فشار آمریکا بر اقلیم کردستان و عراق برای قطع رابطه با ایران
گروه بینالملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: پس از آنکه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اعمال تحریمهای نفتی ایران را به دستور رئیسجمهور این کشور اعلام کرد؛ فشارهای این کشور و همزمان رایزنیهایش با دیگر کشورها درباره معافیتهای نفتی آغاز شد. چین، ترکیه و کره جنوبی ازجمله کشورهایی بودند که ابراز امیدواری کردند بتوانند مشمول معافیتهای نفتی آمریکا علیه ایران شوند و دولت عراق علاوه بر این اقدامات، تأکید کرد که همچنان به روابط خود با ایران ادامه خواهد داد.
این فشارها تا جایی ادامه یافت که گزارش رسانههای آمریکایی نشان میدهد واشنگتن در حال فشار بر برخی کشورهای منطقه ازجمله عراق است تا روابط خود را با ایران قطع کنند. علاوه بر این، مقامات آمریکایی قصد دارند این فشارها را افزایش دهند تا مسئولان اقلیم کردستان را راضی کنند جایگزینی برای روابطش با ایران بیابد.
ناظم دباغ، رئیس دفتر اقلیم کردستان عراق در تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا موضوع فشارهای آمریکا را بر دولت عراق و حکومت خودمختار اقلیم کردستان تأیید کرد و گفت: «مسئولان آمریکایی بارها از ما خواستار قطع روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران شدهاند، ولی ما به آنها جواب دادیم که به روابط بازرگانی و تجاری خود با ایران بر مبنای قانون اساسی عراق ادامه میدهیم».
وی افزود: «قطع روابط با ایران برای اقلیم کردستان بسیار سخت است و عراقیها حق دارند که روابطی طبیعی و در راستای منافع تجاریشان با ایران داشته باشند».
رئیس دفتر اقلیم کردستان عراق در تهران با بیان اینکه هشدار آمریکاییها تنها شامل اقلیم کردستان نیست و دولت عراق را نیز دربرمیگیرد، گفت: «بارها مسئولان اقلیم کردستان پاسخ آمریکاییها را اینگونه دادهاند که به تعهدات خود در قبال ایران پایبند خواهند ماند و در چارچوب قانون اساسی عراق عمل خواهند کرد».
ناظم دباغ در پاسخ به این سؤال که «آیا سفر مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه به اربیل ارتباطی به مبادلات نفتی میان این کشور با اقلیم کردستان دارد»، تصریح کرد: «ما هنوز وارد یک معامله نفتی واقعی با ایران نشدهایم و بیشتر خط لوله نفت اقلیم برای صادرات با یک خط لوله از راه ترکیه به اروپا میرسد و مبادله نفتی خاصی با ایران وجود ندارد. طبیعی است ما باید برای فروش نفت خود با طرفهای مختلف و رسمی مذاکره کنیم. نفت منبع درآمد اقلیم کردستان است و برای صادرات آن شرکتهای داخلی تلاش میکنند و میخواهند با طرفهای رسمی مذاکره کنند؛ طبعاً هر طرفی که منافع بیشتری به ما برساند، با آنها وارد معامله میشویم».
وی افزود: «ترکیه با اقلیم کردستان قرارداد نفتی ۵۰ ساله دارد که حدود ۴۵ سال از آن باقی مانده است. در سفری که وزیر امور خارجه ترکیه به اربیل انجام داد ممکن است موضوع مطرحشده، افزایش حجم واردات نفت ترکیه از اقلیم بوده باشد».
ناظم دباغ با انتقاد از تحریمهای اقتصادی ایران از سوی آمریکا گفت: «تحریمهای اقتصادی میتواند بر کشور هدف تأثیر بگذارد ولی ایران کشوری نیست که در برابر این تفکر تسلیم شود یا شکست بخورد؛ زیرا ایران سالهاست با این تحریمها دست و پنجه نرم کند».
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/