علاقه یکی از معیارهای مهم انتخاب رشته دانشگاه
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسیر ورود دانشگاه در ایران از راه قبولی در کنکور میگذرد. با وجود نظام آموزشی فعلی کشور دانشآموزان باید تلاش کنند در رقابت و تورنمنت چندصدهزار نفره رتبه بهتری کسب کنند تا بتوانند کرسیهای دانشگاه را متناسب با رتبهای که کسب کردهاند از آن خود کنند.
کنکور پایان راه نیست و فشارها و استرسهای روانی با پایان کنکور به اتمام نمیرسد بلکه با قبولی کنکور تنور انتخاب رشته شعلهور میشود. مؤسسات و نرمافزارهای زیادی این روزها در بازار عرضه شده است که بسیاری از آنها به فکر پرکردن جیب خود هستند و برخی نیز به دانشآموز در انتخاب یک رشته مناسب کمک میکند.
یک انتخاب مناسب الزاماتی دارد که هر دانشآموز باید آنها را رعایت کرده تا در نهایت به هدف خود دست یابد.
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، قصد دارد الزاماتی که به موجب آن انتخاب مناسب اتفاق میافتد را معرفی کند.
انتخاب رشته مانند هر انتخاب هوشمندانه دیگر نیاز به معیارهای درست ومناسب دارد و یکی از دلایل مهمی که افراد در انتخابهای خود اشتباه می کنند، نداشتن معیارهای درست و روشن است.
علاقه؛ اولین و مهمترین اصل در انتخاب رشته علاقهمندی متقاضی به رشته است. البته علاقه تنها معیار و فاکتور برای یک انتخاب صحیح نیست و نمیتوان انتخاب رشته را یک روند یکپارچه دانست.
معیارهایی وجود دارند که در هم تنیده هستند و هرکدام به دیگری وابسته است. به عنوان مثال علاقه در کنار میزان نیاز جامعه، بازار کار و مسائل بسیار دیگری را نیز در نظر گرفت.
گاهی دوستان یا خانواده، پیشنهادهای خود را به داوطلبان تحمیل میکنند یا به او مشاوره اشتبباه میدهند و باعث انتخابهای نادرست و عواقب بد برای وی میشوند. برخی از متقاضیان ورود به دانشگاه نیز به خواست و پیشنهاد اطرافیان تن میدهند و علاقه خود را نادیده میگیرند به همین دلیل در حین تحصیل در دانشگاه دچار افت محسوس تحصیلی نسبت به دوران مدرسه میشوند.
نباید علاقه به رشته تحصیلی دانشگاه را نادیده گرفت و همچنین نباید علاقه را تنها معیار انتخاب رشته قرار داد.
انتهای پیام/4007/
انتهای پیام/