صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۷ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
دکتر ولایتی در همایش ابن هیثم:

فیزیک نور مدیون مسلمانان است

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام شورای عالی انقلاب فرهنگی در افتتاحیه دومین «همایش بین‌المللی ابن هیثم و نور» گفت: فیزیک نور مدیون مسلمانان است.
کد خبر : 374478

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر علی‌اکبر ولایتی در در افتتاحیه دومین «همایش بین‌المللی ابن هیثم و نور» در سخنانی با اشاره به جایگاه این شخصیت بزرگ اسلامی و با توجه به نام کامل این دانشمند مسلمان یعنی «ابوعلی حسن بن حسن بن هیثم» که در بصره به دنیا آمده و در قاهره از دنیا رفته است، گفت: آن روز بصره تحت حکومت آل‌بویه بود و شیعه بودن او را از نام و کنیه‌اش به‌روشنی می‌توان یافت و تمامی آثار او نیز با حمایت خلفای شیعه فاطمی تألیف شده‌اند و بیش از 100 اثر علمی در فیزیک، نور، نجوم و سایر رشته‌ها به وی نسبت داده شده که نقش تأثیرگذاری را به دنبال داشته‌اند.


وی کتاب «مناظر و مرایا» را مهمترین کتاب ابن هیثم دانست و بیان کرد: فیزیک نور مدیون مسلمانان است و این کتاب شهرتی بسیار یافته و نورشناسی قدیم اروپا بر اساس آن نوشته شده است.


 رئیس کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام شورای عالی انقلاب فرهنگی ولایتی در ادامه با تأکید بر این که مبدع بسیاری از علوم از جمله نور مسلمانان و ایرانیان هستند و از یونان باستان وارد نشده است، تصریح کرد: نور در قرآن به معانی مختلف حقیقی و مجازی از جمله خدا، دین اسلام، پیامبر(ص)، قرآن، هدایت الهی و معرفت به کار رفته و به همین نسبت تعابیر دانشمندان مسلمان از نور در طیف‌های فلسفی، عرفانی و علمی تقسیم می‌شود.


ولایتی اواسط قرن سوم تا اواخر قرن پنجم را دوره طلایی تمدن اسلامی دانست و افزود: بین سال‌های 354 تا 430، دوران طلایی تمدن اسلامی است و در این دوران دانشمندانی مانند ابوریحان، ابن هیثم، ابن سینا و دیگر دانشمندان حضور دارند که موجب افتخار دنیای اسلام هستند.


انتهای پیام/4107/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر