صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۵ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۸
سفیر ایران در آنکارا مطرح کرد:

توافق ایران و ترکیه بر سر ایجاد سازوکار مالی شبیه اینستکس

سفیر ایران در ترکیه گفت که وزیر امور خارجه در سفر به آنکارا به توافق بر سر ایجاد سازوکار مالی شبیه اینستکس دست یافت.
کد خبر : 374683

به گزارش حوزه سیاست خارجی و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «محمد فرازمند» در حساب کاربری خود در توئیتر درباره دستاوردهای سفر محمدجواد ظریف به ترکیه نوشت: «در حوزه منطقه‌ای دو طرف بر تلاش مشترک و نزدیک‌تر برای حل بحران سوریه تأکید و درباره اوضاع ادلب و شرق سوریه و همچنین حضور نیروهای آمریکایی در خاک این کشور رایزنی کردند».


وی افزود: «انتقال دیدگاه‌ها میان پایتخت‌ها، ابراز نگرانی مشترک از تحولات شمال آفریقا و هم‌سویی مواضع به‌ویژه در بحران‌های لیبی و سودان در راستای حمایت از حق تعیین سرنوشت از سوی مردم ازجمله مواردی بود که ظریف در گفتگو با مقامات ترکیه بر آنها تأکید کرد».


سفیر ایران در ترکیه تصریح کرد: «وزیر امور خارجه در این سفر از دولت و ملت ترکیه به‌خاطر ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان سیل در ایران و نیز اعلام آمادگی برای ارسال کمک‌‌های بیشتر قدردانی کرد». 


مقامات ترکیه نیز در این دیدارها با غیر قابل قبول دانستن تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا گفتند که با قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست موسوم به «سازمان‌های تروریستی خارجی» از سوی آمریکا مخالف‌اند.


ظریف برگزاری موفق انتخابات شهرداری‌ها را به دولت ترکیه تبریک گفت و تصریح کرد: «قدرت ترکیه، قدرت ایران است و بالعکس. در این راستا باید هماهنگی‌های بیشتری در منطقه و جهان اسلام انجام شود».


فرازمند مهم‌ترين توافقات دوجانبه سفر ظريف به آنكارا را افزايش همكاری در زمینه انرژی، ایجاد سازوکار مالی شبیه اینستکس، به‌روزرسانی لیست کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی، استفاده از پول ملی در تجارت و استفاده از ظرفیت صادرات مجدد عنوان کرد.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر