صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۵ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
فراز و نشیب ساخت خوابگاه‌ها؛

سراهای دانشجویی آموزش عالی چشم‌انتظار کمک خیرین!

کمک بانک‌ها منجر شد کمبود سرای دانشجویی و فرسودگی آن موقتاً درمان شود اما برای درمان قطعی و رفع این چالش‌ها آموزش عالی چشم به دست خیرین دوخته است.
کد خبر : 378787

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سراهای دانشجویی یا همان خوابگاه‌های دانشجویی محیطی امن برای زندگی دانشجویان متقاضی واجد شرایط است که این زندگی جمعی همراه با چهارچوب قوانین و مقررات زندگی جمعی است و خانواده‌ها نیز با اعتماد بر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فرزندان خود را برای آینده‌ای روشن در این سراهای دانشجویی اسکان می‌دهند اما سراهای دانشجویی با چالش‌های جدی ازجمله کمبود ظرفیت و فرسودگی مواجه هستند.


در راستای اجرای سیاست‌های برنامه ششم توسعه کشور و به منظور جبران کمبود ظرفیت سراهای دانشجویی دانشگاه‌ها طی سه سال گذشته که طرح ارتقا کیفیت سراهای دانشجویی در دستور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت و با رتبه‌بندی سراهای دانشجویی گامی برای تعمیر و تجهیز این سراها برداشته شد.


همچنین در خصوص رفع کمبود سراهای دانشجویی نیز ودیعه مسکن و کمک رهن از سوی صندوق رفاه دانشجویان پرداخت شد، هرچند این راه‌حل نیز موقت بوده و تنها مرهمی بر این چالش است. از دیگر کارهایی که در راستای ارتقای سراهای دانشجویی قرارگرفته است، ایجاد اتاق و جاده تندرستی و چمن مصنوعی به‌منظور ایجاد فضای شادابی در سراهای دانشجویی است.


صندوق رفاه دانشجویان با شعار هیچ دانشجویی نباید به علت کمبود ظرفیت‌های سرای دانشجویی از تحصیل باز بماند به دانشگاه‌هایی که فاقد سرای ملکی هستند و یا با کمبود سرای دانشجویی مواجه شدند، با پرداخت وام کمک رهن سرای دانشجویی نسبت به تأمین ظرفیت سراهای دانشجویی برای دانشگاه‌ها اقدام کرد.


در سال 95 و 96، هفت میلیارد تومان برای احداث و تجهیز اتاق تندرستی با مشارکت صندوق رفاه دانشجویان و سازمان امور دانشجویان هزینه شده است.


به گفته مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان طی سه سال گذشته ۵۷۸ خوابگاه از یک‌هزار و ۵۰ خوابگاه دانشگاه‌ها ارتقا پیدا کرده‌اند و اکنون دانشگاه‌ها با کمبود ۲۰۰ خوابگاه مواجه بوده و درصدد هستند تا پایان برنامه و طرح ارتقای کیفیت سراهای دانشجویی ۲۰۰ سرای دیگر نیز با یاری خیرین و صندوق رفاه احداث کنیم تا به استاندارد مطلوب برسند. سال گذشته نیز با ۲۶ طرح ساخت خوابگاهی موافقت شده است که در صورت مساعدت بانک‌ها این طرح‌ها اجرایی خواهد شد. برآوردهایی که در رابطه با سراهای دانشجویی انجام‌شده، نشان‌دهنده نیاز ۷۵ هزارنفری سراهای دانشجویی برای دانشجویان است.


لازم به ذکر است یکی از سیاست‌های صندوق رفاه دانشجویان در سه سال گذشته اهتمام جدی به برطرف ساختن کمبود ظرفیت  سراهای دانشجویی با مشارکت دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بود. در سال 95 با پرداخت 6 میلیارد تومان 59 سرای دانشجویی و در سال 96 نیز با پرداخت 23 میلیارد و سیصد میلیون تومان 314 سرای دانشجویی و در سال 97، 214 سرای دانشجویی سطوح سه، چهار و پنج ارتقا یافتند.


وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای رفع کمبود سراهای دانشجویی ابتدا از تسهیلات بانک‌ها برای درمان موقت استفاده کرد و برای رفع جدی این مشکل نیز به کمک خیرین امیدوار است. هرچند بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا نیز از ظرفیت خیرین استفاده می‌کنند. 


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر