شرفیان //////
درخصوص اقدامات گروه جهادیتان در خوزستان و کلاً مناطق سیلزده چه اقداماتی تا به حال انجام دادید و وضعیت چگونه است در خوزستان؟
- گروه جهادی شهبد بقایی دانشگاه علوم پزشکی که تحت نظارت بسیج دانشجویی است امروز تقریباً سیزدهمین روز خدمترسانیاش به مناطق سیلزده بهصورت مستمر است. در این دوره ما خدمات درمانی، فرهنگی، آموزش بهداشت و عمرانی را داشتیم که در بخشهای درمانی ما بهصورت مستمر و هر روزه در مناطق مختلف سیلزده که خدمات درمانی از طرف ارگانهای دولتی دریافت نکرده بودند حضور پیدا میکردیم و با پزشک عمومی، ماما، پرستار، تزریقکار، متخصصهای اطفال، داخلی و زنان حضور پیدا میکردیم بین مردم و براساس ویزیتهایی که پزشکها انجام میدادند، ارجاع داده میشدند به داروخانه سیاری که همراهمان بود و آنجا به آنها دارو میدادند.
این از بحث درمانیمان. در بحث آموزش بهداشت، تیمهای کارشناسان بهداشت و درمان ما بین چادرهایی که مردم اسکان داده شده بودند حضور پیدا میکردند و براساس مشاهداتی که انجام میدادند، بیماریهایی که وجود داشت را مشخص میکردند و با همکاری وزارت بهداشت برایشان آن تجویزها و شامپوها و آن چیزهایی که نیاز بود را ارائه میدادند.
بحثهای عمرانیمان هم در قالب تیمهای 10 تا 15 نفره در مناطق مختلف حضور پیدا میکردیم و با احداث سیلبند از ورود آب به شهر یا منطقه روستایی که بود جلوگیری میکردیم.
بحثهای فرهنگیمان هم متشکل بود از تیمهای مختلف که در مشارکت با مردم مقداری روحیه به افرادی میدادند که از منازلشان دور بودند و با سرگرم کردن بچهها، آموزشهای دینی و احکام و بقیه آموزشهایی که مربوط بود به شرایط موجود بهنوعی با آنها تقریباً میتوانم بگویم همدردی میکردیم.
در این دورهای که ما بودیم تقریبا 5 تا 6 هزار فردی که در منطقه حضور داشتند و اسکان داده شده بودند در اردوگاههای اسکان، به آنها خدمات پزشکی، درمانی و فرهنگی داده شد.
بیشتر در چه شهرها و مناطقی بودید؟
- ما بیشتر به صورت گردشی بودیم. یعنی از سوسنگرد و مناطق الحایی و حمیدیه و روستاهای اطراف مانند خزرج و روستاهای اطراف اهواز، مناطق کوت عبدالله، آنهایی که در حاشیه رود دز بودند مانند روستاهای شوش مثل عبدالخان و خیلی از روستاهایی که چون اسمشان خیلی سخت است و در ذهنم نیست. همین الان هم ما در خستج هستیم، منطقهای تقریباً در حاشیه حمیدیه که الان به آنجا داریم خدمت میدهیم. شهرهای مختلف، یعنی تقریباً میتوانیم بگوییم تمام نقاطی که در معرض سیل بودند، بهصورت گردشی در این مناطق حضور پیدا کردیم.
آیا مسئولان به گروههای جهادی کمک میکنند؟
- مسلماً بخشی از خدمات دارویی ما توسط مسئولان تهیه شده است ولی خیلی از این داروهایی که تهیه شد از طریق هزینههایی بود که خود دانشجویان تهیه کردند تا با آنها، اقلام دارویی تهیه شود.
در آخر اگر صحبتی یا درخواستی از مسئولان دارید بفرمایید.
- چند مورد هست، یکی اینکه وقتی ما میتوانیم از خود نیروهای داخل استان استفاده کنیم برای برطرف کردن آن بحرانهایی که در سیل هست، مخصوصاً خدمات درمانی، اگر یک مقدار بودجه و تجهیزات در اختیار تیمهای درون استانی قرار بگیرد، از مصرف شدن انرژی بقیه استانها، از مصرف شدن هزینههایی که برای حمل و نقل از سایر استانها به درون استانی که سیلزده است حالا چه استان خوزستان، چه لرستان یا هر جای دیگر، از آن هزینهها کاسته میشود. یکمقدار اگر مسئولان در تجهیز کردن تیمها ازلحاظ دارویی و خدماتی که میتوانند ارائه بدهند، بیشتر مشارکت کنند مسلماً این بحرانها و این خدماتی که توسط گروههای جهادی دانشگاهی یا خودجوش میتواند ارائه شود، بهتر پیش میرود.
بحث دیگر این است که برای هر استانی یک معین انتخاب شده است، ارزیابیتان از این طرح چیست؟
- بله، مسلماً طرح خوبی است چون بعضی وقتها مسئولان بهدلیل فشار کاری که رویشان است شاید از خدمتدهی مناسبی که میتوانند داشته باشند میتواند کاسته شود، به همین خاطر مسلماً باید یک جایگزینی برایشان باشد که در صورتی که آنها حضور نداشته باشند یا بهفرض دچار مشکل شوند یا فشار کاری خیلی سنگین باشد بتوانند از خدمات آن مُعینی که معین شده استفاده کنند.
انتهای پیام/