روایت میرزاعلی از سرگذشت کاغذ از قدیم تا به امروز
مرشد محسن میرزاعلی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره حضور و اجرای برنامه پردهخوانی و نقالی در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: با توجه به اینکه برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب یک رویداد فرهنگی و هنری است و در واقع فرهنگ و آذین هنر بر روی کاغذ نگاشته شده و قصه عاشقی میگوید، آمدهایم تا روایتگر عظمت و بزرگی ایرانزمین باشیم.
این نقال و پردهخوان ادامه داد: نقالی و پردهخوانی کاغذ برنامهای است که همهروزه در ایام برگزاری سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب ساعت 17 در کنار حوض بزرگ نمایشگاه به اتفاق معصومه لشنی، بانوی نقال اجرا میکنیم، روایت کاغذ از ابتدای تولید آن تا به امروز است.
وی گفت: هر کس پای پردهخوانی کاغذ بایستد و گوش کند، از ابتدای پیدایش کاغذ را برایش روایت میکنیم، از دیروز تا امروز سرگذشت کاغذ را بر روی پرده میخوانیم تا همه بدانند که زمانی بدون نیاز به واردات کاغذ آن را بیش از نیاز خود تولید میکردیم.
میرزاعلی افزود: با این پردهخوانی و نقالی، حاضران درمییابند که روزگاری کارخانههای کاغذ ما در اقصی نقاط ایران، از هفتتپه خوزستان گرفته تا چوکای مازندران کارخانههای کاغذسازیمان فعال بودند و نیازی به اجنبیها نداشتیم.
وی گفت: در پایان پردهخوانی کاغذ طوماری را که آماده کردهایم برای امضا به حاضران ارائه میکنیم تا آنها با امضای این طومار مسئولان را به بازگشایی و احیای کارخانههای کاغذ ترغیب کنند.
این نقال و پردهخوان تأکید کرد: البته روزگاری که بر سر کارخانههای کاغذسازی ما مانند چوکا و هفتتپه آمده و آنها را به تعطیلی کشانده، اقدامات غیرکارشناسی مسئولان بوده، البته بسیاری از دلالان این بازار نیز بیتقصیر نیستند.
میرزاعلی گفت: برنامه بعدی من برای پردهخوانی مربوط به حکیم طوس و شاهنامه است.
معصومه لشنی بانوی نقاد نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: از اینکه با مرشد میرزاعلی کار میکنم، بسیار خرسند و خوشحالم. با اینکه این اولین سری اجرای من در نمایشگاه بینالمللی کتاب بوده، اما شاهد استقبال حاضران از این اجرا بودم.
انتهای پیام/4072/4100/
انتهای پیام/