صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بلخاری مطرح کرد:

تنوع واکنش معماران غیرایرانی عتبات به فعالیت استادکاران ایرانی

رئیس کارگروه هنر و معماری آستان قدس رضوی معتقد است که رابطه معماران غیرایرانی و استادکاران ایرانی در عتبات عالیات الگوی ثابتی ندارد.
کد خبر : 372450

حسن بلخاری در گفتگو با خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در پاسخ به این پرسش که آیا معماران و هنرمندان عراقی فعال در عتبات عالبات نسبت به حضور پررنگ طراحان و استادکاران ایرانی حساسیت از خود بروز می‌دهند یا خیر؛ گفت: به عنوان کسی که در حوزه همکاری با عتبات عالیات تجربه‌ای 12 ساله داشته و مشاور چند طرح معماری و بازسازی در این اماکن مقدس بوده‌ام، باید بگویم برخوردها در هر کدام از اعتاب مقدسه در عراق در این موضوع متفاوت است و نقطه به نقطه تفاوت دارد.


رئیس کارگروه هنر و معماری آستان قدس رضوی اظهار کرد: اجازه بدهید اسامی مناطق را نگویم؛ در برخی از نقاط نه‌تنها هیچ مقاومتی وجود ندارد، بلکه استقبال زیادی هم شاهد هستیم. معماران و متولیان حتی خودشان پیشنهاد می‌دهند که مثلاً فلان طرحی که در تزئینات حرم امام رضا(ع) اجرا شده را پیاده کنیم. در برخی موارد مقاومت‌هایی هم وجود دارد که کار را سخت می‌کند؛ وقتی دقیق‌تر بررسی می‌کنیم، می‌بینیم پشت این مقاومت و  همکاری نکردن، غالباً انگیزه‌های غیرهنری و غیرعلمی وجود دارد.


مدیر گروه مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران در ادامه افزود: برخورد هنرمندانه و استادانه طراحان، هنرمندان و استادان مشاور به‌گونه‌ای است که هم چالش خاصی شکل نگیرد و هم طرح‌های بنیادین و زیبا اجرا شود.


در مجموع همکاری‌هایی که با معماران ساکن عتبات عالیات (چه استادکاران سنتی و چه معماران جوان) شکل گرفته، به‌ویژه در حوزه تبادل آموزشی، مثبت است. به هر حال بخش عمده‌ای از آن چه در طول تاریخ و در حال حاضر تحت عنوان معماری و تزئینات هنری عتبات عالیات می شناسیم، متأثر از معماری ایرانی اسلامی است.


انتهای پیام/4072/4104/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر