صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۷ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
همسایه بورس/22

نوسانات بنیادی یا هیجانی بورس؟

بورس اوراق بهادار تهران در طول یک هفته گذشته با کاهش 13 کانال سقوط بی‌نظیری را تجربه کرد که به اعتقاد کارشناسان این نوسان سنگین مبنای بنیادی نداشت.
کد خبر : 380291

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،‌ شاخص‌کل بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته با ریزش 13 واحدی مواجه شد. شاخص‌کل با افت 13246 واحد معادل (6 درصد) به 211344 واحد رسید. شناسایی سود از سوی فعالین بازار در کنار افزایش ریسک سیستماتیک موجب شد تا تمامی گروه‌های بازار فشار عرضه و صف فروش مواجه شوند.


هفته گذشته مشاور امنیت ملی دولت امریکا خواستار افزایش تحرکات ناو‌های این کشور در خلیج فارس شد. علاوه بر این می‌توان به صحبت‌های رئیس جمهور ایران در خصوص موضوع برجام و اتمام همکاری در دو ماده 26 و 36 برجام توسط ایران پس از خروج یک طرفه امریکا از برجام اشاره کرد. هرچند به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران احتمال جنگ بسیار پایین است اما با واکنش منفی بازار سرمایه مواجه شد و  تقاضا جای خود را به عرضه‌های سنگین داد.


عامل دیگری که در ریزش بازار مؤثر بود و می‌توان از آن نام برد، شناسایی سود از سوی سرمایه‌گذاران و همچنین افزایش تقاضا برای سهم‌های بدون پشتوانه بنیادی بوده است. از ماه پایانی سال 1397 تا هفته گذشته پرتفوی سرمایه‌گذاران با بازدهی 30 تا 40 درصدی همراه بوده است.


این موضوع موجب شد تا سرمایه‌گذاران به دنبال شناسایی سود باشند. همچنین قبلا به موضوع افزایش نقدینگی در بازار و تقاضاهای به دور از تحلیل اشاره کردیم. خریدهای به دور از تحلیل و بعضاً بر اساس تصمیمات هیجانی می‌تواند در مواقع انتشار خبرهای منفی بر شدت عرضه تأثیر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.


توییت ترامپ در خصوص وضع تعرفه 25 درصدی بر روی 200 میلیارد دلار کالای وارداتی از چین به امریکا موجب شد تا بازار جهانی با افت همراه باشد.


 قیمت مس در بازارهای جهانی تا محدوده 6170دلار عقب‌نشینی کرد و قیمت سرب و روی نیز به ترتیب 1830 و 2630 دلار به ازای هر تن رسید. همچنین تحریم‌ گروه فلزات اساسی ایران از سوی امریکا نیز یکی دیگر از نکات قابل توجه هفته گذشته بوده است. البته شفاف‌سازی‌های صورت‌گرفته از سوی شرکت‌های این گروه موجب کاهش التهاب در میان اهالی بازار شد. نمادهای گروه فلزات اساسی که همانند بازار در طی هفته با فشار فروش همراه بودند در طی دو روز پایانی با حمایت حقوقی‌ها بار دیگر به مدار مثبت بازگشتند.


نماد«فولاد» که در روز پایانی هفته بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص از خود به جای گذاشت در طی هفته 4 نوع ورق را در بازار بورس کالا عرضه کرد که با ثبت بیشترین قیمت به کار خود در بازار خاتمه دادند.


گروه پالایشی نیز در اثر افت قیمت نفت و کرک اسپرد بنزین و همچنین جو روانی بازار منفی معامله شد. اما نمادهای گروه روانکار که در هفته گذشته متوقف بودند، با شفاف‌سازی‌های انجام شده در سامانه کدال، خبر از افزایش 60 تا 70 درصدی  محصولات خود را دادند.  همچنین نرخ خرید لوبکات در سال 1398 را 4500 تومان اعلام کردند که نسبت به میانگین نرخ خرید سال گذشته که حدود 2200 تومان بوده، بیش از 100% افزایش یافته است. در گروه پتروشیمی نیز، پتروشیمی زاگرس پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه خود به ازای هر سهم 1460 تومان سود نقدی تقسیم کرد.


میانگین کل ارزش معاملات روزانه در هفته گذشته 1557 میلیارد تومان  و میانگین ارزش معاملات خرد  بیش از 1437 میلیارد تومان بوده است که نسبت به هفته گذشته 5 درصد رشد داشته است.


انتهای پیام/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر