صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
از مدرسه تا دانشگاه/5

ابزاری برای تسهیل نوشتن در بیماران پروانه‌ای طراحی شد

دانش‌آموزان مدرسه دخترانه فرزانگان یک در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانش‌آموزی ابزار نوشتاری برای بیماران پروانه‌ای طراحی و تولید کرده‌اند.
کد خبر : 376362

به گزارش خبرنگار حوزه علم فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اسما حمید و آپامه عاقلی‌نژاد از مدرسه فرزانگان یک موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه از ابزاری برای تسهیل نوشتن در بیماران پروانه‌ای شده‌اند.


بیماری پروانه‌ای یا ای بی یا اپیدرمولیز بولوسا نوعی بیماری ژنتیکی است که روی پوست و غشای مخاطی فرد تاول ایجاد می‌کند.این امر علاوه بر شکنندگی پوست، اختلالاتی را در  خوردن و آشامیدن برای بیماران مبتلا فرد پدید می‌آورد.


بیماری پروانه‌ای زخم‌های دردناک و زیادی را در ناحیه دست فرد ایجاد می‌کند که باعث چسبیدن انگشتان آنها می‌شود. بنابراین نوشتن برای این افراد بسیار دشوار است. دانش‌آموزان مدرسه فرزانگان یک سعی کرده‌اند که ابزاری طراحی کنند که نوشتن را برای این افراد آسان‌تر می‌کند.


تحقیقات انجام‌شده روی بیماران پروانه‌ای نشان می‌دهد که مشکلات پوستی و تاول‌ها باعث محدودیت این افراد در جامعه می‌شود؛ بنابراین طراحی چنین وسیله‌ای نه تنها نوشتن را برای آنها آسان می‌کند، بلکه می‌تواند منجر به شکوفایی استعدادهای این بیماران شود.


محصول نهایی به روش تزریق قابل تولید است و چند قسمت به شکل بازی ماز دارد که جوهرهای رنگی مختلف دارد. این مجراها از جنس مواد مغناطیسی ساخته شده‌اند تا به آهنربا واکنش نشان دهند. بیمار با در دست داشتن یک آهن‌ربا می‌تواند ابزار را برای نوشتن حرکت دهد و حتی رنگ جوهر را عوض کند.


چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانش‌آموزی چهارم و پنجم اردیبهشت در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد که 100 محصول فناورانه دانش‌آموزان در معرض دید عموم قرار گرفت. 


انتهای پیام/4107/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر