رسانهها میتوانند در زمینه تحول علوم انسانی نقش اساسی ایفا کنند
مهدی گلشنی در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه باید تحول علوم انسانی روی کاغذ نماند و به صورت اجرایی انجام شود، اظهار کرد: چند سالی است که کمیسیونی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و ابعاد مختلف تحول علوم انسانی را مورد مطالعه قرار میدهد.
وی افزود: شورای تحول علوم انسانی، تغییراتی را برای دروس و کتب علوم انسانی پیشنهاد کرده است اما هنوز محتوای برخی از دروس علوم انسانی اصلاح نشده است و در جامعه چیزی که نشانگر تحول در علوم انسانی باشد، وجود ندارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سند تحول علوم انسانی باید قابلیت اجرایی داشته باشد، خاطرنشان کرد: هر سندی، هرچه هم که خوب باشد ابتدا باید مقدمات اجرای آن فراهم شود. یعنی جامعه علمی آمادگی اجرای آن را داشته باشد و جامعه به طور کلی از ضرورت انجام این تحول آگاه شود تا با پیاده شدن آن همکاری لازم صورت گیرد.
گلشنی تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، اسناد ارزشمند متعددی را ارائه کرده است. اما چون رصد لازم در مورد اجرای آنها صورت نگرفته است، عملاً اهداف آن اسناد به طور کامل تحقق نیافتهاند.
وی عنوان کرد: در مورد تحول علوم انسانی باید روشنگری عمیقی در سطح جامعه صورت گیرد و رسانهها در این زمینه میتوانند نقش اساسی ایفا کنند. همچنین باید دولتمردان به اهمیت اساسی فرهنگ و عوامل فرهنگساز توجه کافی بکنند و در مورد علوم انسانی سرمایهگذاری کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: کشورهای غربی به اهمیت علوم انسانی پی بردهاند و لذا بسیاری از اهداف خود را در جهان سوم از طریق این علوم برآورده میکنند. ایران نیز در زمینه تحول علوم انسانی اقدامات خوبی انجام داده است اما تا رسیدن به قله مطلوب فاصله داریم. لازم است شورای تحول علوم انسانی سمینارهایی با اساتید زبده علوم انسانی در سراسر کشور بگذارد و از راهنماییهای آنها بهره برد تا پیاده کردن سند در کشور آسانتر صورت بگیرد.
انتهای پیام/4107/4118/پ
انتهای پیام/