صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۲ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
رونق تولید/ 4

رونق اقتصادی و ثبات در قوانین در گرو اصلاح ساختار اقتصادی است

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به اصلاح ساختار در نظام اقتصادی نیاز داریم، گفت: ابتدا مسائل زیرساختی باید حل شود تا بتوانیم به رونق و ثبات در قوانین برسیم.
کد خبر : 374339

محمود جامساز در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، درباره لزوم ثبات در قوانین و رونق کسب‌وکارها اظهار کرد: تا زمانی که مسائل سیاسی ما حل نشود، امکان حل مشکلات اقتصادی را نخواهیم داشت، چراکه مسائل اقتصادی ما به‌شدت وابستگی به سیاست‌های کشور دارد و در نظام جمهوری اسلامی ایران سیاست و اقتصاد لازم و ملزوم هم  هستند.


وی با اشاره به اینکه تا زمانی که این دو مورد با هم درگیر و بر هم تأثیرگذار باشند، نمی‌توانیم اقتصادی بسامان داشته باشیم، تصریح کرد: رونق اقتصادی لوازم و الزاماتی می‌خواهد که یکی از این موارد سرمایه‌گذاری است که در حال حاضر در کشور ما این امر وجود ندارد.


این کارشناس اقتصادی با اشاره به وقوع سیل در کشور تشریح کرد: برآوردها حکایت از آن دارد که سیل حدود 15 تا 40 هزار میلیارد تومان زیرساخت‌های کشور را از بین برده است. این در حالی است که این خسارات در بودجه کشور پیش‌بینی‌نشده است.


وی درباره نبود ردیف حمایتی در موضوع تعمیر زیرساخت‌ها پس از وقوع سیل اخیر گفت: در حال حاضر بودجه کشور 150 هزار میلیارد تومان کسری دارد و از این بودجه 100 هزار میلیارد تومان دیگر نیز یارانه پنهان پرداخت می‌کند. درعین‌حال برای ترمیم زیرساخت‌ها که در حال حاضر با وقوع سیل آسیب‌دیده است نیز ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته نشده است.


جامساز با اشاره به اینکه وقتی زیرساخت‌های ما تعمیر نشوند و بودجه برای مسائل عمرانی و ارتقای زیرساخت‌های کشور نداشته باشیم، نمی‌توانیم به رونق تولید دست یابیم، تصریح کرد: سال گذشته 3.8 درصد رشد اقتصادی منفی داشتیم. این در حالی است که با افزایش نقدینگی و تورم قطعاً امسال نیز رشد اقتصادی کمتری نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.


وی با اشاره به کاهش رشد اقتصادی توضیح داد: وقتی رشد اقتصادی کاهش پیدا کند، درآمد ملی کاهش پیدا می‌کند. در کنار آن، درآمدهای مالیاتی دولت نیز کاهش پیدا کرده و به علت تحریم‌ها درآمد ما از دلارهای نفتی نیز کم می‌شود. با این مشکلات، دولت چگونه می‌تواند تولید را گسترش دهد؟


این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه می‌بایست به زیرساخت‌ها و تعمیر و ارتقای آن‌ها توجه ویژه‌ای داشت، بیان کرد: ما اگر تمام بودجه خود را برای گسترش و ارتقا و حتی تعمیر زیرساخت‌های کشور اختصاص دهیم، سال‌ها طول خواهد کشید تا بتوانیم به یک اقتصاد با زیرساخت‌های علمی و منظم بر اساس علم اقتصاد برسیم. یعنی اقتصادی بر اساس رقابت‌پذیری که بتواند رونق اقتصادی و اشتغال فراهم کند.


جامساز با اشاره به اصلاح ساختار در نظام اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: تا زمانی که سیاست، تأثیرگذاری بیشتری در مبادلات و تجارت بین‌المللی ما داشته باشد و هزینه برای ما ایجاد کند نمی‌توان به رونق بپردازیم، می‌بایست مسائل زیرساختی را حل کنیم تا بتوانیم به رونق اقتصادی و ثبات در قوانین برسیم.


انتهای پیام/4092/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
علی نیا
13:57 - 1398/01/28
ثبات در رویه ها و کسب کاها حلقه مفقوده اقتصاد ایراان است
صادق پور
12:59 - 1398/01/28
قطعا با افزایش رونق تولید دولت هم منتفع خواهد شد