صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۹ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
رضایی:

برخی ناشران برای کتاب‌سازی به اینستاگرام هجوم برده‌اند

یک کارشناس حوزه کتاب معتقد است که برخی ناشران برای کتاب‌سازی به اینستاگرام روی آورده‌اند.
کد خبر : 377698

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، عصر امروز نشست بررسی آینده کتاب در رسانه با حضور علیرضا بهرامی، احسان رضایی و یاسر نوروزی، در غرفه مؤسسه خانه کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.


احسان رضایی فعال و کارشناس حوزه کتاب درباره وضعیت کتاب و کتابخوانی گفت: در زمانه‌ای هستیم که هجوم و انفجار اطلاعات آنقدر زیاد است که حرف‌های اصلی و مهم لابه‌لای آن‌ها گم شده است، موقعیت و وضعیت حال حاضر جامعه ما شبیه رمان «دنیای قشنگ نو» نوشته «آلدوس هاکسلی» است.


وی اظهار کرد: رسانه‌های کاغذی در مواجهه با شبکه‌های جایگاه خودشان را از دست داده‌اند و باید به سرعت به فکر بازسازی خود باشند.


این کارشناس کتاب تصریح کرد: تعدادی از ناشران برای کتاب‌سازی و فروش بیشتر به صفحات پرطرفدار اینستاگرام هجوم برده‌اند، که بدیهیات نگارش در آن‌ها رعایت نمی‌شود.


رضایی تصریح کرد: متن بی‌محتوا با زبان محاوره‌ای در کنار یک عکس را بدون ارزش افزوده‌ای با کپی از اینستاگرام تبدیل به کتاب شده، در حالی که کتاب نفیس استاد شفیعی کدکنی که همه اهل شعر و ادب منتظر آن بودند با تیراژ ۱۱۰۰ جلد منتشر می‌شود و به میزانی که شایسته است دیده نمی‌شود.


وی با اشاره به اینکه قدرت شبکه‌های اجتماعی از مطبوعات بیشتر شده است، اضافه کرد: مطبوعات و حتی خبرگزاری‌ها باید از خبررسانی عبور کنند و به سمت تولید محتوای تحلیلی با استفاده از نویسنده‌ها و خبرنگاران متخصص بروند.


این کارشناس حوزه کتاب خاطرنشان کرد: یکی از بزرگ‌ترین گرفتاری‌های بازار نشر و کتاب ایران این است که به راحتی آب خوردن می‌توان مجوز انتشارات گرفت.


وی افزود: همین امسال ۲ هزار و ۳۹۸ ناشر در نمایشگاه کتاب شرکت کردند درحالی‌که حدود ۱۴ هزار ناشر در ایران داریم و این تعداد هفت برابر ناشران آمریکا و ۱۴ برابر تعداد ناشران انگلستان است که این وضعیت به کار اطلاع‌رسانی و نقد کتاب هم صدمه وارد می‌کند.


علیرضا بهرامی دیگر کارشناس حوزه نشر در این نشست گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های اطلاع‌رسانی حوزه کتاب تعطیل شدن رسانه‌ها، نشریات و حذف شدن صفحات کتاب در روزنامه‌ها در شرایط گرانی کاغذ است‌.


وی با اشاره به سبقت فضای مجازی از رسانه‌های دیگر در اطلاع‌رسانی افزود: در شرایطی که فضای مجازی کار رسانه‌های دیگر را خیلی مشکل کرده‌اند نشریات مروج کتاب مانند کرگدن و صفحات کتاب روزنامه‌هایی مانند شرق، شهروند و اعتماد با افزایش قیمت کاغذ حذف می‌شوند.


انتهای پیام/4072/۴۰۲۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر