سلیقه هنرمندان به کدام لباسها نزدیکتر است؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان با این مقدمه ادامه داد: کافی است یک بازیگر معروف ، با شکلی جدید موهای سر و صورتش را زینت بخشد ، از فردایش موجی از جوانان، شبیه وی می شوند . پوشش نیز در صدر این الگو پذیری هاست ، سبک پوشش سلبریتی ها همیشه زیر ذره بین جوانان است ، رنگ و شیوه هماهنگ شدن لباس ها در جامعه هنرمندان بسیار سریع، تسری پیدا می کند به جامعه جوان. در چند سال گذشته کمتر بازیگر و هنرمندی بوده است که به لباس های بومی و سنتی ایرانی گرایش داشته باشد . بیشتر هنرمندان ملبس به برندهای روز دنیا هستند ، از مانتو و کیف و کفش های ترک و فرانسه و آلمانی، تا برندهای روز کت و شلوار و تی شرت های آمریکایی. بیش از آنکه اصالت پوشش مد نظر هنرمندان باشد نوعی رقابت بر سر برند برتر بین این قشر پدید آمده است که نشانگر تقلید بی فایده از الگوهای غربی است. اما در این میان تنی چند از هنرمندان نیز گاه با پوشش های اصیل ایرانی چشم ها را به سمت خود چرخانده اند و اتفاقا بسیار زیبا و محبوب ظاهر شده اند :
ستاره و لاله اسکندری ، خواهران ایرانی پوش
ستاره اسکندری هنرمند ساده پوشی است که با همکاری تنی چند از دوستانش به طراحی لباس برای خانم ها با الهام از نقوش سنتی ایرانی و همچنین در نظر گرفتن نیازهای روز (نوعی ترکیب دلنشین سنت و مدرنیته) پرداخته است. ستاره اسکندری درباره طراحی لباس به بومی بودن و خوش رنگ و لعاب بودن لباس اهمیت می دهد ؛ لاله اسکندری نیز دستی بر آتش دارد و همان طور که در بسیــاری از جشنواره ها و محافل هنری با پوشش کاملا ایـــرانی حاضـــر می شود ، خود را تابع مد نمی داند و به گفتـه خودش در انتخاب لباس به رنگ و کیفیت و طراحی آن نظــر دارد. وی طراحی لبـــاس های بومــی را دارای نوعـی ریتم در رنگ و فرم می داند که در لباس های معمولی نیست.
همایون شجریان ، سالار عقیلی و دیگران!
وقتی واژه « سنت » روی یک سبک هنری باشد ، باید بیشتر به اصالت آن هنر و هنرمندانش امیدوار بود. در میان ستارگان موسیقی کشورمان هنرمندان محبوبی چون همایون شجریان ، سالار عقیلی و ... در برنامه های خود، با لباس هایی برخوردار از طراحی های صرفا سنتی، گاه با خطاطی های نستعلیق و گاه با نقوش فیروزه ای رنگ برگرفته از معماری ایرانی، به روی صحنه می آیند. طراحی و اجرای لباس این هنرمندان توسط متبحرترین خیاطان ایرانی انجام می شود ؛ چنین انتخاب هایی باعث می شود ظرفیت های طراحی لباس سنتی برای آقایان نیز بیشتر شناخته شود .
بومی باش تا کامکار شوی!
در میان هنرمندانی که بیشتر، با پوشش هایی تلفیقی از سنت و مدرنیته ظاهر می شوند ، هنوز پوشش های چشم نواز اقوام کرد و لر و ترک جذاب و دیدنی است. خانواده کامکارها ، خانواده پورناظری ها ، کرمانج ها و ... و هم چنین گروه های متعدد موسیقی و تئاتر در نقاط مختلف کشور با پوششی قدمت دار ، خوش رنگ و شاد همواره بر سلیقه نیکوی خود تاکید کرده اند. این لباس ها نه تنها قدیمی نشده اند بلکه خود سرچشمه الهام طراحان دوخت در معتبرترین مزون های کشور و بلکه دنیا هستند.
شناخت ظرفیت های پوشش بومی و ترویج و تشویق همگان به استفاده از برندهای ایرانی ، شاید یکی از مهم ترین وظایف ستاره ها در جامعه ما باشد ؛ نکته ای که کمتر مورد توجه قریب به اتفاق هنرمندان قرار گرفته است.
انتهای پیام/