صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۴ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
صادق‌زاده خبر داد:

فروش بدون واسطه برق تجدیدپذیر به مصرف‌کنندگان

رئیس سازمان ساتبا گفت: درصددیم در سال 98 روش جدیدی را ایجاد کنیم که تولید و مصرف برق تجدیدپذیر بدون وابستگی به دولت مستقیماً از مردم به مردم شکل بگیرد.
کد خبر : 379655

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت نیرو، سیدمحمد صادق‌زاده، با تأکید بر اینکه در طی دو سال گذشته شکل‌گیری نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک در کشور به نقطه ساختاری خود رسیده است، گفت: در این بازه زمانی برخی از واحدها مانند نیروگاه‌های خورشیدی مگاواتی برای نخستین بار در کشور راه‌اندازی شده و در حال حاضر 50 نیروگاه خورشیدی مگاواتی در ایران مشغول به فعالیت هستند.


رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق ادامه داد: همین امر موجب شده است تا فناوری و نحوه بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها نیز بومی‌شده و صنایع وابسته به آن مانند تولید پنل، اینورتر، استراکچر، کابل‌ها و تجهیزات وابسته به آن در داخل کشور تولید شود.


وی تأکید کرد: دولت در این مسیر توانسته است با دریافت عوارض برق از مصرف‌کنندگان انرژی به‌عنوان مالیات سبز نقش مهمی را در روند توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ایفا کند؛ به‌طوری‌که ظرفیت فعلی نیروگاه‌های تجدید پذیر به 700 مگاوات رسیده است و بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته هرساله با استفاده از عوارض برق بین 300 تا 500 مگاوات دیگر نیز به ظرفیت موجود واحدهای تجدیدپذیر کشور اضافه خواهد شد.


معاون وزیر نیرو با تأکید بر اینکه در طی دو سال گذشته سازگار بودن نیروگاه‌های تجدید پذیر با اقلیم ایران به اثبات رسیده است، ادامه داد: این واحدها بدون مصرف سوخت و ایجاد آلودگی بیشترین میزان تولید خود را در زمانی ایجاد می‌کنند که کشور ما بیشترین نیاز به مصرف برق را دارد.


صادق‌زاده افزود: الگوی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ما عمدتاً مربوط به فصل تابستان است و اوج مصرف برق کشور نیز در این بازه زمانی قرارگرفته است؛ بنابراین اقلیم ما نسبت به کشورهای سردسیر دارای شرایط بسیار مناسبت‌تری است، چراکه در این مناطق اوج تولید در تابستان بوده، ولی اوج مصرف در زمستان رخ می‌دهد.


رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌ورِی انرژی برق (ساتبا) اضافه کرد: در حال حاضر اتفاق‌نظر جمعی برای توسعه و نصب گسترده‌تر نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور وجود دارد، ولی گسترش این واحدها با روش‌های قبلی (عوارض برق) و منابع مالی محدود آن امکان‌پذیر نیست. بنابراین در سال 98 در پی روش جدیدی برای توسعه انرژی‌های پاک در کشور هستیم.


وی ادامه داد: در این روش درصددیم تا تولید و مصرف انرژی تجدید پذیر از مردم به مردم باشد؛ یعنی اینکه مردم به‌صورت مستقیم برق را تولید کنند و سپس آن را به مصرف شخصی برسانند و یا به دیگران بفروشند و حتی آن را صادر کنند.


معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: حلقه موجود برای نیروگاه‌های تجدید پذیر از مسیر دولت می‌گذرد و معمولاً پرپیچ‌وخم و دارای فراز و نشیب‌های می‌شود که می‌تواند توسعه این واحدها را متلاطم کند ولی درروش جدید این مسیر وجود نخواهد داشت.


صادق‌زاده تأکید کرد: به راین اساس در سال 98 علاوه بر روش فعلی برای تولید برق تجدید پذیر و توسعه انرژی‌های پاک که سالیانه بین 300 تا 500 مگاوات از این طریق به ظرفیت واحدهای تجدید پذیر کشور اضافه خواهد شد، درصددیم تا روش جدیدی را ایجاد کنیم که تولید و مصرف برق تجدید پذیر بدون وابستگی به دولت مستقیماً از مردم به مردم و از طریق بخش خصوصی و مصرف‌کنندگان شکل بگیرد تا جهش بزرگ‌تری در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و پاک در کشور رخ بدهد.


رئیس سازمان ساتبا در بخش پایانی سخنان خود گفت: بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته تا پایان سال آینده ظرفیت نیروگاه‌های تجدید پذیر از طریق روش قبلی به یک هزار و 200 مگاوات خواهد رسید و با ایجاد روش جدید نیز امیدواریم در همان سال نخست اجرای طرح چند صد مگاوات نیروگاه تجدید پذیر جدید در کشور راه‌اندازی شود.
 


معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: بر این اساس امیدواریم با استفاده از روش قبلی و جدید در توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر بتوانیم عقب‌افتادگی تاریخی کشورمان در حوزه انرژی‌های پاک را با تولید و مصرف برق توسط مردم و حذف واسطه دولت جبران کنیم.


انتهای پیام/4129/4083/


انتهای پیام/

برچسب ها: آلودگی وزیر نیرو
ارسال نظر