صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۸ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
حکیم در گفتگو با آنا:

ترامپ با تحریم سپاه پاسداران میخ آخر را به تابوتش کوبید

مدیر عامل خبرگزاری النخیل عراق گفت: رئیس‌جمهور آمریکا با تروریستی خواندن سپاه میخ آخر را به تابوت خودش زد و بعید است بتواند بار دیگر بر مسند قدرت بنشیند.
کد خبر : 374983

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: آمریکا که در ظاهر نتوانسته است کشورهای جهان را با طرح‌های ادعایی خود علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همراه کند و سپاه را نزد افکار عمومی جهان تروریستی جلوه دهد، در اقدامی که ضعف و شکست واشنگتن را نشان می‌دهد، تصمیم گرفت برخی شرکت‌ها و نهادها را در ارتباط با تعامل با سپاه مورد معافیت قرار دهد. 


در‌این‌ راستا منابع آگاه به رویترز خبر دادند واشنگتن برای اینکه شرکت‌ها و نهادهای غیرانتفاعی طرف قرارداد با سپاه پاسداران به‌طور خودکار مشمول تحریم واقع نشوند، معافیت‌هایی را در نظر گرفته است. این معافیت‌ها از سوی شخص «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و در پاسخ به تقاضای مقامات رسمی بسیاری از کشورها همچون عراق صادر شده است تا این افراد و نهادها در صورت ارتباط با زیرمجموعه‌های سپاه پاسداران مشمول رد درخواست ویزا نشوند.


این معافیت‌ها به نهادهای تجاری و بشردوستانه اجازه می‌دهد در داخل ایران به فعالیت خود ادامه دهند، بدون آنکه از قرار گرفتن در لیست تحریم آمریکا واهمه داشته باشند. در عین حال، دولت آمریکا این حق را برای خود محفوظ دانسته است که در صورت ارائه «تجهیزات خدماتی» به سپاه پاسداران، کارمندان دولت‌های خارجی، مؤسسه‌های غیرانتفاعی و شرکت‌های تجاری را تحریم کند.


از سوی دیگر، به‌دنبال وقوع سیل در استان‌های جنوبی کشورمان، نیروهای حشدالشعبی عراق برای کمک به سیل‌زدگان، با همه تجهیزات و امکانات خود وارد استان‌های سیل‌زده شدند؛ موضوعی که برخی جریان‌های اختلاف‌افکن که خواهان دوری دو ملت ایران و عراق از هم هستند، از آن سوءاستفاده کرده و هجمه تبلیغاتی علیه حشدالشعبی به راه انداختند.


موضوعات ذکر شده، دستمایه مصاحبه‌ای با «محمدعلی حکیم»، مدیرعامل خبرگزاری «النخیل» عراق شد که در ادامه تقدیم می‌شود:


آنا: در رابطه با تحریم سپاه از سوی آمریکا، آیا این اقدام می‌تواند بر کشورهای منطقه و جهان تأثیر بگذارد؟


حکیم: به‌ نظر من آمریکا در موضوع تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیشترین ضرر را خواهد کرد. آمریکا از آن رو که از قراردادها و تعهدات بین‌المللی خارج شده است، گمان می‌کند می‌تواند هر اقدامی را علیه هر کشور و طرفی که می‌خواهد انجام دهد، ولی آیا این اقدام نتیجه‌ای دارد؟ قطعاً این کار 100 درصد به زیان آمریکا تمام خواهد شد، حتی اگر این زیان دیدن در آینده نزدیک اتفاق نیفتد.



اکنون کل منطقه، اقدام آمریکا را در تحریم سپاه محکوم می‌کنند و واشنگتن بعد از آسیب‌هایی که به خود زد و ترامپ بعد از سیاست‌های وحشیانه‌اش، به ملت‌های منطقه و جهان ثابت کرد که در تعاملات خودش از هیچ دیپلماسی منطقی تبعیت نمی‌کند.


آنا: آیا این اقدام ترامپ می‌تواند در جهت‌گیری‌های سیاسی در داخل آمریکا تأثیر بگذارد؟


حکیم: تحریم سپاه هیچ نتیجه‌ای برای ترامپ نخواهد داشت، بلکه شکست سخت و کمرشکنی برای او خواهد بود که می‌تواند دوره دوم ریاست جمهوری‌اش را تحت‌الشعاع قرار دهد. من فکر می‌کنم ترامپ با این اقدام، میخ آخر را به تابوت خودش زد و بعید است بتواند بار دیگر بر مسند قدرت کاخ سفید بنشیند.


آنا: ترامپ بدعتی را در جهان در زمینه تروریستی خواندن تشکیلات رسمی نظامی یک کشور ایجاد کرد. آیا این تصمیم می‌تواند زنگ خطری برای ارتش‌ها و نظامیان دیگر کشورها باشد؟


حکیم: چه ما که در حال دفاع از کشورمان هستیم و چه سپاه پاسداران، حزب‌الله، حشدالشعبی، فاطمیون پاکستان و دیگر اجزای مقاومت، بعید نیست که در چارچوب تحریم‌های آمریکا جای بگیریم، ولی هر چه آمریکا فشارهای خود را علیه مقاومت افزایش دهد، مطمئناً نیروی مقاومت در منطقه افزایش می‌یابد و شکست آمریکا نزدیک‌تر خواهد شد. 



این اقدام کورکورانه آمریکا نتیجه عملکرد درخشان سپاه از 1980 میلادی تاکنون در حمایت از گروه‌های مقاومت منطقه است. این اقدامات باعث شده است تا شوک بزرگی به آمریکا و حامیانشان وارد شود.


سیاست ترامپ در تحریم سپاه واقعاً احمقانه بود و این زنگ خطر را برای کشورهایی همچون لبنان، پاکستان، ترکیه و حتی روسیه که به نوعی مقابل داعش و تروریسم ایستاده‌اند، به صدا درآورده است، چرا که طبق منطق آمریکا هر کس با ما نیست، علیه ماست. از این‌رو طبق منطق بی‌منطقی که آمریکا سپاه را سازمان تروریستی خوانده است، ممکن است نیروهای نظامی رسمی هرکدام از کشورهایی که با تروریسم مبارزه می‌کنند، در خطر قرار گرفتن در چنین فهرستی باشند.


آنا: درباره حضور نیروهای حشدالشعبی در ایران مشاهده می‌کنیم برخی جریان‌های تفرقه‌افکن، فشارهایی را علیه این نیروهای خدوم عراقی وارد کرده‌اند. تحلیل شما از این قضیه چیست؟


حکیم: این تهدید از گذشته وجود داشت و در ابتدا از تهدید سپاه آغاز شده بود. علت تهدیدات جریان‌های منافق و تفرقه‌افکن در این است که سپاه پاسداران سال‌هاست به لبنان و بعد به سوریه کمک کرده تا روند بازسازی و پیشرفت خودشان را سپری کنند. سپاه در 2006 میلادی به لبنان در جنگ مقابل رژیم صهیونیستی و سپس موضوع غصب اراضی جنوب این کشور کمک کرد تا حزب‌الله توانست این مناطق را به خاک لبنان بازگرداند. سپاه همچنین به عراق برای شکست تروریسم و عناصر گروه تروریستی داعش کمک کرد. طبعاً همه این موارد باعث خشم آمریکا شد و تحریم سپاه پاسداران را رقم زد.



رسانه‌هایی که حشدالشعبی را این روزها آماج حملات خود قرار می‌دهند، شاید کور شده‌اند و کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به عراق را در زمانی که با سیل داعشی‌ها در نقاط مختلف عراق مواجه بودیم از یاد برده‌اند. در آن زمان ایران به کمک سیل‌زدگان عراقی (کسانی که در خطر تهدیدات داعش قرار داشتند) شتافت و عراق را از یک خطر بزرگ نجات داد و اکنون به پاس قدردانی، جوانان قهرمان حشدالشعبی وظیفه خود می‌دانند با همه توان و امکانات به ایران بیایند و به سیل‌زدگان ایران کمک کنند.


انتهای پیام/4106/4033/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر