صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۸ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب:

شبه‌ناشران کتاب‌ساز در گرانی کتاب نقش دارند

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب معتقد است که فعالیت شبه‌ناشران کتاب‌ساز در گران‌شدن قیمت کتاب مؤثر است.
کد خبر : 378860

نیکنام حسینی‌پور در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره موضوع گرانی کاغذ و به تبع آن گرانی کتاب گفت: همان طور که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان از نمایشگاه کتاب برای چندمین بار تأکید فرمودند، تأمین کاغذ بحث مهمی است که نیاز به تأمل بیشتری دارد. هم بخش خصوصی با مشارکت در تولید و هم دولت با تأمین زیرساخت‌ها باید همت کنند تا در سال‌های آینده در زمینه کاغذ خودکفا باشیم و نگاهمان به بازارهای جهانی نباشد و حتی بتوانیم در جمع کشورهای صادرکننده کاغذ قرار بگیریم.


وی در توضیح سایر عوامل گرانی کتاب نیز گفت: گرانی کاغذ روی قیمت کتاب و شمارگان آن تأثیر دارد. آمار ما در مؤسسه خانه کتاب نشان می‌دهد که عناوین منتشره در سال 1397 نسبت به سال قبل از آن تغییر چندانی نداشته است، امّا شاهد کاهش شمارگان کتاب‌ها بوده‌ایم این نشان می‌دهد که ناشران با توجه به وضعیت بازار، محاسبه‌گر شده‌اند و آهسته‌تر قدم بر می‌دارند.


مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب افزود: علاوه بر گرانی کاغذ، نباید از نقش شبه‌ناشران و ناشران فصلی در دامن‌زدن به گرانی کتاب نیز غافل شد. نکته‌ای که نباید فراموش کنیم این است که قاعدتاً آمارهای ما از تعداد ناشران کمّی است. این که ادعا کنیم مثلاً 100 هزار عنوان کتاب در سال 1397 چاپ شده است را باید هم اهالی رسانه و هم متخصصان حوزه جامعه‌شناسی بررسی کنند که آیا جمعیت 80 میلیونی کشور ما به این تعداد کتاب نیازی دارد؟ آیا نباید بین کتاب خوب و کتاب‌های کم‌محتوا تفاوتی قائل شد.


حسینی‌پور عنوان کرد: ما اکنون به شدت با موضوع کتاب‌سازی درگیر هستیم. فرایندی که بخشی از آن به ساختار غلط سیستم آموزشی باز می‌گردد که به صنعت نشر منتقل می‌شود. این کتاب‌سازی‌ها توسط همین شبه‌ناشران تولید می‌شود و یک زنجیره به هم متصل است که باید یکی‌یکی اصلاح شود. بدین ترتیب اگر قرار باشد خدمات یا تسهیلاتی به ناشران داده شود، به ناشران حرفه‌ای اعطا می‌شود تا در پرتو آن صنعت نشر ما ارتقا پیدا کند.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر