تغییرات بنیادی در جنگلهای غرب آمریکا با آتشسوزیهای امسال
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از وب سایت «تیک پارت» ، در زمستانهای دو سال 2014 و 2015 در آلاسکا برف کمی آمده و به جای آن باران باریده است. در حالی که هوای بهاری این منطقه هم گرم بود در نهایت هم امسال دومین رکورد بدترین آتش سوزیهای فصلی در آلاسکا ثبت شد. امسال حدود 20 هزار و پانصد کیلومتر مربع از جنگلهای آلاسکایی سوختند این روند تا جایی ادامه داشت که در نهایت کاهش دما و بارندگی از اوایل شهریور به داد آتش نشانها رسید تا کار خاموش کردن آتش جنگلها را در این فصل به پایان برسانند.
آغاز فصل بارش به مقامات اجازه داد تا آتش نشانهای آلاسکایی را برای مهار آتشهای دیگر در مناطق جنوبیتر آمریکا اعزام کنند. جایی که بیش از 6400 کیلومتر مربع از جنگلها درگیر 66 آتش سوزی بزرگ هستند. این آتشها در ایالتهای واشنگتن، اُرگان و کالیفرنیا روشن هستند.
یکی از دلایل این وضعیت این است که مدیران جنگلها در آمریکا برای دههها چرخه اکولوژی آتشسوزیهای طبیعی این جنگلها مهار و مختل کردهاند، کاری که باعث شده تا حجم بسیار عظیمی از چوب مرده در کف جنگلها تلنبار شود. «مارک کوچرین» دانشمند اقلیمشناس دانشگاه داکوتای جنوبی میگوید: «این فضاها، مکانهایی هستند که برای سوختن طراحی شدهاند و اگر این کار ادامه داشته باشد مشکلات بزرگتری در طول زمان به وجود آوردهایم. ما از 1910 در این زمینه موفق بودهایم و حالا بدبختیهای آن موفقیت به سرمان آمده است.»
اگرچه او میگوید که شدت آتش سوزیهای امسال و دشواری کنترل آنها تنها به دلیل این سیاست مدیریتی نبوده است.
کوچرین میگوید: «ما افزایش دمای چشمگیری داشتهایم علاوه بر این کاهش رطوبت و کم شدن تعداد روزهای بارانی هم روی داده که باعث خشک شدن سوخت کف جنگل شده است علاوه بر این سالهایی با وزش باد شدید را شاهد هستیم همه اینها باعث میشود که یک آتش با پتانسیل بالا، به یک آتش سوزی بزرگ تبدیل شود.»
یکی از این آتش سوزیها، آتش سوزی بزرگ اُکانُگان در ایالت واشنگتن بود که به سختی کنترل شد.
کوچرین میگوید اکولوژیستها با تحقیقاتی که روی تولد دوباره مناطق نابود شده در آتش سوزی انجام دادهاند به این باور رسیدهاند که اگر وضعیت آب و هوایی متعادل باشد جنگل در مدت کوتاهی حتی پس از یک فصل سخت آتش سوزی، خود را بازسازی میکند: «اما اگر این اتفاق روی ندهد. ممکن در دوران هشدار قرار گرفته باشیم. در عین حال اکنون نمیدانیم که این مناطق به چه شکلی دچار تغییر خواهند شد.»
کروچین اضافه میکند: « ما نظامهای آتش سوزی را تغییر دادهایم و شکل معمول سوختن چیزها و شدت آتش سوزیها را عوض کردهایم. تاثیر این تغییرات فقط وقتی کاهش مییابد که دستکم کشورها حجم انتشار گازهای گلخانهای خود را کاهش دهند.»
محققان تغییرات آب و هوایی بر این باورند که با نرخ فعلی انتشار دی اکسید کربن ناشی از سوختن نفت، گاز و زغال سنگ، در سال 2100 دمای هوا غرب آمریکا در تابستان 6 درجه گرمتر از امسال خواهد بود.
«پارک ویلیامز» اقلیم شناس دانشگاه کلمبیا میگوید: «این آتشها بسیار متفاوتتر از شرایط طبیعیشان در حال سوزاندن هستند. حالا ما اَبَر آتشها را تجربه میکنیم. این آتشها به جای کمک به بازسازی جنگلها، باعث نابودی کل جنگلها میشوند. چیزی که بعد از زایش مجدد این جنگلها به وجود میآید شباهتی به وضعیت طبیعی آن ندارد.»
تحقیقی که ویلیامز آن را مدیریت کرده نشان میدهد که هنوز چرخه اقلیمی طبیعی بیش از تغییرات آب و هوایی به وجود آمده توسط انسان، روی خشکسالیهای اخیر تاثیر دارد. اما تاثیر تغییرات آب و هوایی حاصل از فعالیت انسان «به 45 درصد دلایل رشد رکوردهای تاریخی خشکسالی فعلی در مناطق مختلف کره زمین رسیده است.» او توضیح میدهد که: « این مساله مهم است چون آتش به خشکسالی واکنش تصاعدی نشان میدهد.» یعنی با افزایش حتی اندک دما، گستردگی بیشتر آتشسوزیها را خواهیم داشت.
دمای بالای غیرمعمول در زمستان 2014 – 2015 باعث زمستانی با بارش برف کم در واشنگتن، اُرگان و کالیفرنیا شد. بارندگی در این دوره بارش به شکل باران و جاری شدن آب در کوهستانها و جنگلها روی داد و تودههای برف در این مناطق شکل نگرفت این پدیده باعث شد تا مناطق تشنه مانده و آماده آتش سوزی شوند همچنین این وضعیت باعث شد تا آب کافی در نزدیکی این مناطق در اختیار آتشنشانان هم قرار نداشته باشد.
انتهای پیام/