صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۵ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

6 انتصاب و یک پیام؛ افراط و تفریط در جوانگرایی ممنوع

رهبر معظم انقلاب اسلامی در 6 انتصاب اخیرشان در نیروهای مسلح نشان دادند که تجربیات افراد باسابقه در بهبود عملکرد سازمانی نیروهای مسلح یک اصل است.
کد خبر : 376164

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی - فرمانده معظم کل قوا هم‌زمان با نیمه‌شعبان در یکم اردیبهشت ماه 1398 در حکمی با اعطای درجه سرلشکری به سردار حسین سلامی، وی را به‌عنوان فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند.


رهبر معظم کل قوا در چند انتصابی که در نیروهای مسلح انجام داده‌اند، جانشین فرماندهان را به‌عنوان فرماندهی نیرو و یا فرماندهی کل منصوب کرده‌اند و با کمی تدبر و اندیشه در این انتصابات به این نتیجه دست می‌یابیم که رویکرد رهبر انقلاب به انتخاب افراد کاملاً حول محور کادرسازی و مقوله جانشین‌پروری است.


رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح با ایشان در تاریخ 19 فروردین 1397 ضمن اینکه از اقتدار، امنیت، عزت و توانایی کافی در زمان لازم به عنوان اهداف اصلی نیروهای مسلح نام بردند بر ضرورت کادرسازی و جانشین پروری در نیروهای مسلح تأکید کردند؛ لذا تأکید رهبر انقلاب در خصوص جانشین‌پروری و کادرسازی صحیح در نیروهای مسلح می‌تواند به سایر نهادهای غیرنظامی تسری یابد تا افرادی در این سازمان‌ها متصدی امور مدیریتی باشند که از تجربه و دانش کافی برخوردار هستند.



با بررسی انتصابات در نیروهای مسلح توسط رهبر معظم انقلاب با اسامی 6 فرمانده مواجه می‌شویم که پیش از منصوب شدن به فرماندهی کل نیرو یا ستاد، سوابق جانشینی را در کارنامه خود دارند. امیر سرلشکر  «سیدعبدالرحیم موسوی» قبل از انتصاب به‌عنوان فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، جانشین ستادکل نیرو‌های مسلح و جانشینی فرمانده کل ارتش را عهده‌دار بود.

همچنین امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز چندین سال به‌عنوان جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش خدمت می‌کرد. امیر سرتیپ «علیرضا صباحی‌فرد» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الأنبیاء (ص) ارتش هم جانشین امیر «فرزاد اسماعیلی» در قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) بود.

امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش نیز به مدت چند سال جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش و در سپاه هم سردار سرتیپ «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه چندین سال جانشین سردار «علی فدوی» در نیروی دریایی سپاه بود و آخرین انتصاب فرمانده معظم کل قوا در سپاه پاسداران صورت گرفت که ایشان براساس رویکرد جانشین‌پروری، سردار «سرلشکر سلامی» را که حدود 10 سال جانشین سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود را به‌عنوان فرمانده کل سپاه منصوب کردند.

نکته‌ مهمی که باید مدنظر قرار داد این است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در تمامی انتصابات خود با توجه به اینکه موضوع جوان‌گرایی و استفاده از ظرفیت جوانان را در بیانیه گام دوم مطرح کرد‌ه‌اند، اما هرگز از ظرفیت، توانمندی‌ها و تجربیات افراد باسابقه صرف‌نظر نکرده‌اند که تمامی این 6 انتصاب گویای این حقیقت است.


گام دوم انقلاب اسلامی اشاره و تأکید بر جوانگرایی و مسئولیت‌پذیری دارد اما هیچ‌گاه نمی‌گوید که در مسیر جوانگرایی باید افراد باتجربه و باسابقه را کنار گذاشت، بلکه در مواردی افراد باتجربه هم باید در میدان باشند، چه بسا جلوتر از جوانان.


امیر مسعود بختیاری استاد دانشگاه دافوس در گفتگو با خبرنگار حوزه  دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا ضمن تأکید بر این مطلب که نباید برداشت‌های شخصی از جوان‌گرایی صورت گیرد، می‌گوید: حداقل در نیروهای مسلح نمی‌توان یک جوان کمک‌تجربه که دوره‌های مختلف فرماندهی، میدان‌های دشوار نبرد و یا از تجربه کافی برخوردار نیست را به‌عنوان فرمانده نیرو و یا فرمانده کل انتخاب کرد بلکه باید سال‌های سال یک جوان در نیروهای مسلح این دوره‌ها را بگذراند و در رکاب افراد باتجربه باشد تا وقتی زمانش رسید، عهده‌دار مسئولیت سنگین فرماندهی شود؛ لذا به باور من این موضوع در سایر دستگاه‌های غیرنظامی هم صدق می‌کند و نباید به‌نام جوان‌گرایی هب‌طور کل افراد باسابقه را کنار گذاشت که افراط و تفریط در این موضوع و برداشت‌های شخصی از بیانیه گام دوم به‌نفع مجموعه سازمانی نیست.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر