صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۲ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۴

تشکیل کمیسیون قضایی آب در 4 استان کشور

معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصادی با بیان اینکه کمیسیون قضایی آب برای نخستین بار در کشور برای رسیدگی به جرایم حوزه آب در مشهد تشکیل شده است، گفت: قرار است قضات آب در استان‌های دارای مشکلات آبی مانند تهران، همدان و قزوین نیز به جرایم مربوط به حوزه آب رسیدگی کنند.
کد خبر : 37723

علیرضا دائمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا با بیان اینکه از چند سال گذشته تقاضا برای داشتن قضات تخصصی آب وجود داشت، افزود: اگرچه در دادگاه‌های عمومی قضات به مباحث کیفری و جنایی آشنایی کامل دارند، درباره جرایم مربوط به آب آشنایی کمتری وجود دارد.


وی تصریح کرد: خوشبختانه با استقبال قوه قضائیه هم اکنون قضاتی وجود دارند که به طور تخصصی به امور مربوط به آب می‌پردازند و اکنون نیز در مشهد فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.


دائمی حفر چاه‌های غیرمجاز، برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی، آلوده کردن آب‌های سطحی و زیر زمینی، سرقت تجهیزات آب و فاضلاب و... را از جرایم حوزه آب بر شمرد و ادامه داد: در نقاطی مانند استان خراسان رضوی این تخلفات بیش‌تر است، بنابراین سیاست وزارت نیرو تقویت محاکم رسیدگی تخصصی مربوط به آب و آشکارسازی موارد مربوط به جرایم آنهاست.


معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصادی اظهار کرد: مردم باید بدانند که درصورت وارد کردن آلودگی به آب‌های سطحی یا زیر زمینی یا حفر چاه غیرمجاز، هم به لحاظ شرعی و هم به لحاظ قانون کشور اقدامی مجرمانه انجام داده‌اند و برابر قانون با آنها برخورد می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه در صورت آشکارسازی موارد غیرقانونی بخش آب میزان این تخلفات کاهش می‌یابد، تاکید کرد که جریمه در نظر گرفته شده برای تخلفات حوزه آب با میزان جرم متناسب نیست.


دائمی با بیان اینکه تجاوزهای صورت گرفته به حریم رودخانه میزان خسارات‌های سیل اخیر را در مناطقی مانند سیجان چند برابر کرد، گفت: زمانی که اقدام ساده یک شهروند موجب وارد شدن خسارت‌های مالی و جانی به دیگر شهروندان می‌شود، باید با این امر برخورد شود.


وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از موارد مردم از مجرمانه بودن عمل خود اطلاع ندارند، خاطرنشان کرد: البته در برخی استان‌ها تخلف در بخش آب به حداقل رسیده است و به طور مثال در استان یزد هیچ گونه چاه غیرمجازی نداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر