صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۸ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
صالحی مطرح کرد:

توسعه علم و تقویت پژوهش شاخص پیشرفت مدیریتی جامعه

سرپرست فرمانداری شهرستان لنجان، توسعه علم و تقویت پژوهش را یکی از شاخص‌های اصلی پیشرفت و تعالی نظام اداری و مدیریتی جامعه دانست.
کد خبر : 379421

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لنجان، خدامراد صالحی صبح امروز در نشست با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان، برنامه‌ها و تصمیمات دولت را با تکیه بر پژوهش‌های کاربردی دانشگاهیان اجرایی دانست.


وی اظهار کرد: دانشگاه می‌تواند با ارائه مشاوره در زمینه موضوعات مورد نیاز، برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی علمی، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در قالب پایان‌نامه‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی و نشست‌های علمی و کارگاه‌های آموزشی ـ پژوهشی، لنجان را در راستای توسعه اهداف اجتماعی و فرهنگی یاری رساند.


سرپرست فرمانداری لنجان خاطرنشان کرد: دانشگاه باید نقش قابل ملاحظه‌ای در جامعه داشته باشد؛ چراکه برای داشتن کشوری پویا و در حال رشد، نیازمند وارد کردن اثرات علمی در جامعه هستیم.


وی گفت: در جامعه‌ای که مشخصه‌ آن بهره‌برداری از اطلاعات و تولید محصولات جدید براساس علم و دانش است، ارتباط بین آموزش عالی و سایر بخش‌های جامعه باید تقویت و بازسازی شود.


صالحی، روابط بین دولت و دانشگاه را همسو دانست و تصریح کرد: وظیفه دولت وضع رهنمودهایی برای خط‌مشی علمی و ایجاد محیط مناسب در راستای توسعه علمی است؛ بنابراین دولت و آموزش عالی می‌توانند با همکاری در بخش‌های متفاوت، به توسعه و آبادانی کشور بپردازند.


 سرپرست فرمانداری لنجان، توسعه علم و تقویت پژوهش را یکی از شاخص‌های اصلی پیشرفت و تعالی نظام اداری و مدیریتی جامعه دانست و افزود: توسعه زیرساخت‌های کمی و کیفی پژوهش موجب بهره‌برداری از ظرفیت‌های فکری و ایده‌های کاربردی بخش عظیمی از دستگاه تولید علم شده و موجب نهادینه ساختن و تقویت پژوهش در حوزه اداری و مدیریتی خواهد شد.


وی، تولید علم و سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی‌شده در حوزه پژوهش را از اصلی‌ترین اهداف نظام دانست و تأکید کرد: سرمایه‌گذاری مناسب در حوزه پژوهش و آموزش به‌ویژه در زمینه تحصیلات تکمیلی و آموزش عالی، زمانی نتیجه مطلوب می‌دهد که کارایی خود را در حوزه صنعت نشان داده و در خدمت تولید قرار گیرد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز در این نشست با تأکید بر تجاری‌سازی پایان‌نامه‌های دانشجویی گفت: دانشگاه آزاد با توجه به کیفیت رساله‌های کارشناسی ارشد و دکتری، پایان‌نامه‌های دانشجویی و فعالیت‌های علمی استادان را با نیازهای اساسی کشور منطبق کرده و به سمت کاربردی شدن، تجاری‌سازی و تولید علم سوق می‌دهد.


سیدحمیدرضا صادقیان با تأکید بر نقش مهم پایان‌نامه‌ها در تولید دانش و بسترسازی برای عرصه‌های جدید پژوهش اظهار کرد: عنوان پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌تواند انعکاسی از خط‌مشی دانشگاه باشد که به‌صورت تدریجی در کسب اعتبار علمی دانشگاه و جهت‌دادن به فعالیت‌های علمی نقش دارد.


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز با بیان اینکه پژوهش به‌عنوان موتور محرکه توسعه همه‌جانبه و پایدار کشورهای توسعه‌یافته شناخته می‌شود، توضیح داد: در دنیای امروز تولید علم و پژوهش به حدی مهم است که حجم سرمایه‌گذاری در بخش تحقیقات و میزان ارائه مقالات به‌عنوان شاخص‌های توسعه‌یافتگی هر کشوری در نظر گرفته می‌شود.


امیرحسین پاک‌شیر افزود: متأسفانه در جامعه ما استراتژی کلان پژوهشی به‌صورت کلی مشخص نیست. به‌همین‌دلیل نقش و جایگاه تحقیق و محقق در پیشرفت فناوری مشخص نبوده و گاهی تحقیقات پژوهشی را به‌عنوان فعالیتی موقت تعریف می‌کنند.


وی درباره فهم دقیق مشکلات نهفته در پژوهش بیان کرد: یکی از مهم‌ترین روش‌های درک مشکلات پژوهش‌های کیفی این است که آن را به‌طور دقیق در ابعاد کوچک شناسایی کرده و راه‌حل‌ها را استخراج کنیم تا زوایایی نهفته در پژوهش را از دیدگاه مشارکت‌کنندگان به دست آوریم.


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان اظهار کرد: از آنجایی که مشکلات ایجادشده با توجه به تنوع مکانی، فرهنگی، اجتماعی از طیف گسترده‌ای برخوردار هستند بهتر است برای شناسایی چالش‌های پژوهشی در دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد از روش‌های کیفی استفاده شود تا با شناسایی مشکلات، راهکارها و دلایل بروز آن از دید دانشجویان تحصیلات تکمیلی مورد بررسی قرار گیرد و بتوانیم با سمت‌وسو دادن به پایان‌نامه‌های دانشجویی، جهش‌های بزرگ علمی را در کشور شاهد باشیم.


انتهای پیام/4078/4121/


انتهای پیام/

ارسال نظر