صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
پیش‌نیازهای مدیریت بحران؛

تجمیع سامانه‌های مدیریت بلادرنگ بحران ضروری است

در زمان سیل، همه مسئولان سعی در کنترل شرایط و اتخاذ بهترین تصمیم داشتند، فارغ از اینکه نقش بهینه خود را کنار سایرین دریابند.
کد خبر : 374224

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در زمان بروز حوادث طبیعی، مدیریت بحران، کنترل خسارات‌ و ایجاد شرایط ایمن برای ادامه زندگی مردم از همان ابتدا شروع می‌شود و نمی‌توان سازمانی را یافت که درگیر سروسامان دادن به اوضاع نباشد.


گزارش عملکرد برخی از آن‌ها به‌گونه‌ای است که شاید برآورد وجود چنین ظرفیت بالقوه‌ای در شرایط عادی محال به نظر می‌رسد ولی با ارائه عملکردی بالاتر از حد انتظار، ظرفیت جدیدی را  خلق می‌کنند.


اما سؤال اینجاست چه نکاتی را قبل از وقوع حوادث باید پی گرفت تا در زمان بحران از نتایج آن بهره‌ بیشتری عاید ستادهای مدیریت بحران کشور شود؟


شاید هیچ‌یک از مدیران دستگاه‌های اجرایی از سامانه هشدار سیل که از  سال ۸۳ و به دنبال شکست سد فرازبند کارون با حمایت وزارت نیرو کلید خورده است، اطلاعی نداشتند در صورتی که راه‌اندازی این سامانه در راستای عملیاتی شدن هشدار سریع سیل، ارتقای پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و فرماندهی حادثه بوده است.


هر یک از مدیران  از اطلاعات محدود استفاده می‌بردند و از اطلاعات تکمیلی  که در سایر دستگاه‌های اجرایی که شاید در همان لحظه در ستاد مدیریت بحران نیز وجود داشت، بی‌بهره بودند و به همین دلیل درگرفتن تصمیم بلادرنگ دچار تردید بودند.


برای نمونه اطلاعاتی وزارت نیرو در اختیار داشت که می‌توانست در پیش‌بینی نقاط خطرخیز به سامانه مدیریت خطوط ریلی راه‌آهن کمک کند و تصمیم را دست‌کم از بعد زمان عبور قطار تسهیل کند.


تصمیم بر اساس متغیر زمان نیز به‌تنهایی می‌تواند موجب خلق فرصتی برای عبور قطار امداد از منطقه‌ای بشود و آرایش صحنه رویارویی با سیل را برای مردم آسیب‌دیده کاملاً تغییر دهد.


به نظر می‌رسد ستاد مدیریت بحران می‌باید به استقرار سامانه فرماندهی و کنترل بلادرنگ توجه کند، سامانه‌های مدیریتی که اطلاعات خود را به‌صورت مستمر از همه سامانه‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی دریافت کند و محیط تصمیم سازی شفافی را برای مدیران فراهم کند.


انتهای پیام/4083/      


انتهای پیام/

ارسال نظر