صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸

مذاکره برای تولید سوخت 20 درصد

فناوری هسته‌ای در حوزه‌های صنعتی در ایران ریشه دوانده و ما نمی‌توانیم این را قطع کنیم اما آمریکایی‌ها می‌خواهند این رشته را قطع کنند.
کد خبر : 378785

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برجام بر این اساس استوار بود که جمهوری اسلامی ایران با تعدیل‌ها و تاخیرهایی که در برنامه هسته‌ای خود می‌پذیرد دغدغه‌های کاذبی را که بخصوص آمریکایی‌ها داشتند برطرف کند و در طرف مقابل هم ایران بتواند برنامه هسته‌ای صنعتی خود را حفظ کند. برای این کار چرخه‌ای تعریف شد تحت عنوان ارتباط داخل و خارج که بخشی از تولیدات ما به خارج صادر می‌شد و از خارج نیز مواد خام دریافت می‌کردیم و برنامه هسته‌ای ما در این چرخه در 700رشته علمی و صنعتی ادامه پیدا می‌کرد. اما متاسفانه آمریکایی‌ها بعد از سلسله اقدامات غیرقانونی که انجام داده‌اند سعی دارند این چرخه را به طور کامل قطع کنند.


برجام سه ضلع دارد که عبارت است از:  پایبندی ایران، شناسایی حق هسته‌ای ایران و پایان دادن به تحریم‌ها. آمریکایی‌ها عملا کاری کرده‌اند که تحریم‌ها تشدید شود و حق هسته‌ای ایران را نیز سعی می‌کنند زیر سوال ببرند و در این میان فقط ایران به تعهدات خود عمل کرده است. لذا ایران الان از این ظرفیت برخوردار است که با دیگر اعضای برجام و آژانس‌ هسته‌ای مذاکرات تازه‌ای را آغاز کند که هدف آن اجازه دادن به ایران برای تولید سوخت 20 درصد و بالاتر (حدود 60 درصد) در شرایط کنونی باشد. زیرا ما باید بتوانیم نیازهای صنعتی خودمان را تامین کنیم. فناوری  هسته‌ای در حوزه‌های صنعتی در ایران ریشه دوانده و ما نمی‌توانیم این را قطع کنیم اما آمریکایی‌ها می‌خواهند این رشته را قطع کنند. فناوری هسته‌ای، 700رشته علمی و فناوری و صنعتی را به مرحله تکنولوژی برتر می‌رساند و هدف آمریکایی‌ها مقابله با توسعه ایران است.


ما باید مذاکرات را با اعضای باقیمانده برجام و‌ آژانس هسته‌ای آغاز کرده  و اعلام کنیم این چرخه ادامه پیدا می‌کند. بر این اساس ایران نباید محصولات خود را صادر کند، بلکه باید در داخل با نظارت آژانس به تولید سوخت 20 درصد مورد نیاز بخصوص در زمینه‌ تحقیقاتی و پزشکی اقدام کنیم و سپس تولید سوخت 60 درصد برای استفاده در ناوگان دریایی و زیردریایی در دستور کار قرار گیرد. اینها حقوق ایران است و در کمیسیون امنیت ملی سعی داریم این موضوع را در قالب قانون مصوب مجلس تدوین کنیم.


این کارها زیر نظر آژانس صورت خواهد گرفت و ما در قالب برجام می‌توانیم این کار را انجام دهیم. بخشی از برجام، تحریم‌زدایی است که اروپایی‌ها اعلام می‌کنند نمی‌توانند این کار را انجام دهند و خنثی عمل کردند. بخشی از برجام تامین نیازهای ایران در حوزه‌های فناوری، تحقیقاتی و صنعتی هسته‌ای است و وقتی تامین نمی‌شود اعضای برجام می‌توانند با هم بنشینند و درخواست ایران برای تولید سوخت با غنای بیشتر در داخل را عملی کنند.  


منبع:جام‌جم


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر