاً هست.
اما بازهم باید پرسید آیا اقتصاد ایران قابلیت تحمل و اجرای هرگونه برنامه سخت و انقباضی را دارد؟ در پاسخ باید گفت اقتصاد بهعنوان علمی اجتماعی، كنش و واكنشهایش بر پایه رفتار مردم شكل میگیرد و آنان بهعنوان بازیگران اصلی بر پایه برداشت از امروز و آنچه در افق میبینند، تصمیم به هر رفتاری خواهند گرفت. لذا موفقیت برنامههای اقتصادی تدوینشده برای شرایط ویژه كنونی به همراهی و همگامی مردم بازمیگردد. اما آیا مردم در شرایط فعلی اقتصادی آماده همراهی در اجرای برنامههای یادشده هستند؟
واقعیت این است كه مردم در طول چهل سال گذشته هر بار پای منافع ملی وسط آمده با تمام توان پای كار بوده و انواع ایثارها و فداكاریها را انجام دادهاند. بااینحال صراحتاً باید گفت مسائل اقتصادی كه در چند سال اخیر شدت گرفته ـ چراکه ریشههای آن از قبل وجود داشته است ـ مردم را بهشدت گلهمند كرده است. گرانیهای لجامگسیخته و بیمعنی كه منشأ و عامل آن روشن نیست یا معرفی نمیشود، تصمیمهای شتابزده و بدون مطالعه كافی، كمبود مقطعی اجناس در بازار، بازی ساختگی با قیمتها بهمنظور زمینهسازی برای افزایش عمدی آن، كمبود شدید نظارت بر قیمتها كه میتوان نام آن را انفعال گذاشت، حرف درمانی گسترده كه با عمل مؤثر همراه نیست، اعلام نشدن هرگونه برنامه جدی برای اصلاح سیستم توزیع و جولان دادن واسطهها درحالیکه میتوان گفت بازار كشور به حال خود رها شده است و سرانجام افزایش مظاهر سوءاستفادهها؛ از قیمت ارز دولتی گرفته تا اختلاسها و رانتخواریها، مردم را گلهمند كرده است.
این گلهمندی وقتی بیشتر میشود كه طولانی شدن روندهای قضایی شائبه مماشات با سوءاستفادهكنندگان را قوت میبخشد. بهعنوانمثال هنوز معلوم نیست سرانجام سوءاستفادهكنندگان از ارز 4200 تومانی برای واردات گوشی تلفن همراه، گوشت، خوراك دام، برنج و غیره و غیره به كجا كشید و آنها كی محاكمه و مجازات شده و از همه مهمتر ارقام سوءاستفاده با چه رقمی و به چه ترتیبی به بیتالمال باز خواهد گشت.
دراینباره سخن زیاد و نمونه فراوان است، اما آنچه میتوان نتیجه گرفت این است كه كاهش گلهمندی مردم از شرایط اقتصادی، مبارزه با گرانی، رشد مداوم قیمتها، رانتخواری و سوءاستفاده یگانه راه حمایت و همكاری و مشاركت آنها در برنامههای اقتصادی شرایط ویژه است.
لذا باید به دولت و حاكمیت پیشنهاد كرد كه در این روزها بهفوریت دست به اجرای یك «واكسیناسسیون در اقتصاد ملی» بزند و از این طریق مشاركت بیشتر مردم را در تحمل فشارهای احتمالی آینده به دست آورد.
دولت و قوه قضائیه برای نیل به این هدف استراتژیك باید مبارزه بیامان و جدی و بدون مماشات با عاملین گرانی را شروع كرده و با مجازات جدی دانهدرشتها، ثبات قیمتی بهوجود آورند. تسریع در محاكمه و مجازات مؤثر رانتخواران و سوءاستفادهكنندگان و اختلاسگران و از همه مهمتر اطلاعرسانی درباره سرنوشت وجوه به یغما رفته از بیتالمال هم اقدام مهمی در این راستاست كه قطعاً اولویت نخست قوه قضائیه در شرایط حساس كنونی است.
اگر حتی بخشی محدود از این واكسیناسیون انجامشده و مردم اثرات آن را حس كنند، بیشتر دلگرم شده و مانند گذشته خود را آماده فداكاری برای كشور خواهند كرد و در این صورت هیچ توطئهای به سرانجام نخواهد رسید.
منبع:اطلاعات
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/