صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۴۰ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸

وزارت نفت به شرایط جنگ اقتصادی کشور توجه کند

هرچند وزیر نفت در اغلب گفتگوهای خود به این موضوع پرداخته که وزارتخانه‌اش موقعیت جنگی به خود گرفته است، ولی آنچه در عمل از وی دیده می‌شود به گونه دیگری است.
کد خبر : 380212

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، این موضوع که رسانه‌ای کردن شرایط امروز صنعت نفت و پرداختن به نقاط قوت و ضعف این وزارت‌خانه، به صلاح کشور نخواهد بود و راه را برای فروش نفت سخت خواهد کرد چیزی است که می‌توان آن را قبول کرد.


اما سؤال اینجاست آیا وزارت نفت در عمل آرایش جنگی به خود گرفته است؟


آنچه در حال حاضر می‌توان به آن پرداخت، عملکرد بیژن زنگنه به‌عنوان وزیر نفت در این دستگاه سیاسی اقتصادی است که به نظر می‌رسد بیشتر از آن  که به امور فنی و اقتصادی حوزه خود توجه کند، به آدرس‌دهی مشکلات نفتی حوزه مسئولیتش به سایر مسائل کشور پرداخته است.


این رفتار غیراقتصادی وزیر نفت را می‌توان در تعامل با بورس انرژی دید، احتمالاً وزیر نفت، بورس انرژی را رقیب شرکت بازرگانی بین‌المللی شرکت نفت می‌داند و ازاین‌رو اغلب بورس انرژی، از گزاره‌های منفی وزیر نفت در باب یافتن مشتری، بی‌بهره نبوده است و عرضه‌های وزارت نفت نیز نشانی از اراده آن‌ها در تعامل مؤثر با بورس انرژی ندارد.


بی‌توجهی زنگنه در قرارداد با توتال، که به خلق فرصت اطلاعاتی برای کشورهای خارجی از صنعت نفت کشور بدل شد و عایدی نیز برای کشور نداشت، نیز ریشه در عدم اعتقاد وی به شرایط جنگ اقتصادی در وزارت نفت دارد.


در همین راستا، وزیر نفت بر خرید از تجهیزات داخلی همواره تأکید داشته است ولی بنا بر ادعای تولیدکنندگان تجهیزات نفتی مبنی بر عدم خرید محصولات آن‌ها توسط وزارت نفت نیز دیگر موضوعی است که برای بررسی، مجلس به آن ورود کرده است.


دراین‌بین، رفتار وزیر نفت بدون توجه به شرایط جنگ اقتصادی کشور را می‌توان در اعلام زمان سهمیه‌بندی بنزین که از بدنه این وزارتخانه آغاز شد و تبعات منفی آن نیز چند روزی کشور را ملتهب کرد، دید که  در نهایت با اعلام اینکه در صورت محرز شدن اتهام، برخورد خواهد شد، گامی که بر حفاظت گفتار در شرایط جنگی دلالت داشته باشد، برداشته نشد.


از جنبه فنی نیز ایراد به وزیر نفت کم نیست، برای مثال،  در برخی از میادین مشترک نفتی کشور ذخیره  بالایی وجود دارد اما به دلیل نبود فناوری‌های روز، میزان برداشت کشور اندک است و همچنان وزارت نفت در به‌کارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای توان خود تعلل می‌کند.


در شرایطی که کشور نیاز به تمرکز بر تولید و فروش نفت دارد و استفاده از ابزارهای مالی داخلی و همچنین بهره‌گیری از توان تولید صنعتی و دانشی کشور بیش از هر زمان دیگر ضروری است، رفتاری از سر بی‌توجهی به شرایط جنگ اقتصادی توسط وزیر نفت توجیه فنی و اقتصادی ندارد و مطابق شرایط جنگ اقتصادی کشور نیست.


ازاین‌رو، تغییر رویکرد وزارت نفت و رسیدگی به مسائل فنی و مدیریتی باید در دستورکار وزیر نفت قرار گیرد و از فرصت 4 ماهه که مجلس براساس دستور مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور در اختیار دولت قرار داده است، استفاده ببرد.


انتهای پیام/4129/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر