صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۹ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۸
دکتر طهرانچی تأکید کرد:

همکاری دانشگاه آزاد با اتاق بازرگانی بر بستر زیست‌بوم واقعی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر پیوند حلقه علم و اقتصاد گفت: این دانشگاه بر بستر زیست‌بوم واقعی می‌خواهد با اتاق بازرگانی همکاری داشته باشد.
کد خبر : 374623

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزار آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که در سفری دوروزه به‌منظور شرکت در چهارمین نشست شورای دانشگاه آزاد اسلامی به استان اصفهان سفر کرده، عصر روز چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه با حضور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، با رئیس و اعضای هیئت نمایندگان این اتاق دیدار و گفتگو کرد.


دکتر طهرانچی در ابتدای این جلسه با تبریک ولادت حضرت علی‌اکبر (ع) و ولادت امام زمان (عج)، اظهار کرد: خوشحالم در سالی که مزین به شعار «رونق تولید» است، در خدمت دوستان اتاق بازرگانی هستم. دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی است که متعلق به مردم است و ریالی بودجه دولتی دریافت نمی‌کند و مردم این دانشگاه را ساخته‌اند تا برای توسعه نقش ایفا کند.


رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان است


وی با بیان اینکه در دوره تحولی دانشگاه آزاد اسلامی قرار داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک شبکه دانشگاهی و اجتماعی مبتنی بر توسعه شهری است که بیش از 400 واحد و مرکز دانشگاهی و 700 مدرسه در کشور دارد و همه این مدارس، مراکز و واحدها یک شبکه در تعلیم و تربیت و حرکت‌های اجتماعی می‌سازند که ان‌شاءالله به نحو احسن بتوانیم از آن استفاده کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهد تا سال 1404 انتخاب اول داوطلبان شود، بنابراین رویکرد ما بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان است، چرا که ایرانیان افراد باهوشی هستند و نسبت به آینده جوانان خود حساس هستند و اگر بدانند ما هم این حساسیت را درک کرده‌ایم و برای اشتغال و آینده جوانان برنامه داریم، شعار دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1404 محقق خواهد شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه رویکرد دیگر این دانشگاه، توسعه هوشمند منطقه‌ای است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با توسعه شهری گره خورده و این موضوع برای ما بسیار مهم است که برای اقتصاد شهری مؤثر واقع شویم.


دکتر طهرانچی با اشاره به فرهنگ تمدنی ایران در حوزه صناعت، تصریح کرد: جریان دانش جریانی است که از گذشته وجود داشته و اکنون نیز وجود دارد، اما دانشگاه سه بعد دیگر نیز دارد که فناوری یکی از آن‌هاست که در فرهنگ تمدنی به آن صناعت گفته می‌شد و موضوعی است که پژوهش کاربردی نیست، بلکه به‌کارگیری دانش برای حل مسئله در محیط واقعی است. رویکرد اقتصادی و اجتماعی، ابعاد دیگر دانشگاه هستند.


عضو هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانش کاربردی یک بحث است و به‌کارگیری دانش برای حل مسئله بحثی دیگر، خاطرنشان کرد: در گذشته علم‌المسئله و در کنار آن صناعت داشتیم. به‌عنوان نمونه اصفهان در دوره دوم تمدنی در زمان شیخ بهایی به‌کارگیری دانش، مشرف بر صناعتی بود که در لبه دانش قرار داشت.


وی با اشاره به ورود دانشگاه به ایران، گفت: وقتی ما دانشگاه را وارد کردیم، نسبت به فناوری حساسیت داشتیم و مفهوم دوم دانشگاه که فناوری است، مورد غفلت قرار گرفت و این‌گونه شد که فناوری به کارخانه تبدیل شد و از دانشگاه جدا ماند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تحصیل، مهارت جدید، صنایع جدید و انتقال فناوری یک چرخه تنگاتنگ است که با هم کار می‌کند، خاطرنشان کرد: صنعتگران ما در گذشته صنعت غرب را دیدند، اما آن را مانند گل مصنوعی وارد کردند. کارخانه را آوردیم، اما جذب فناوری نداشتیم.


دانشگاه آزاد اسلامی بر بستر زیست‌بوم واقعی می‌خواهد با اتاق بازرگانی همکاری داشته باشد


دکتر طهرانچی ادامه داد: امروز نشست مبارکی است برای اینکه اتاق بازرگانی و دانشگاه آزاد اسلامی به این بلوغ رسیده‌اند که باید به هم وصل شوند تا بتوانند در توسعه هوشمند منطقه‌ای تأثیرگذار باشند. در اتاق بازرگانی، صنعتگران و صادرکنندگان بزرگ گرد هم هستند و اگر بتوانیم حلقه علم و اقتصاد را به یکدیگر پیوند بزنیم، می‌توانیم مؤلفه‌های اقتصاد کشور را شکل دهیم و برای دانشگاه افتخار است که بتواند در شکل‌گیری این حرکت نقش‌آفرین باشد، بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی بر بستر زیست‌بوم واقعی می‌خواهد با اتاق بازرگانی همکاری داشته باشد.


وی با اشاره به تغییر رویکرد صنایع موفق در جهان، گفت: در گذشته 85 درصد سرمایه صنایع، سرمایه آشکار بود و تنها 15 درصد از آن به دانش اختصاص داشت، اما اکنون 15 درصد سرمایه مربوط به ماشین‌آلات و منابع مالی است و 85 درصد آن مربوط به سرمایه نهان و دانش است، چرا که صنایع موفق معتقدند که این سرمایه دانش و تحقیقات فرصت نخستین بودن به آن‌ها می‌دهد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه ما نیازمند کاربردی کردن آموزش‌ها هستیم، تصریح کرد: تاکنون دانشگاه‌ها به نیاز بازار توجه نداشتند. امروز به‌محض ورود به اصفهان، به دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دهق رفتم، چرا که رویکرد این دانشگاه مطلوب ماست و می‌خواهیم دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه در جوار صنعت باشد، بنابراین برای پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها فکر کردیم و روشی طراحی کردیم که اکنون آماده اجراست.


دکتر طهرانچی افزود: در این مدل، 80 هزار پایان‌نامه کارشناسی ارشد و 10 هزار رساله دکتری که به‌صورت سالانه در دانشگاه آزاد اسلامی تهیه می‌شود، به چالش‌های ملی خواهند پرداخت که تاکنون 10 چالش ملی را شناسایی و احصاء کردیم و در سفرهای استانی در حال شناسایی چالش‌های دیگر هستیم و تلاش داریم این چالش‌ها را به نظام موضوعات تبدیل کنیم. با توجه به اهمیت این موضوع، از مهرماه امسال همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی موظفند پایان‌نامه و رساله‌های خود را از سامانه پایش انتخاب کنند که تاکنون 6 هزار و 800 نظام موضوعات احصاء شده و تا پایان اردیبهشت این عدد به 10 هزار موضوع خواهد رسید و ظرفیت پژوهشی برای صد هزار نفر فعال می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه دانشجو باید بداند اگر تحقیق خوب ارائه دهد، این تحقیق خریدار خواهد داشت، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی زیرساخت این کار را فراهم کرده و مقدمات آن آغاز شده، اما حلقه بعدی این چرخه، صنعتگران و بازرگانان هستند که باید این چرخه را تکمیل کنند.


وی افزود: اتاق بازرگانی اصفهان می‌تواند دو یا سه موضوع برای نظام موضوعات مورد نیاز خود در حوزه صنعت سنگ، نساجی و... بنویسد. به‌این‌ترتیب سالی 500 تحقیق در مورد یک موضوع نوشته می‌شود و در اختیار صنایع استان قرار می‌گیرد. هرچقدر آموزش دانشگاه به اشتغال نزدیک‌تر شود، دانشجوپذیری آن بیشتر می‌شود.


عضو هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه راه‌اندازی سرای نوآوری در هر استان، رویکرد دیگر دانشگاه آزاد اسلامی در کاربردی کردن آموزش و پژوهش است، خاطرنشان کرد: این سراها ترکیبی از محیط جدید تخصصی بازار و تیمچه‌های قدیمی است که فضایی برای تعامل بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان ارتباط منسجم ایجاد کند. در سرای نوآوری، مرکز رشد، پارک علم و فناوری، شتاب‌دهنده، سرمایه‌گذار، مدرسه خلاقیت و... وجود خواهد داشت.


وی افزود: آمادگی داریم در همه شهرها مراکز R&D را به دانشگاه ببریم، چرا که هرچقدر آموزش ما به اشتغال نزدیک‌تر شود، دانشجوپذیری ما بیشتر می‌شود. آموزش کاربردی برای ما اهمیت زیادی دارد.


راه‌اندازی مدرسه عالی مهارت بازار سرمایه در آینده‌ای نزدیک


دکتر طهرانچی با اشاره به راه‌اندازی مدارس عالی مهارت در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: مدارس عالی مهارت یکی از رویکردهای جدید دانشگاه آزاد اسلامی در کاربردی کردن آموزش است. تاکنون مدرسه عالی مهارت حقوق که مدل شبیه‌سازی‌شده یک مجتمع قضایی است، در واحد تهران-جنوب راه‌اندازی شده و به‌زودی مدارس عالی مهارت پویانمایی و بازار سرمایه راه‌اندازی می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به رئیس و اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان، گفت: شما هم درباره نیاز خود اعلام کنید که به چه مهارتی در استان نیاز دارید و پیشنهاد خود را برای راه‌اندازی مدرسه عالی مهارت اصفهان ارائه کنید.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص ارتقای مرتبه علمی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی براساس ارائه مقالات، تصریح کرد: بیش از 90 درصد پژوهش‌ها مربوط به تحصیلات تکمیلی است، اما بنا داریم به هر دانشجوی دکتری که بتواند حل مسئله کند، مدرک ارائه کنیم.


دکتر طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه به‌هم‌پیوسته است که می‌تواند خود را با تغییرات منطبق کند، چرا که دماسنج این دانشگاه به نیاز مردم وصل است و در این دانشگاه مدیران سریع‌تر می‌توانند نیاز مردم یا ناکارآمدی آموزش عالی را درک کنند.


انتهای پیام/4071/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر