صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸

آمریکا توان کنترل استرس مالی جهان را ندارد

نوسانات قیمت نفت و ناپایداری قیمت آن همواره منبع استرس مالی در جهان است و آمریکا قادر به مدیریت آن نیست.
کد خبر : 377805

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، نوسانات قیمت نفت و ناپایداری قیمت جهانی آن همواره منبع بی‌ثباتی در اقتصاد جهان بوده است. به‌ویژه، افزایش شدید قیمت نفت چالش‌های جدی را برای مدیریت اقتصاد کلان در کشورهای توسعه‌یافته به همراه خواهد داشت.


حال سؤال اینجاست که آیا امریکا قادر به کنترل استرس مالی متأثر از تنش‌های بازار جهانی نفت در کشورهای توسعه‌یافته هست؟


تجربه ثابت کرده است ناپایداری قیمت نفت یکی از اصلی‌ترین منابع بی‌ثباتی در اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته است زیرا عمدتاً اکثر فعالیت اقتصادی این کشورها بر قیمت نفت متمرکز است و نوسانات قیمت نفت تأثیر منفی شدیدی بر رشد تولید ناخالص داخلی آن‌ها دارد و به‌تبع آن فشارهای تورمی نیز برای آن‌ها در پی خواهد داشت.


ذات برون‌زا بودن شوک‌های ناشی از نوسانات قیمت نفت غالباً به‌صورت شوک تغییر غیرمنتظره در تقاضای احتیاطی خرید نفت بروز می‌کند و آمریکا به‌خوبی می‌داند این شوک تقاضای خرید احتیاطی چیزی نیست که قادر به تأمین آن در بازار جهانی در درازمدت باشد به همین دلیل با شارژ رسانه‌ای در سطح منطقه و با همراهی عربستان سعی دارد چنین وانمود کند که قادر به تأمین نفت کشورهای مشتری نفت ایران هستند درحالی‌که موضوع تنها تأمین نفت مشتریان ایران نیست بلکه شاخص‌های اقتصاد کلان ایالات‌متحده و کشورهای توسعه‌یافته، بسته به انواع شوک‌های اساسی، به‌صورت متفاوتی پاسخ می‌دهند و این درست همان پاشنه آشیل اقتصاد آمریکاست.


تأثیرگذاری شوک‌های قیمت نفت بر فعالیت واقعی اقتصادی و بازارهای سهام امریکا بیانگر آن است که شوک‌های قیمت نفت در بازار جهانی اثرات متنوعی بر فعالیت واقعی اقتصاد و بازارهای سهام امریکا دارد و با فرض اینکه شرایط بازار مالی ایالات‌متحده به میزان قابل‌توجهی منعکس‌کننده شرایط کلی بازارهای مالی جهانی است، می‌توان دریافت استرس در بازارهای مالی جهان بالا خواهد رفت و افزایش استرس مالی با هزینه‌های بالاتر بودجه و عدم قطعیت اقتصادی بالاتر همراه خواهد بود که منجر به کاهش فعالیت اقتصادی واقعی خواهد شد. علاوه بر این، افزایش استرس مالی، سرمایه‌گذاران مالی را بیشتر ریسک‌گریز می‌کند و در نتیجه تمایل به سرمایه‌گذاری در بازارهای دارایی کشورهای توسعه‌یافته و امریکا را کاهش خواهد داد و این دیگر چیزی نیست که امریکا بتواند آن را مدیریت کند.


بنابراین مدیریت شرایط سخت دوران تحریم نفتی کشور با  تکیه بر مبانی اقتصاد مقاومتی، می‌تواند در نهایت موجب تحلیل توان آمریکا در کنترل بازار جهانی شود و آنها را در این استرس مالی گرفتار کند.


انتهای پیام/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر