صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۸ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
در مقاله‌ای علمی بررسی شد؛

تأثیر «عصاره گیاه سرخ ولیک» بر موش‌های صحرایی

استادیار گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در مقاله‌ای علمی اثر «عصاره گیاه سرخ ولیک» بر موش‌های صحرایی نر بالغ را بررسی کرد.
کد خبر : 375399

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شبستر، مقاله امیررضا کرمی‌بناری با عنوان «اثر عصاره گیاه سرخ ولیک (Crataegus Oxyacantha) بر وضعیت آنتی‌اکسیدانی در انفارکتوس میوکارد القاشده توسط ایزوپرترنول در موش‌های صحرایی نر بالغ» در مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یزد چاپ شد.


کراتاگوس‌اکسی‌کانتا (سرخ ولیک-هاوترون) در طب سنتی و هومئوپاتیک به‌عنوان یک کاردیوتونیک(مقوی قلب) به کار می‌رود. پژوهش حاضر در مورد اثر گیاه کراتاگوس‌اکسی‌کانتا بر روی وضعیت آنتی‌اکسیدانی طی انفارکتوس میوکارد تجربی القا شده در موش‌ها انجام گرفت.


در این مطالعه تجربی چهار گروه از موش‌های صحرایی ویستار نر(220-200 گرم) که هر گروه شامل 10 سر حیوان بود برای مطالعه انتخاب شدند.


گروه نخست گروه کنترل، گروه دوم (ایزوپرترنول)؛ تزریق زیرجلدی  بر موش‌ها، گروه سوم، خورانده‌شدن مواد خوراکی به موش‌ها در مدت 30 روز و گروه چهارم؛ ایزوپرترنول را در روزهای پانزدهم و شانزدهم دریافت کردند.


آزمایش بر روی موش‌های صحرایی از طریق بی‌هوش‌کردن و گرفتن خون از قلب. سپس قلب برای آزمایش‌های بیوشیمیایی و آنالیزهای پاتولوژی خارج شد و فعالیت مالون‌دی‌آلدئید، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دسموتاز و آنتی‌اکسیدان‌های تام سرم مورد مطالعه قرار گرفت.


تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه و کروکسال والیس با استفاده از نرم‌افزار v 16 SPSS و در سطح معناداری کمتر از  0.05 انجام شد.


نتیجه پژوهش نشان داد کراتاگوس سطح مالون‌دی‌آلدئید در سرم و بافت قلب را به‌طور معنی‌داری کاهش(0.05>p) و سطح کاتالاز، سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون‌پراکسیداز سرم و بافت قلب و سطح کل آنتی‌اکسیدان‌ها را در مقابل گروهی که فقط ایزوپرترنول دریافت کردند، افزایش داد (0.05>p). کراتاگوس  میزان آدم، ارتشاح سلول‌های آماسی و نکروز بافت قلبی را در مقایسه با گروهی که فقط ایزوپرترنول دریافت کردند، کاهش داد.


لینک دسترسی به مقاله:


http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4313-fa.html


انتهای پیام/4078/4121/


انتهای پیام/

ارسال نظر