صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۹ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
داود رفعتی:

نگرش نسبت به چیدمان داوری تغییر کرده است

رئیس دپارتمان داوران گفت: طبق توصیه کنفدراسیون فوتبال آسیا، یک کلاس در مورد مسابقاتی که برگزار شده و دیدارهای بعدی برگزار می‌کنیم تا مشکلات داوری کمتر شود.
کد خبر : 373561

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا از فدراسیون فوتبال، داود رفعتی در حاشیه دوره بازآموزی داوران و کمک داوران فوتبال گفت: طبق توصیه کنفدراسیون فوتبال آسیا یک کلاس یک روزه در مورد مسابقاتی که برگزار شده و دیدارهای بعدی برگزار می‌کنیم تا مشکلات کمتر شود. در 5 هفته گذشته اشتباه تاثیرگذار در نتایج اصلاٌ نداشتیم. این مسئله قابل تقدیر است. داوران زحمت کشیدند و نگرش ما نسبت به چیدمان تغییر کرده و در این راستا نتیجه لازم را هم گرفتیم.


وی در ادامه خطاب به شرکت‌کنندگان حاضر گفت: از شما می‌خواهم به هیچ‌وجه با رسانه‌ها مصاحبه نکنید چرا که حساسیت رقابت‌ها بالا است و اگر مثبت هم حرف بزنید احتمال دارد برداشت دیگری از آن شود. انشاالله با پایان لیگ برتر مصاحبه می‌کنید، اما اکنون زیر ذره‌بین هستید و هر صحبتی کنید حساسیت درست می‌شود.


رفعتی اضافه کرد: در زمان حضور کولینا از او خواستیم در یکی از برنامه‌های تلویزیونی شرکت کند، اما او اعلام کرد برای این کار باید با بخش رسانه‌ای فیفا هماهنگ کند. اکنون هم از شما می‌خواهیم اگر صحبتی دارید حتما با سایت فدراسیون فوتبال صحبت کنید.


وی در ادامه افزود: اگر بخواهم به صورت کلی بگویم، درستی تصمیمات در مسابقات فوتبال 93 درصد بوده است. مطمئنا این مسئله با راه اندازی سیستم کمک داور ویدئویی بهتر هم خواهد شد ولی اشتباهات داوری صفر نخواهد شد. ما تلاش کردیم این سیستم را به نیم فصل دوم برسانیم. این مسئله 5 مرحله دارد که ما دو مرحله را گذراندیم. یک مرحله ثبت نام بود. یک مسئله دیگر هم کلاس دیگر بود. مرحله بعدی آموزش داوران است. هر داور باید 90 دقیقه آموزش ببیند. مرحله دیگر تست آفلاین بوده که انجام شده است.


رفعتی در مورد این‌که چند داور را آموزش می‌دهند، عنوان کرد: 24 داور آموزش می‌بینند چرا که اگر قرار باشد افراد بیشتری آموزش ببینند نیاز به زمان زیادی است. ما مجوز داخلی را گرفتیم اما سیستم‌هایی که آورده شده خیلی کارایی نداشتند.


وی افزود: در مورد نرم افزار داخلی ما از همه خواستیم اگر توانایی دارند این کار را انجام دهند. هر کسی می‌تواند الآن به زمین بیاید و این کار را انجام دهد؛ استقبال می‌کنیم اما اکثراٌ به صورت طرح و پیشنهاد اعلام آمادگی کردند که این به درد ما نمی‌خورد. ما مجوز داخلی را گرفتیم اما سیستم‌هایی که آورده شده خیلی کارایی نداشتند.


رئیس دپارتمان داوری در مورد این‌که آیا قرار شده کره جنوبی این سیستم را رایگان در اختیار ما قرار دهد،‌گفت: ما روابط بسیار خوبی با کره جنوبی داریم. مهدی تاج و دکتر چانگ رئیس فدراسیون کره جنوبی رابطه خوبی دارند و قرار است دو دستگاه در اختیار ما قرار دهند.


رفعتی در ادامه تأکید کرد:‌ فیفا 7-8 برند معرفی کرده است. برندی که ما وارد کنیم را همه باشگاه‌ها باید وارد کنند. وقتی فیفا قصد نظارت داشته باشد باید همه عوامل آن کشور از یک برند برای انجام این کار استفاده کنند. برند مورد استفاده تیم‌ها نباید متفاوت باشد. هماهنگی این مسئله باید با فدراسیون باشد. کمیته داوران در مسائل مالی و ... دخالتی ندارد.


وی در مورد این‌که آیا از تجربه داوران بازنشسته در VAR استفاده می‌شود، اظهار داشت: فیفا اجازه داده داورانی که امسال بازنشسته می‌شوند در این سیستم فعالیت کنند. حضور آن‌ها تا دو تا سه سال بلامانع است. این داوران باید آمادگی بدنی داشته باشند و از آن‌ها تست می‌گیریم.


رئیس دپاتمان داوری در مورد این‌که این دو سیستم در کجا استفاده خواهد شد، گفت: یک سیستم در مرکز ملی فوتبال برای کارگاه آموزشی استفاده می‌شود. یک سیستم هم در یکی از ورزشگاه با تشخیص فدراسیون استفاده خواهد شد.


وی در مورد این‌که وضعیت اپراتورها به چه شکلی خواهد بود، اظهار داشت: توصیه فیفا این است که آن‌ها داور و فوتبالی باشند. تلاش می‌کنیم در این راستا آموزش دهیم.


رفعتی در مورد این‌که آیا هر باشگاه باید یک عدد سیستم برای خودش تهیه کند، گفت: هر ورزشگاه باید با محوریت فدراسیون و سازمان لیگ یک سیستم داشته باشد.


انتهای پیام/4122/4051/


انتهای پیام/

ارسال نظر