صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۵ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۴

تعداد سناتورهای حامی توافق هسته‌ای در آمریکا به ۴۲ نفر رسید

با اعلام حمایت چهار سناتور دیگر از توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی، تعداد اعضای مجلس سنای آمریکا که از این توافق حمایت می‌کنند به ۴۲ نفر رسید.
کد خبر : 37707

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از شبکه خبری «بی‌بی‌سی»، برطبق رویه داخلی مجلس سنای آمریکا، مذاکرات درباره یک طرح محدوده زمانی ندارد، ولی اگر 60 عضو از 100 سناتور به کفایت مذاکرات رأی دهند، مذاکرات متوقف و رأی‌گیری انجام می‌شود.


براساس این گزارش، با وجود این، اگر مخالفان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نتوانند رای لازم برای تصویب کفایت مذاکرات را فراهم کنند، سناتورهای دموکرات می‌توانند با تقاضای ادامه نامحدود مذاکرات، در عمل جلوی رأی‌گیری را بگیرند.


شب گذشته (سه‌شنبه) سناتورها «ران وایدن»، «گری پیترز»، «ریچارد بلومنتال» و «ماریا کنتول» از توافق هسته‌ای حمایت کردند و حلقه حامیان را به 42 نفر رساندند. در مقابل «جو منچین» سناتور دموکرات اهل ویرجینیای غربی اعلام کرد با توافق هسته‌ای مخالف است. در مجموع چهار دموکرات در سنا با توافق مخالفت کرده‌اند.


اگر حلقه حامیان توافق در سنا اراده کنند،‌ مجلس سنا نخواهد توانست درباره توافق وین رأی‌گیری کند و بدین ترتیب با سر آمدن مهلت دو ماهه سنا برای اعلام نظر درباره توافق در روز ۱۷ سپتامبر، این توافق اجرا خواهد شد. با وجود این، گفته می‌شود بعضی از دموکرات‌ها تمایلی به سد کردن قطعنامه مخالفان ندارند و ترجیح می‌دهند به رای گذاشته شود.


اکنون حتی اگر مخالفان بتوانند رأی‌گیری کنند و اکثریت سنا به لغو توافق رأی دهد، «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا با استفاده از اختیارات خود این تصمیم سنا را وتو خواهد کرد و مخالفان طرح نیز رأی لازم برای خنثی کردن وتوی «اوباما» را ندارند.


«اوباما» هفته گذشته با جلب 34 رای در سنا توانایی خود در وتوی هرگونه قطعنامه‌ای در رد توافق وین را تضمین کرده بود.


در این حال «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید روز گذشته (سه‌شنبه) گفت: دولت انتظار دارد که این 42 سناتور گام لازم را برای جلوگیری از اقدام کنگره برای تضعیف توافق بردارند. کاخ سفید از اینکه بسیاری از قانون‌گذاران حتی پیش از آگاه شدن از جزئیات توافق تصمیم به مخالفت با آن گرفتند، مایوس است.


مجلس نمایندگان آمریکا نیز قرار است روز جمعه قطعنامه‌ای در رد توافق هسته‌ای به رای بگذارد، ولی شکست طرح فقط در یکی از دو مجلس کنگره کافی است تا «اوباما» به نتیجه مطلوب دست یابد.


هم‌زمان «دیک چنی» معاون سابق رئیس‌جمهوری آمریکا، بار دیگر از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرد و آن را «دیوانگی» خواند. وی که در موسسه «امریکن انترپرایز» در واشنگتن صحبت می‌کرد، گفت: این توافق تسلیم قدرت‌ها در برابر ایران است.


وی افزود: این توافق نه عملی صلح‌آمیز (آنگونه که رئیس‌جمهوری مدعی است) بلکه تنها گامی به سوی جنگ و دیوانگی است. توافق هسته‌ای این امکان را برای ایران فراهم می‌کند تا متحدان عرب ما در سراسر خاورمیانه را تهدید کند و امنیت اروپا و آمریکا را به خطر اندازد.


انتهای پیام/

ارسال نظر