صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۷ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
ظریف در گفتگو با الجزیره:

برخی از گزینه‌های فروش نفت ایران ضربه سنگینی به آمریکا می‌زند

وزیر امور خارجه کشورمان از راهکارهایی برای فروش نفت ایران خبر داد که برخی از آنها ضربات سنگینی به آمریکا وارد می‌کند.
کد خبر : 378795

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف در مصاحبه با شبکه «الجزیره» گفت: «تصمیم شورای امنیت ملی و مجلس ایران در قرار دادن نام ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام اقدامی پیشگیرانه نبود، بلکه در واکنش به قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریسم از سوی آمریکا که خطری برای امنیت ملی ایران محسوب می‌شود، انجام شد».


وی افزود: «سپاه پاسداران تشکیلات تروریستی نیست و نقش فعالی در خط مقدم مبارزه با تروریسم در کشورهایی همچون عراق و افغانستان برعهده دارد، ولی آمریکا تصمیم خود را تحت تأثیر القائات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد و این را می‌توان از توئیت وی فهمید که گفته بود توانسته است دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را به قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی مجاب کند».


وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: «فرماندهی مرکزی آمریکا در بسیاری از اقدامات تروریستی علیه ایران نقش داشته که سقوط هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران بر فراز آب‌های خلیج فارس در ۱۹۸۸ میلادی که به شهادت ۲۹۰ نفر از مسافران منجر شد از‌ آن‌ جمله است. البته در آن زمان مشخص نبود که آیا ساقط کردن هواپیما عمدی بود یا خیر؛ ولی توضیحاتی که بعدها داده شد نشان می‌دهد که در پس این اقدام، اهداف سیاسی ازجمله حمایت از صدام، دیکتاتور عراق در جنگ تحمیلی نهفته است. آمریکایی‌ها یک تعریف از تروریسم دارند و آن این است که باید از خشونت برای تحقق اهداف سیاسی استفاده کرد».


ظریف درباره اظهارات فرماندهان نظامی ایران که آمریکا و متحدانش در منطقه‌‌ را به بستن تنگه هرمز تهدید کرده‌اند، گفت: «ایران خواهان جنگ نیست و گفتگو و ثبات را بر آن ترجیح می‌دهد، ولی تاریخ 7 هزار ساله جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که ایرانی‌ها در مقابل تجاوز دشمن به خاک و مردم خود سکوت نمی‌کنند و به آن واکنش نشان می‌دهند و این همان معنای مقاومت و تسلیم نشدن است».


وی تحریم‌های نفتی اعمال‌شده از سوی آمریکا علیه ایران را خلاف قطعنامه‌های سازمان ملل متحد عنوان کرد و گفت: «جلوگیری ایران از صادرات نفت اقدامی غیرقانونی است و ما همچنان به فروش نفت خود از راه‌های متنوع که برخی از آنها بسیار به آمریکا ضربه می‌زند، ادامه می‌دهیم و حتی گزینه کنار گذاشتن دلار در معاملات خود را روی میز داریم».


ظریف افزود: «اکنون توپ در زمین آمریکاست تا مشخص کند که آیا می‌خواهد تنگه هرمز همچنان گذرگاه امنی برای همگان باقی بماند یا نه؛ ایران اجازه نمی‌دهد طرفی بخواهد ما را از صدور نفت منع کند و در مقابل، دیگران همچنان به صدور نفت خود ادامه دهند. ما گزینه‌های متعددی داریم که برخی از آنها خلاف منافع ملی آمریکاست، ولی می‌خواهیم تنگه هرمز و خلیج فارس همچنان به روی همه کشورهای خلیج فارس و جهان باز باقی بماند».


وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: «آمریکا نمی‌تواند تدابیر یکجانبه و ظالمانه خود را در خلیج فارس و تنگه هرمز ادامه دهد، زیرا آنها می‌دانند که ایران به آن واکنش نشان خواهد داد و مقابله‌به‌مثل خواهد کرد؛ همچنین آنها می‌دانند که ارتش و ملت ایران علیه آنها مقاومت خواهند کرد و من معتقدم آنها خواهان رویارویی نظامی با ایران نیستند؛ اقدامی که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا چندین‌بار ادعای آن را مطرح کرده است».


ظریف ترامپ را «مرد به شکست‌کشاندن توافقنامه‌ها» خواند و گفت: «رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از زیر بار مسئولیت توافقنامه‌های باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا شانه خالی و تدابیری را اتخاذ کرده است که به سود منافع کشورش نیست و منافع رژیم صهیونیستی را در نظر دارد».


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر