صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۷ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
بنیانگذار آموزش تئوری انتخاب:

خشنودی و شادمانی در گرو کنترل موثر قلمروهای زندگی است

بنیانگذار مؤسسه آموزش تئوری انتخاب ایران گفت: خشنودی و شادمانی در زندگی زمانی برآورده خواهد شد که بتوانیم به‌طور موثر قلمروهای مختلف زندگی را کنترل کنیم.
کد خبر : 378199

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، علی صاحبی صبح امروز در نشستی با عنوان «کاربست تئوری انتخاب در افزایش سرمایه روان‌شناختی در شرایط دشوار» که به‌همت گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان به مناسبت  هفته آموزش در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری این واحد دانشگاهی برگزار شد، گفت: به‌طور کلی تئوری انتخاب توضیح می‌دهد که افراد چرا و چگونه رفتار می‌کنند؛ این تئوری شیوه کارکرد مغز آدمی را برای صدور رفتار تبیین می‌کند.


وی بیان کرد: تئوری انتخاب معتقد است هر آنچه از ما سر می‌زند یک رفتار است؛ ولی  باید روشن کنیم که منظورمان از انتخاب داشتن چیست و چه چیزهایی را می‌توانیم تا چه حد انتخاب کنیم.


صاحبی گفت: در زندگی به‌دنبال خشنودی و شادمانی هستیم و این زمانی برآورده خواهد شد که بتوانیم کنترل موثر بر قلمروهای مختلف زندگی از جمله وضعیت مالی، روابط زناشویی، اعتبار و شان اجتماعی یا آبرو، فرزندپروری، شرایط کار و محیط شغلی، اوضاع سیاسی و اجتماعی و غیره را ایفا کنیم.


موسس مرکز آموزش واقعیت‌درمانی ایران اظهار کرد: زمانی ما احساس کنترل موثر می‌کنیم که نیازها و خواسته‌هایمان به‌خوبی برآورده شوند و ما کمبودی احساس نکنیم.


وی افزود: پنج نیاز اساسی(ژنتیکی) انسان بقا، تفریح، عشق، آزادی و قدرت اگر به‌خوبی ارضا شوند، انسان دارای حس رضایت و خشنودی از زندگی است.


صاحبی بیان کرد: نیاز بقا، امنیت روانی و جسمی، غذا، پوشاک و مسکن را شامل می‌شود؛ نیاز عشق و احساس تعلق مانند محبت و همکاری رابطه است؛ نیاز قدرت شامل دستاورد، شایستگی شخصی، پیشرفت و شان و منزلت است و نیاز آزادی به نوع  انتخاب، آزادی بیان و تصمیم‌گیری بوده و نیاز تفریح شامل بازی و یادگیری است.


بنیانگذار مؤسسه آموزش تئوری انتخاب ایران اظهار کرد: تئوری انتخاب معتقد است هنگامی که افراد در ارضای نیازهای خود ناکام می‌شوند، دست به رفتار می‌زنند. یعنی رفتار و عمل خاصی را انتخاب می‌کنند تا شاید به آن وسیله نیازشان را برآورده کنند. این رفتار، هدفمند و هدفش ارضای نیاز مورد نظر است.


وی  با اشاره به  مؤلفه‌های یک زندگی شادمانه یا سعادتمند گفت: 50 درصد شادمانی ژنتیک ،10 درصد آن شرایط محیطی و 40 درصد با فعالیت‌ها و رفتارهای مرتبط شکل می‌گیرد.


صاحبی اظهار کرد: رخدادهای بیرونی، شرایط اقتصادی و سیاسی، هجوم افکار مثبت یا منفی، رفتار دیگران نسبت به ما و ژنتیک جزء عواملی به شمار می‌آیند که تحت کنترل ما نیستند؛ اما سلامت، روابط با اطرافیان، وضعیت مالی شخصی عوامل مهمی  هستند که تا اندازه‌ای تحت نفوذ بوده و ما  بر روی آنها اثر داریم.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر