صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۴۵ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۸
عالمی‌نیسی در گفتگو با آنا:

توسعه خوابگاه‌های متاهلی راهکار افزایش ازدواج جوانان است

استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: توسعه خوابگاه‌های متاهلی یکی از راهکارهای افزایش ازدواج جوانان است.
کد خبر : 372666

مسعود عالمی‌نیسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به لزوم افزایش ازدواج و کاهش سن باروری در کشور گفت: با توجه به مطالعات انجام شده کشور ایران در سال‌های آتی و چشم‌انداز ۱۴۳۰ یکی از پیرترین جمعیت‌ها را خواهد داشت به همین دلیل باید ازدواج، افزایش و سن باروری کاهش یابد. از طرفی تأکیدات مقام معظم رهبری نیز به‌درستی سبب شد سیاست‌های کلان کشور از کنترل و کاهش جمعیت به سوی افزایش جمعیت تغییر کند.


وی افزود: اما همچنان بسیاری از اقدامات مورد نیاز که در سیاست‌های کلان جمعیتی به آن اشاره شده، اجرایی نشده است و اجرای آن‌ها توجه بیشتر مسئولین مربوطه را می‌طلبد؛ یکی از راهکارهای اصلی افزایش نرخ باروری کاهش سن ازدواج است اما این کاهش سن مقتضیات خاص خود را دارد و می‌بایست تمام شرایط و الزامات آن مورد توجه برنامه‌ریزان قرار گیرد.


این استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: یکی از دلایل افت تحصیلی پس از ازدواج می‌تواند دل‌مشغولی‌های اقتصادی باشد و از اصلی‌ترین دل‌مشغولی‌های اقتصادی بحث تأمین مسکن است؛ برای رفع این مشکل و توسعه ازدواج دانشجویی می‌توانیم بدون تحمیل هزینه به دولت و با استفاده بهینه از ظرفیت‌های فعلی، مشکل مسکن را کمتر کنیم.


عالمی‌نیسی در تشریح پیشنهاد خود بیان کرد: در حال حاضر تنها پنج درصد ظرفیت کل خوابگاه‌های دانشجویی به خوابگاه‌های متأهلی اختصاص دارد. اگر این نسبت تغییر کند و همچنین از ظرفیت وقف برای افزایش خوابگاه‌های متأهلی استفاده شود، دانشجو می‌تواند تا آخر دوران تحصیلی در مسکن رایگان یا ارزان‌قیمت سکونت کند.


وی خاطرنشان کرد: بین 40 تا 50 درصد هزینه‌های سبد خانواده، مسکن است که با این راه‌حل تا چند سال هزینه‌های زوج‌های دانشجو کمتر می‌شود.


این جامعه شناس عنوان کرد: اگر بتوان با تعدادی شغل‌های موقت دانشجویی یا حتی شغل‌های پاره‌وقت خارج از دانشگاه مشکلات اقتصادی دانشجویان را کاست، می‌توان مشکل ازدواج دانشجویان را نیز حل و فصل کرد.


عالمی‌نیسی با اشاره به بعضی از باورهای غلط موجود در جامعه پیرامون ازدواج مطرح کرد: بنا بر پژوهش‌هایی که صورت گرفته کارآمدی دانشجویان متأهل بیشتر از دانشجویان مجرد است و لزوماً افراد پس از ازدواج در ادامه تحصیل خود مشکلی نخواهند داشت و تنها ممکن است همانطور که اشاره شد مشکلات اقتصادی مانعی بر سر راه ازدواج جوانان باشد.


وی در پایان سخنان خود گفت: با فراهم کردن بخشی از امکانات رفاهی و کم کردن دغدغه‌ها می‌توان در روند ازدواج جوانان تسهیل ایجاد کرد.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر